TUNING

Italijanski automobili su dobri, ali i preskupi,gledano odnos performanse:kvalitet...
tako naprimer jedan Ferrari Enzo kosta oko 750.000$, a mnogo bolje performanse od njega cak pokazuje i Nissan Skyline, koji nov kosta oko 110.000$...polovan se moze naci i za 40 hiljada $ (1995-7g.)...
eto i ti sad razmisli, za sta si dao pare kada ga Skyline "zasije"...

slipknot:
Italijanski automobili su dobri, ali i preskupi,gledano odnos performanse:kvalitet...
tako naprimer jedan Ferrari Enzo kosta oko 750.000$, a mnogo bolje performanse od njega cak pokazuje i Nissan Skyline, koji nov kosta oko 110.000$...polovan se moze naci i za 40 hiljada $ (1995-7g.)...
E vidis zasto su "Japanci" dobri.Ali sto se tice "Italijana" ja i dalje ostajem pri svome da su im automobili daleko losiji od Nemackih.Jedino sto imaju dizain.A sigurnost je mnogo losija.

Cheaf:
Espanol:
Mursielagio:
Bavim :wink: ,posedovao mnoge do sada 8) a sada radim jedan nov i interesantan model s tim sto mene fasciniraju performanse a ne plastika i nefunkcionalnost...I naravno lozim se na gore pomenuto...
LIFE BEGIN AT 200 KM/H mada je na zalost to rezervisano za Espanjolove italijane :evil: GRRRRR... Al sto jes jes, mnogo automobila ide do 300 ili 320 a preko... mamicu im Zabarsku... Hahahaa,pozdrav. :wink:
Lamborgini, batali Švabe! Šaltuj se u "Žabare" pa da šrafimo k`o ljudi i uživamo u lepoti i brzini (o zvuku da ne govorim).
Izvini Espanol ali ti samo mogu reci da su Talijanska kola cista * ako mene pitas. 8)
Šefe, valjda si primetio da se na ovom forumu zalažemo za neku objektivnost. Šale su dobrodošle, ali sa merom. Znači, pre nego što izjaviš da su italijanska vozila to što tvrdiš kažeš nam koje si to Italijane imao ili vozio i zašto su *. I konkretno pitanje, da li si nekad vozio Ferari, Maserati, Lamborgini... :?:

slipknot:
To je vrlo površno razmišljanje. Zašto, sam si rekao. Nissan je možda i dobar, ali ima jednu manu. Nikad neće biti FERARRI! Za godinu- dve vredeće pola cene, zato što je KONFEKCIJA. Za Ferari treba stati u red za kupovinu, a lično sam bio prisutan u Maranelu kada su srećnicima koju su pazarili Ferari na kapiji nudili DUPLO. To je razlika. Da ne govorim o limitiranim serijama (F40 ili F50) kojima se cena posle desetak godina upetostruči. Kapiraš razliku? :wink:

Cheaf:
slipknot:
E vidis zasto su "Japanci" dobri.Ali sto se tice "Italijana" ja i dalje ostajem pri svome da su im automobili daleko losiji od Nemackih.Jedino sto imaju dizain.A sigurnost je mnogo losija.
Ko ne veruje u pouzdanost italijanskih automobila neka prati Formulu1. Za razliku od Mercedesa, BMW-a i Toyota, ne pamti se kada je Ferari dimio na stazi. :wink:

Espanol:
Cheaf:
Espanol:
Mursielagio:
Bavim :wink: ,posedovao mnoge do sada 8) a sada radim jedan nov i interesantan model s tim sto mene fasciniraju performanse a ne plastika i nefunkcionalnost...I naravno lozim se na gore pomenuto...
LIFE BEGIN AT 200 KM/H mada je na zalost to rezervisano za Espanjolove italijane :evil: GRRRRR... Al sto jes jes, mnogo automobila ide do 300 ili 320 a preko... mamicu im Zabarsku... Hahahaa,pozdrav. :wink:
Lamborgini, batali Švabe! Šaltuj se u "Žabare" pa da šrafimo k`o ljudi i uživamo u lepoti i brzini (o zvuku da ne govorim).
Izvini Espanol ali ti samo mogu reci da su Talijanska kola cista * ako mene pitas. 8)
Šefe, valjda si primetio da se na ovom forumu zalažemo za neku objektivnost. Šale su dobrodošle, ali sa merom. Znači, pre nego što izjaviš da su italijanska vozila to što tvrdiš kažeš nam koje si to Italijane imao ili vozio i zašto su *. I konkretno pitanje, da li si nekad vozio Ferari, Maserati, Lamborgini... :?:
Ma ja sam onako pomenuo i nisam imao nista lose protiv Italijana ali nemaju oni iste hvalitete kao Nemacki automobili,i jos nesto,ne mozemo da racunamo Formulu 1,niti Lamborghini ili Maserati,ja sam mislio na ove "zemaljske" automobile.Fiat,Alfa...

