Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ko zna sta mi u stvari prikriveno sanjamo...
ja sanjam jednu stvar, a probudim se sa intenzivnim mislima na nesto deseto...
sigurno da je to neki skriveni sadrzaj sna...al' da provalim vezu, nema sanse...

Mislim Misstq da je u pitanju neka opasna, dvolicna osoba iz vase blizine ali moguce da ima veze sa tvojom majkom odnosno dolazi u kucu preko zbog nje, ili kod nje, druze se ili je tako bilo nekada. Obrati paznju i na zelene oci - jer moguce je da joj je to znak raspoznavanja i na javi. Neka osoba sa takvim ocima. Pocni odatle i od licemerja zatim strasnog, snaznog karaktera " sta naumi to ostvari" tipa licnosti. Poznaje li majka takvu osobu?
Ali ta osoba se definitivno urotila protiv nje licno. Obratite malo paznju ko bi to mogao da bude. Ono sto je dobro jeste ishod a to je da si je ti posteno klepila i odbranila mmajku. Moguce je da ces ti nekako i imati udela u razotkrivanju ili teranju nje iz majcine blizine.
Naj bitnije je videti kako se situacija razvija u snu, tako ce se dogadjati i na javi.
Ali kad za sve dodje svoje vreme. Naj bitnije je da se sve dobro zavrsilo u snu pre nego sto si se probudila. :D

Sanjam idemo brat i ja ulicom i on prvi zakorači na drum i kola ga ''smažu'',a na mestu gde je stajao ostadoše samo dve cipele,onako neoprljane nove novcijate koje je do tada nosio,više su ličile na neke kožne klovnske koje inače u stvarnom životu nema.Ja uzimam te cipele i odnosim kući i kažem majci- evo šta je ostalo od njega.Može li mi neko protumačiti?

Mozda to ima veze sa tim u kakvom si odnosu sa bratom, al necu to da te pitam jer je privatna stvar. A mozda i brat simbolise neku drugu osobu. Moras da se zapitas sta ti se trenutno desava u zivotu pa da povezes.

Evo sta sam ja sanjao prethodne dve noci: 9. je septembar a ja 16. imam ispit ( stvarno ga imam ). Razmisljam kako je malo vremena preostalo da ga spremim i pitam se ima li svrhe i brojim na prste koliko je dana ostalo. Cak mi se u odredjenom trenutku ucini da je jos dan ostao do ispita.

tumacenje: Gotovo sam siguran da je rec o sledecem - sad sam u inostranstvu i ostacu jos sedam dana. Razlika izmedju 16 i 9 je sedam. Dakle, pada mi na um da ovih preostalih nedelju dana treba da iskoristim sto je bolje moguce samo ne znam na sta podsvest tacno misli.

Mislim Misstq da je u pitanju neka opasna, dvolicna osoba iz vase blizine ali moguce da ima veze sa tvojom majkom odnosno dolazi u kucu preko zbog nje, ili kod nje, druze se ili je tako bilo nekada. Obrati paznju i na zelene oci - jer moguce je da joj je to znak raspoznavanja i na javi. Neka osoba sa takvim ocima. Pocni odatle i od licemerja zatim strasnog, snaznog karaktera " sta naumi to ostvari" tipa licnosti. Poznaje li majka takvu osobu?
Ali ta osoba se definitivno urotila protiv nje licno. Obratite malo paznju ko bi to mogao da bude. Ono sto je dobro jeste ishod a to je da si je ti posteno klepila i odbranila mmajku. Moguce je da ces ti nekako i imati udela u razotkrivanju ili teranju nje iz majcine blizine.
Naj bitnije je videti kako se situacija razvija u snu, tako ce se dogadjati i na javi.
Ali kad za sve dodje svoje vreme. Naj bitnije je da se sve dobro zavrsilo u snu pre nego sto si se probudila. :D

bas ti hvala,nadam se da cu moci odgonetnuti sta mi to podsvijest govori...inace po iskustvu sam naucila da moram da vjerujem svojim snovima,jer mnogo puta mi se desavalo da nesto sto sanjam,se ostvari,bilo u direktnom znacenju,ili u prenesenom....
ono sto me zabrinjava jeste da sam opet sanjala zmiju i macku,u svojoj kuci....kao sjedim na krevetu u spavacoj sobi,macka (crno bijela) pored mene lezi,a ispred mene cup ... ja uzmem kao frulu i zasviram,a zmija izadje iz cupa i krene prema meni,ja brze prestanem.... i sve tako,nakon toga sanjam ose i muhe,kao osa me ubola u prst,i ostavila jaja tu da se izlegu,i ja osjetim kako mi prst pulsira i gledam kako ose izlaze iz njega,i kako muhe dolaze tu i ja ih tjeram...:dontunderstand:

snovi, snovi. snovi nam otkrivaju mnogo toga, samo treba da se dobro protumace. ali ja o tome ne treba da pricam, jung je mnogo toga objasnio, i naravno malo ko moze da se bavi tumacenjem. jedino svoje snove mogu lepo da protumacim,a to mi dosta pomaze u zivotu. nemam za dzabe urana na 29 stepenu skorpije.

