TUNING

"Normalna mera"?
Pa cilj tjuninga i jeste da se izvuche najvishe iz mashine. Kad jednom pochnesh, stajanja nema, barem za strastvene tjunere (ja nisam jedan od njih, uzgred). Ko hoce normalnu mashinu neka kupi Hondu Civic :)

A Skyline nije nimalo "impotentan" auto, ni po snazi ni po dizajnu. Vozio sam ga dosta puta i zaista je surovo mocan (za taj novac, naravno, nemojte odma' o Ferrari-ju).

A DIESEL makina da se tuninguje? Vidio sam TV-u (ebiga) kod Ugara je bilo organizovan neki drag race, izlazile su na crtu razne makine. Kad ono da ne poverujes stoji u prvom planu pegla(Fiat 126) :? , a u pozadini Porsche 911(2000. god. + - 1 god.) :D :D :D . Upali zeleno i ode Mekmanaman, ovaj pegla. Porshe nije maltene posteno ni krenou. Naime, ovaj kralj je u peglu stavio 1900 ccm TDI, da, da DIESEL. Nije tuning dizela ali shta kazete :twisted: :?: :twisted: :?: :twisted:

Ne bih licno da favorizujem ni jednu marku automobila, jer normalno shvatam da su ipak svi modeli renomiranih proizvodjaca, bilo nemackih, bilo italijanskih, bilo japanskih iznad proseka.
E, sad sto se tice pojedinosti ipak je rec o ukusima. Mene licno ne pali toliko dizajn, koliko performanse vozila (te stoga ne opravdavam cenu Ferrari Enza - od MILION $$$, iako je SkyLine mnogo bolji sa performansama, a kosta "samo" oko 100.000$).
E, sad evo zasto mi dizajn ne igra bitnu ulogu:
Zato sto kod nas mnogi koji su "siromasni", a zele da izgledaju "bogato" kupe neki sklepani Porche sa nekim prosecnim motorom, to je steta, cak sto vise za plakanje...i eto objasnjenja mog stanovista prema ovome svemu. A nazalost, ovo je bas cesta pojava kod nas...Licno sam se uverio u Lotus-a, koji vozi lik koji zivi 2 ulice dalje od mene: originalni motor je imao oko 400konja, a njegov, neznam, negde ko 1 i po jugo otprilike :?

slipknot:
Ne bih licno da favorizujem ni jednu marku automobila, jer normalno shvatam da su ipak svi modeli renomiranih proizvodjaca, bilo nemackih, bilo italijanskih, bilo japanskih iznad proseka.
E, sad sto se tice pojedinosti ipak je rec o ukusima. Mene licno ne pali toliko dizajn, koliko performanse vozila (te stoga ne opravdavam cenu Ferrari Enza - od MILION $$$, iako je SkyLine mnogo bolji sa performansama, a kosta "samo" oko 100.000$).
E, sad evo zasto mi dizajn ne igra bitnu ulogu:
Zato sto kod nas mnogi koji su "siromasni", a zele da izgledaju "bogato" kupe neki sklepani Porche sa nekim prosecnim motorom, to je steta, cak sto vise za plakanje...i eto objasnjenja mog stanovista prema ovome svemu. A nazalost, ovo je bas cesta pojava kod nas...Licno sam se uverio u Lotus-a, koji vozi lik koji zivi 2 ulice dalje od mene: originalni motor je imao oko 400konja, a njegov, neznam, negde ko 1 i po jugo otprilike :?
Teraš me da ponavljam priču. Jedan je FERRARI, i za 20- 30 godina vredeće bar dva puta više nego kad je kupljen. Japanska konfekcija za dve tri godine ne vredi ni pola. Kapiraš li o čemu pričam? I u tehnici postoji umetnost, a to mora da se plati. Japanca vozi svaka šuša. Onih (oko 4000 Ferrarija) svih tipova godišnje mogu da priušte probrani, koji plate, stanu u red i čekaju i po godinu dana. Ko još čuva neku japansku kantu 50 godina? A više od 80 % procenata proizvedenih Ferrarija je još u pogonu, ljubomorno se čuva i vrednost im raste. :wink:

treffen_02_01_011.jpg

Divan auto,svojevremeno jedini koji je kao mogao da bude blizu BMW m3 koji je godinama harao po pistama...Inace 2.5 litre je vrlo tesko videti, mislim da sam video mozda 2 komada u zivotu...Moram da postavim samo jedno mozda glupo pitanje posto nisam neki poznavalac performansi, koji to auto sa 235 konja i 1300 kila ide 280 na sat??? licno mislim da je to nemoguce ali mozda gresim...Pozdrav svima

Mursielagio:
Divan auto,svojevremeno jedini koji je kao mogao da bude blizu BMW m3 koji je godinama harao po pistama...Inace 2.5 litre je vrlo tesko videti, mislim da sam video mozda 2 komada u zivotu...Moram da postavim samo jedno mozda glupo pitanje posto nisam neki poznavalac performansi, koji to auto sa 235 konja i 1300 kila ide 280 na sat??? licno mislim da je to nemoguce ali mozda gresim...Pozdrav svima
a koji to auto sa duplo manje kub.cm i nekih 95 konja manje ide 230km/h ???? :lol:

brera:
Mursielagio:
a koji to auto sa duplo manje kub.cm i nekih 95 konja manje ide 230km/h ???? :lol:
Da cujem, bas me zanima kako 95 konja moze da natera nesto na 230 kmh?jedino ako je taj auto visok pola metra i ima koeficijent otpora vazduha 0.20, ne vidim kako drugacije...Ili mozda na cajgeru pise 230 kmh??? E to je onda nesto drugo...vidjao sam onda i kola sa mnogo manje snage koja lako idu 180,190...hahahah
Brera,koliko se secam procitao sam dosta tvojih komentara ovde i mislim da si mi ostao u secanju kao neko normalan i realan pa me zato malo iznenadila ova tvoja posalica...Pozdrav

Mursielagio:
brera:
Mursielagio:
Da cujem, bas me zanima kako 95 konja moze da natera nesto na 230 kmh?jedino ako je taj auto visok pola metra i ima koeficijent otpora vazduha 0.20, ne vidim kako drugacije...Ili mozda na cajgeru pise 230 kmh??? E to je onda nesto drugo...vidjao sam onda i kola sa mnogo manje snage koja lako idu 180,190...hahahah
Brera,koliko se secam procitao sam dosta tvojih komentara ovde i mislim da si mi ostao u secanju kao neko normalan i realan pa me zato malo iznenadila ova tvoja posalica...Pozdrav
95 konja manje, od onih 235 koje ima ona 190-ica.

Mursielagio:
Izvinjavam se moja greska,ono treba da bude 3,2 l motor,inace taj od 2,5 l ima top brzinu na nekih 240km/h
Evo slike od AMG-a isto E190 iz '89.
3785643_12_0_image024.jpg

3785643_10_0_image022.jpg

E ovaj moze do 280 km/h

da li postoji sansa da se mi koji volimo da "budzimo" automobile a nemamo para da nesto sami uradimo. kao neka zadruga: skupimo kintu, kupimo nesto, preradimo, prodamo...

Back