Cheaf:
Espanol:
Cheaf:
Espanol:
Mursielagio:
Ma ja sam onako pomenuo i nisam imao nista lose protiv Italijana ali nemaju oni iste hvalitete kao Nemacki automobili,i jos nesto,ne mozemo da racunamo Formulu 1,niti Lamborghini ili Maserati,ja sam mislio na ove "zemaljske" automobile.Fiat,Alfa...
Pitam ponovo i sasvim konkretno: Na osnovu kojih iskustava pričaš to o italijanskim automobilima? Zašto misliš da su u istoj klasi Opel ili Ford bolji od Fiata ili Alfe? F1 sam pomenuo sasvim namerno kao klasu gde se ne štedi ni znanje ni novac i gde se NACIJE decenijama trude da dokažu svoju tehnološku superiornost. Dakle, Mercedesu to što dimi na SVAKOJ trci dođe kao strašna reklama. Ni BMW nije daleko, a Toyota je još u pelenicama. :!:

Kako chovek brani Fiata... chuj brani, napada sve druge :)

Samo da znash, tim stavom si me odvratio od Pezhoa (u onoj drugoj temi), tako da Fiat Coupe Turbo LE i gomila tuner-stvarchica + body-kit stizhu uskoro. Sad, ako sam se zayeb'o, drzhim te lichno i personalno odgovornim! ;)

Lord British:
Kako chovek brani Fiata... chuj brani, napada sve druge :)

Samo da znash, tim stavom si me odvratio od Pezhoa (u onoj drugoj temi), tako da Fiat Coupe Turbo LE i gomila tuner-stvarchica + body-kit stizhu uskoro. Sad, ako sam se zayeb'o, drzhim te lichno i personalno odgovornim! ;)
Ama jok Vaše Lordovstvo! Nisam uopšte zadrt, samo mrzim takva uopštavanja tipa: italijanski automobili su****. Pa daj mi neki dokaz, bio sam vlasnik tog i tog automobila i na njemu nije valjalo to i to. Jel pošteno? Uostalom famu o lošim Italijanima lansirale su upravo nemačke i britanske fabrike početkom šezdesetih jer su ih ovi ***** u mozak automobilima koji su bili i lepši i brži i udobniji. Po čemu je neka kantica od Golfa ili nekog Opela bolja od jedne Alfe koja može da je "namaže na leba" u svim elementima. A kupeom ćeš garantovano biti zadovoljan. SPITFIRE na zemlji! :wink:

SONY:
Kda bi talijani pravili dizajn a švabe motore to bi bila dobitna kombinacija 8)
Evo još jedan k`o Švaba tra, la, la...Dajte bre ljudi konkretne dokaze, dosta više tog uopštavanja. Upravo radim tekst o 50-oj godišnjici Alfe "đulijete". Podaci iz celog sveta kažu da je više od 70 % ovih automobila proizvedenih između 1954 i 1965 godine još registrovano i vozi. Dajte mi primer takvog vozila iz Nemačke, pa da nastavimo razgovor! :lol:

Espanol:
SONY:
Evo još jedan k`o Švaba tra, la, la...Dajte bre ljudi konkretne dokaze, dosta više tog uopštavanja. Upravo radim tekst o 50-oj godišnjici Alfe "đulijete". Podaci iz celog sveta kažu da je više od 70 % ovih automobila proizvedenih između 1954 i 1965 godine još registrovano i vozi. Dajte mi primer takvog vozila iz Nemačke, pa da nastavimo razgovor! :lol:
A kolko je tih vozila??? :wink: Akolko je svabinih vozila??Ma ajde bre.Ja znam da ti Espanol volis Alfu ali opet...... 8)

Cheaf:
Espanol:
SONY:
A kolko je tih vozila??? :wink: Akolko je svabinih vozila??Ma ajde bre.Ja znam da ti Espanol volis Alfu ali opet...... 8)
Ništa napamet i ma ajde bre.Evo podataka:
Alfa Romeo Giulietta
Berlina 39 057
TI 92 728
Sprint 24 084
Sprint Veloce 3 058
Spider 14 300
Spider Veloce 2 796
Molim za sličan švapski primer. :roll:

Candyman:
Spaniard, samo da te podsetim de je VW Kafer najprodavaniji autic u svetu, takodje ima ih gomila koji su toliko nabudzeni da se ne prepoznaju.SHALA. :D :D :D
Teme najprodavaniji, najskuplji i sl. davno smo pretresli. Ovde se radi o potpuno drugoj temi, nemoj sad i ti kao oni nepažljivi čitači. :!:

Espanol:
Candyman:
Spaniard, samo da te podsetim de je VW Kafer najprodavaniji autic u svetu, takodje ima ih gomila koji su toliko nabudzeni da se ne prepoznaju.SHALA. :D :D :D
Teme najprodavaniji, najskuplji i sl. davno smo pretresli. Ovde se radi o potpuno drugoj temi, nemoj sad i ti kao oni nepažljivi čitači. :!:
mislim da ste svi promasili temu jel to nema veze sa tuningom nista sto vi pisete.

