Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sanjala pre neku noc ...da setam grobljemi biram nadgrobnu plocu za sebe kakva ce biti kad umrem...:eek:
A jednom sam sanjala da sam videla svoju umrlicu na drvetu.
Kad sam dolsa kuci bio je moj otac(koji je u realnom zivotu odavno mrtav)i moja mama.
Oni su se iznenadili sto me vide zivu a ja sam se iznervirala kad sam videla kako mi je grozna slika na umrlici i ceo san sam provela u gundjanju i nervozi oko slike:rotf:

Zanimljiva tema....pogotovo za nekog kao ja , jer uvijek ensto sanjam....desavalo mi se da sanjam kako razgovaram sa nekim osobama i ujutro se tog sjetim sa nekakvom nelagodom iako nije rijec ni o cemu losem i onda u toku dana sretnem te ljude i razgovor iz sna se ponovi. Nije lijep osjecaj. Desilo mi se i da sanjam nesto pred nekakav znacajan preokret sto me upozori....u par navrata sam imala utisak da spavam ali plitko i onda mi se cinilo da ustajem iz kreveta idem do toaleta i kad se vratim vidim sebe u krevetu da spavam! Prosle godine sam svakog mjeseca na isti dan sanjala da sam trudna i svakog mjeseca sam sanjala da mi je isti termin za porodjaj da pada u decembru...desilo se da sam u tom decembru napredovala na poslu....sad kad sanjam pse kako me napadaju uvijek mi se desi da mi neko nesto pokusa napakovati, a u zavisnosti od tog koliko i kako sam se odbranila od psa u snu zavisi i moj uspijeh na javi....

Sanjala sam da sam sa drugaricama na moru, i sedimo u sobi zezamo se i samo osetim nesto u donjem delu leja. Pogledam kad ono crna zmija, i krenem ja da vristim. Pridje mi drugarica, uhvati i skine tu crnu zmiju sa mene i baci je kroz prozor, ja onako premrla od straha razmisljam o toj zmiji, sta ako se vrati o5...Zna li neko sta to znaci? Cula sam da je crna zmija bas losa :(

Ja sanjala pre neku noc ...da setam grobljemi biram nadgrobnu plocu za sebe kakva ce biti kad umrem...:eek:
A jednom sam sanjala da sam videla svoju umrlicu na drvetu.
Kad sam dolsa kuci bio je moj otac(koji je u realnom zivotu odavno mrtav)i moja mama.
Oni su se iznenadili sto me vide zivu a ja sam se iznervirala kad sam videla kako mi je grozna slika na umrlici i ceo san sam provela u gundjanju i nervozi oko slike:rotf:

wow, kakva mora!:eek: a ja bas sinoc usnih san da sam bila na snimanju kod lekara (sto ce se i desiti u utorak, ali stomak snimam, ovde behu pluca u pitanju) i otkrio mi doktor da imam rak :eek: !! i, sto je najgore, ne radi se o mesecima nego o minutima koji mi ostali do kraja... pa ja ne znadoh sta pre da uradim, da ne umrem uzalud.. ali tad pocinju i bolovi, gubim snagu i pripremam se za smrt tako sto unezverena lutam ulicom.. grozno..
i pamtim jednom da sanjah isto svoju smrt, tj. neko me ubio pistoljem kroz prozor, dok sedeh na krevetu i tacno osecah kako izgleda umirati i napustati ovaj svet.. plakala sam u snu jer sam kao mrtva... :(
mislim da niko ne sanja vise gluposti od mene.. cesto mi snovi ostave jak utisak da o njima razmisljam bar taj ceo dan.. nekada kosmare, nekada sex (ali skroz nejasan), nekada nesto lepo.. no, uvek uvrnuto i nepovezano..
zato nikada ne imah san kao predskazanje..

Ako neko meni može da protumači ovaj košmar koji vrlo često sanjam...

Napomena: Trenirao sam košarku dugo, i igrao je aktivno u nižim ligama. pre godinu dana sam prestao zbog povrede meniskusa i faxa!

San: Košarkaški teren negde napolju (ne u hali) i utakmica je u toku... moj tim protiv nekih tamo (neodredjenih). Ja sedim na klupi i trener me zove da udjem u igru. Ja ulazim i stajem pored igrača koga bi trebalo da branim ("čuvam") i ODJEDNOM BLEŠTAVA SVETLOST SVUDA OKO MENE...
Ali toliko blješti da me oči bole... što je najčudnije gledam onako kroz trepavice i primećujem da ljudi oko mene TO NE PRIMEĆUJU... kao da je samo ja vidim... igra uveliko u toku... ljudi se kreću levo desno oko mene.. skaču.. dodaju loptu poentiraju... ja ukopan i slep od svetlosti... od muke i od bola koji trpim od bele svetlosti počinjem da plačem jer ne znam šta mi se dešava... samo u daljini čujem trenerov glas kako me bodri da se pokrenem....