tesko se snovi mogu tumaciti pojedinacno. potrebno je prvo uzeti vazne informacije od osobe ciji je san. tj treba da se zna ukratko ko je osoba , cime se bavi, u kakvim je odnosima sa porodicom, okolinom, sta se desava na poslu, u ljubavnom zivotu... i trenutno psihicko stanje to je jako vazno. da bi se san mogao pravilno da protumaci. zatim moze da se dalji snovi evidentiraju. sta je osoba sanjala posle tog sna, koji joj je " cudan". inace ni jedan san nije cudan. svaki ima svoju glavnu temu i poruku, koja moze biti od manjeg ili veceg znacaja za osobu. sva tumacenja i knjige koje skoro svi imaju o tumacenju snova zaboravite. ta simbolika nije tacna. macka ne predstavlja nekoga ko je lukav....zmija ili bazilisk nije zlo... to su cesto zablude. pojedinacni pojmovi u snu se ne smeju izdvajati iz konteksta i tako tumaciti. bitno je da se sagleda situacija. u jednom gore navedenom snu macka se pretvara u zmiju, pa se zmija pretvara u macku,... i ona se penje... tu se znaci radi o nekakvoj transformaciji , brzoj , aktivnoj, dinamicnoj ... mozda osoba koja je sanjala , ne moze da se odluci oko necega, a treba da donese brzu odluku. pa je to okupira, mozda je ta odluka vezana za porodicu jer se pominju otac i majka, .... naravno ovo ne mora biti tacno...kazem potrebno je znati nesto vise o osobi ciji je san. i ovo su tek moja razmisljanja... u svakom slucaju za ovu osobu su zmije i macke nesto negativno... jer ih je sanjala i pre .. i mislim da ovaj san nema blage veze sa nekom osobom koja ima zelene oci... to me malo podseca na one smesne price o vlaskoj magiji... i ciganima koji ti proricu sudbinu.

ja sam sinoc po prvi put sanjala svog bivseg decka,koga nikako nikako da prebolim i zaboravim....a sanjala sam da igramo bilijar...delovao mi je malo pijano i stalno se smejao,a ja sam ga bez reci posmatrala i proucavala,hiljade misli mi je proslo kroz glavu.....sta bi to moglo znaciti?

15 godina prouchavam snove i njihovo znachenje.Ima li istine u onom shto sanjamo?
Zelim citati vasha iskustva o temi jer mi se dogadjalo sledece:

Dozivljavao sam u toku sna da se svadjam sa bivsim curama i obicno je to zavrsavalo sa njenim noktima u mom dlanu.Pri budjenju imam otiske u dlanu od noktiju...
Ako imate slina iskustva o snovima voleo bih da se izjasnite...

da ti nisi mesecar ?

ja sam imala bas grozan san:(.sanjam kako se sa drugaricom kupam u reci.voda je plitka,brza,cista.penjemo se na jedan otocic u vodi i sa druge strane u vodi vidim neke 2 devojke koje su mi u snu poznate ali ih ja ustvari ne poznajem.vidim ogromnu zmiju kraj jedne devojke.pokusavam da joj kazem da je kraj nje zmija ali me ona ne cuje i hvata zmiju rukom.kad je videla da je uhvatila zmiju,pusta je i pocinje da vristi.odjednom se nalazim kao na nekon tornju.na sred vode je sagradnjen visok toranj:eek:.ja stojim na njemu,gledam u vodu,dosta ljudi je u vodi,gdje god pogledam svuda su ogromne zmije.kad kazem ogromne,mislim da udave i druge zmije koje imaju par metara.ljudi beze od zmija a ja im govorim gde su zmije,kuda da idu.neki ljudi me uopste ne cuju.u sledecem trenutku ja visim sa tornja i gledam u zmije.ne secam se citavog sna ali znam da sam na kraju i ja bezala od njih:sad2:.secam se samo da zmije nisu nikog napale i da je reka u snu bila cista,plitka,prozirna,pa sam tako mogla i da vidim zmije....san me bas uznemirio.da li bi mogao nekao da mi protumaci???meni nista nije jasno!

Nocas sam sanjala papagaje, razne koji se sami umnozavaju i od 3 ptice ima ih 50, na kraju nisam znala sta cu s njima i izasla sam na ulicu da ih delim, kad pocnu i druge zivotinje da se pojavljuju i umnozavaju, secam se samo kamile ....

