Kao prvo nisam skolovani teolog a necu ni biti. Kao drugo tvoja mana, kako je nazivas, je nipodastavanje i direktno suprotstavljanje Crkvenoj sabornosti. Misleci da je branis od neceg samo tebi poznatog, sablaznjujes narod i sebe upropascavas. Kamo lepe srece da ja u svemu sledujem autorittima, a nedao Bog da imam takvu ``nepristrasnost`` kakvu ispoljavas ovde po forumu. Jer ta ``nepristrasnost`` je zivi dokaz kako nerazumevanje Pisma skretanje od ucenja Crkve, vodi duhovnoj degradaciji.
skolovaniji si od mene bar sto se tice grckog, jer si ti ponudio sv. zlatoustog, ali sledujes samo za autoritetom polovicno -kako je moguce da pod 1. referises na Luku, a pod 2 na otkrivenje? ali recimo da je pod 2 samo otkrivenje, zar nisi dokazao upravo tim referom da je on pseudohrist?
Moj prevod: .. Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog:
- ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8)
- i ``jer je vreme blizu`` (OTK. 22.10
Lk. 21.8 Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U
MOJE IME, govoreći: Ja SAM I VREME SE PRIBLIZILO.
pokazi gde je moje nerazumevanje
pokazi gde je moje nerazumevanje kada otkrivenje kaze andjeli, a andrej kesarisjki i pored toga sto neki misle, on kaze da misli da su to demoni
pokazi gde je moje nerazumevanje kada isti opravdava nazivanje Hrista luciferom, jer njemu to znaci da kao sto je jovan preteca - lucifer, nosilac svetlosti [ne kaze odakle mu to], tako isti pojam moze i za satanu i za svetlost samu, logikom konj i konjanik... isti tvrdi i da ce konji vaskrsavati, zasigurno istom logikom
pokazi gde je moje nerazumevanje kada justin kaze za Hrista da je knez ovoga sveta, jer nije ni jevandjelje razumeo
to sve je vase nerazumevanje, a da glumite to vec znamo, okrecete na teatar da se ne vidi u kojoj meri je sve ovo izopacenje... i kazete ja sablaznjavam - gde?.
ajd sad da cujem da svega ovoga nije bilo, a nisam znao pre nego sam dosao, ...
ma da li je djavo mogao vise da izopaci od ovoga?
i povrh svega samo mi pokazi u kojoj, gde se osim Pravoslavnih nikada ne cita knj. otkr. na liturgiji.