Eve necega sto se meni mnoooooooogo svidja.
Acura RSX
f_rsx_11.jpg

tako je majstore to je za ovu temu, a ne prepirke ko je bolji,a ko ne.pisite o tuniranim kolima ako ih volite takve,a nemojte da se prepirete oko gluposti.

Raj za tjunere : Nissan Skyline GT-R, nezayebivo mocna mashina.

400r01.GIF

Nedavno sam na MaxPower Live sajmu video japanski Skyline sa 1000 konja!
Da bi mogao da ohladi to chudo, chovek je morao da skine levi prednji far :)

Lord British:
Raj za tjunere : Nissan Skyline GT-R, nezayebivo mocna mashina.

400r01.GIF

Nedavno sam na MaxPower Live sajmu video japanski Skyline sa 1000 konja!
Da bi mogao da ohladi to chudo, chovek je morao da skine levi prednji far :)
Hipotetičko pitanje Vaše Lordovstvo. Vlasnik ste osobnog motornog vozila sa fotke. Krećete ujutro negde i polako mu prilazite. Šta bi vas na toj bezličnoj liniji sa najjeftinijim kozmetičkim đinđuvama u vidu rupa i rupica i smešnih spojlera, oblika karoserije koju praše i oni iz srednjih klasa uzbudilo? Šta? E, vidiš, ja volim da prilazeći vozilu osetim pravo uzbuđenje već njegovim dizajnom. Dalje uzbuđenje sledi kad okreneš ključ i čuješ pravi zvuk (bez navijanja ,to znaju samo Žabari). Sledeći korak je prava ergonomija koju evidentno ne znaju da naprave ni Švabe ni Japanci. I na kraju, čemu služi 1000 KS u recimo Beogradu, kada može ceo dan da te mota po gradu mali "seicento Abarth"? Trošićeš 10 puta više goriva bez ikakvog efekta, hvalićeš se u nekom kafiću da imaš auto od 1000 KS, i svi će da umiru od smeha jer od njega nema vajde.:lol:

Nemoj tako Spaniard. Postoje ljudi kao ti koji bezrezervno cene dizajn, ali postoji i druga grupa koja ceni "sirowu" snagu sa neobicnim izgledom. Ja volim da budem objektivan pa tako propadam i jednoj i drugoj grupi ljudi(sto zavisi od autica). Sto se tice one ale od 1000 KS u Beogradu ili bilo gde stvarno je apsolutno nepotrebno. Koji je cilj da auto ima 5700 ccm i XYZ konja - privuci raju. Meni se licno dopada (cekaj da stavim shlem i pancir jer ce Spaniard da me raflano oplevi 8) ) Hyndai Tiburon. Svideo mi se u NFS Underground.I izgled i zvuk.Bok!

Candyman:
Nemoj tako Spaniard. Postoje ljudi kao ti koji bezrezervno cene dizajn, ali postoji i druga grupa koja ceni "sirowu" snagu sa neobicnim izgledom. Ja volim da budem objektivan pa tako propadam i jednoj i drugoj grupi ljudi(sto zavisi od autica). Sto se tice one ale od 1000 KS u Beogradu ili bilo gde stvarno je apsolutno nepotrebno. Koji je cilj da auto ima 5700 ccm i XYZ konja - privuci raju. Meni se licno dopada (cekaj da stavim shlem i pancir jer ce Spaniard da me raflano oplevi 8) ) Hyndai Tiburon. Svideo mi se u NFS Underground.I izgled i zvuk.Bok!
Pogrešno si me razumeo Šećerko. Tjuningom se bavim celog života, kao i plastikom i svim mogućim "šminkanjima". Znači pravi čovek iz ove priče. Protivnik sam samo bespotrebnog egzibicionizma. Lepo sam pitao, čemu služi 1000 KS u onako bezličnoj karoseriji? Ja sam pristalica malih, na putu nepredvidljivih bombica koje uz to i lepo izgledaju. :wink: A zbog hvaljenja ovih "gnjeca" iz Koreje i sl. mogao bi stvarno mlad da baciš kašiku! :lol:

Espanol:
Candyman:
Pogrešno si me razumeo Šećerko. Tjuningom se bavim celog života, kao i plastikom i svim mogućim "šminkanjima". Znači pravi čovek iz ove priče. Protivnik sam samo bespotrebnog egzibicionizma. Lepo sam pitao, čemu služi 1000 KS u onako bezličnoj karoseriji? Ja sam pristalica malih, na putu nepredvidljivih bombica koje uz to i lepo izgledaju. :wink: A zbog hvaljenja ovih "gnjeca" iz Koreje i sl. mogao bi stvarno mlad da baciš kašiku! :lol:
Slazem se sa tobom Espanol,jer gde covek u stvari moze da "koristi" tih 1000hk.Zato ako bas volis "konje" onda je najbolje imati izmadju 150 i 250 konj,vise nije potrebno za normalnog coveka.

Back