A prekljuce sam sanjala kako mi tetka dalje film iz fotoapara koji je poseban film i moze sta drugi ne mogu, sa znacejem mi pruza i ne govori nista samo cuti, ja razvijam i na svakom snimku vidim pored neke osobe i duha-ove iza njih .... i govori mi "Nikad nismo sami" .... Uzas, probudila sam se i bas am se plasila, nisam smela da otvorim oci do jutra ...

A i istina je, nikad nismo sami... uvek se motaju uokolo neki duhovi u astralu... samo sto bas nisu
zli, ali ima nekih koji dolaze sa namerom da sisaju energiju iz chakri... astralni vampiri. :)

..........
Moji snovi su nekako beznacajni i dosadni, nista znacajnog se ne desava, a ipak mi je Mesec
vladar horoskopa....

Al, pre neki dan sam sanjao nesto malo strasno.... necu u detalje, nista pravilno,
samo znam da sam u snu odjednom uperio kaziprst napred i da sam se djavolski (vrazji) smejao,
na jako zao nacin, kao da sam ja sam djavo, takav grozan osmeh...

I jos nekoliko puta sam se tako nasmejao, onako hahahahahah... ali djavolski.
Osecaj nije bio ljudski, i kapiram da za to vreme to nisam bio 'ja', nego ili neki demon, ili alter stanje... :)

A i istina je, nikad nismo sami... uvek se motaju uokolo neki duhovi u astralu... samo sto bas nisu
zli, ali ima nekih koji dolaze sa namerom da sisaju energiju iz chakri... astralni vampiri
. :)

..........
Moji snovi su nekako beznacajni i dosadni, nista znacajnog se ne desava, a ipak mi je Mesec
vladar horoskopa....

Al, pre neki dan sam sanjao nesto malo strasno.... necu u detalje, nista pravilno,
samo znam da sam u snu odjednom uperio kaziprst napred i da sam se djavolski (vrazji) smejao,
na jako zao nacin, kao da sam ja sam djavo, takav grozan osmeh...

I jos nekoliko puta sam se tako nasmejao, onako hahahahahah... ali djavolski.
Osecaj nije bio ljudski, i kapiram da za to vreme to nisam bio 'ja', nego ili neki demon, ili alter stanje... :)

O ovom vredi diskutovati..

Nisam bas sigurna da verujem u duhove, iskreno mislim da ne verujem ni u sta ... Mislim, ako bih sebi dozvolila da verujem u duhove to bi otvorilo vrata pakla, bezbroj pitanja i bezbroj strahova ... Mada sam se kao mala bas bojala, ali to je posledica mnostvo horor filmova pustanih od strane brata ... Mozda je taj san nesto iz detinjastva, verovatno ...

Juce popodne mi se prispavalo i imao sam neki san, a ono sto je novo je da sam imao utisak da je to sto mi se desava u snu deja vu toga sto sam sanjao. I zato sam u snu mislio da je to stvarnosti.

...ja prosle noci sanjah crkvu....tj.otisla sam u dve crkve po neke knjige....i onda je sledilo dvoumljenje za koju od te dve crkve da se opredelim,jer bi trebalo da tu odradim nekakav "volonterski".....
E BAS svasta covek moze sanjati....Ovo sigurno ima neko znacenje,a koje,zna li iko?

Nisam bas sigurna da verujem u duhove, iskreno mislim da ne verujem ni u sta ... Mislim, ako bih sebi dozvolila da verujem u duhove to bi otvorilo vrata pakla, bezbroj pitanja i bezbroj strahova ... Mada sam se kao mala bas bojala, ali to je posledica mnostvo horor filmova pustanih od strane brata ... Mozda je taj san nesto iz detinjastva, verovatno ...

Nebih rekao duhovi vec cuvari prelaza..:mrgreen:

...ja prosle noci sanjah crkvu....tj.otisla sam u dve crkve po neke knjige....i onda je sledilo dvoumljenje za koju od te dve crkve da se opredelim,jer bi trebalo da tu odradim nekakav "volonterski".....
E BAS svasta covek moze sanjati....Ovo sigurno ima neko znacenje,a koje,zna li iko?

Jesi li se nasla pred nekim izborom u zivotu?

Nebih rekao duhovi vec cuvari prelaza..:mrgreen:

Bas sinoc gledam neki film sa duhovima i nekim tamnim utvarama koji dolaze po nas kad umiremo i onda se zapitam ... zasto je stalno to prikazano kao nesto strasno (ne samo u filmovima) kao neke crne zlosutne senke koje dolaze po nas i odvode nas ... I zasto uvek neki nesrecni tunel ... Uzas! Verovacu u to da kad umiremo dolazi po nas neka fina raspevana teta koja mi je umesila kolace koje volim! Eto, izvinjavam se sto je off topic, ali morala sam ..

Back