Onda se probudim sav u znoju...

Neko? Molim vas?

uh.. jezivo.. pa, pazi, nisam ja nikakav strucnjak za snove.. znam to da kosmare je cak i pozeljno nekada (ne cesto) imati, kao prociscuju svest, dusu, nisu strasni za javu kako su ustvari dok sanjas neprijatni.. procitala sam to za svetlost videti da znaci samo nesto pozitivno, dobro.. mozda bas zato sto dugo nisi igrao zbog povrede sad kroz san si razmisljao kako bi izgledalo da se vratis u basket, i mozda si malo uplasen od prve, nakon godinu dana pauze, utakmice, da li ces dobro se pokazati i sl. a svetlost ti daje znak da se ne bojis, sve ce biti u redu.. i jos pozitivnije je to sto te trener bodri ;)
tako sam ja skapirala, ni sopstvene snove ne umem tumaciti, pa ako sam tebi potrefila nesto ok..
bolje da ti se javi neko ko malo vise zna.. narocito ako se planiras vratiti kosarci.

Ааааааа... какав сан сам сањала...:sad2: лоше ми је...

Насликала сам слику. На слици је у доњем левом углу ковчег у коме лежи жена.
На средини слике је опет нека жена која у ковчег гледа.
У једном тренутку рука умрле креће да се помера... нешто показује, али ништа се више на слици не види сем њих две.. све је мутно...
Она која гледа у ковчег погледом почиње да прати руку... заправо главу окреће у правцу руке...
И ја посматрам, очајно уплашена.. и питам ону са слике да ли и је могуће да и она види исто што и ја...:???:
Она не окреће главу према мени.. и даље прати погледом руку... само ми кратко одговара - да...
Заправо.. то што и она то види ме је додатно уплашило...
а чудно ми је и што се ова друга са слике помера, али ипак причам са њом...:confused:

Е онда у следећо епизоди, улазим у просторију а слика се прерађује.
Све су побрисали или прелепили...
Оставили су само једнан делић мој.. неку даску...:confused: :lol:
И када сам питала где је жена у ковчегу, рекли су да то није ни требало да буде ту...
а ко? е појма немам... никога нисам видела, али сам са неким причала...
И нисам била љута.. само збуњена...

Јел ико разумео шта сам испричала? :roll:

uh.. jezivo.. pa, pazi, nisam ja nikakav strucnjak za snove.. znam to da kosmare je cak i pozeljno nekada (ne cesto) imati, kao prociscuju svest, dusu, nisu strasni za javu kako su ustvari dok sanjas neprijatni.. procitala sam to za svetlost videti da znaci samo nesto pozitivno, dobro.. mozda bas zato sto dugo nisi igrao zbog povrede sad kroz san si razmisljao kako bi izgledalo da se vratis u basket, i mozda si malo uplasen od prve, nakon godinu dana pauze, utakmice, da li ces dobro se pokazati i sl. a svetlost ti daje znak da se ne bojis, sve ce biti u redu.. i jos pozitivnije je to sto te trener bodri ;)
tako sam ja skapirala, ni sopstvene snove ne umem tumaciti, pa ako sam tebi potrefila nesto ok..
bolje da ti se javi neko ko malo vise zna.. narocito ako se planiras vratiti kosarci.

Hvala ti u svakom slucaju na trudu... ali svakako ne mogu vise da se vratim na teren jer je povreda trajna i svako jace opterecenje koleno ne moze da izdrzi :sad2::sad2:... samo rekreativno igram basket sada..

Ja sam shvatio da je to mozda zbog nemoci da bilo sta ucinim u vezi toga jer na povredu ne mogu da uticem i da je zalecim... pa tako nepomicno stojim a sve oko mene prolazi... a svetlost koja me sputava u tome moze biti i svetla buducnost koja je tek predamnom ali na nekom drugom planu a ne na planu kosarke a ja to i ne vidim jer mislim da sam bio jedino za kosarku stvoren

bas je zeznuto to sa povredama, jos sto kazes i sam koliko ti basket znaci.. slicno sam ti i ja protumacila, s tim sto nisam znala da ti je trajna povreda.. onda te definitivno u necem drugom ocekuje ta svetlost, mozda budes uspesan u poslu za koji se sada skolujes.. normalno da smo svi mi talentovani samo za 1 stvar najvise, ali sigurno ima jos nekih interesovanja.. trenutno si opterecen time, ali proci ce, nemoj stajati u mestu , usredsredi se na nesto drugo pa ce biti bolje :)

Ааааааа... какав сан сам сањала...:sad2: лоше ми је...

Насликала сам слику. На слици је у доњем левом углу ковчег у коме лежи жена.
На средини слике је опет нека жена која у ковчег гледа.
У једном тренутку рука умрле креће да се помера... нешто показује, али ништа се више на слици не види сем њих две.. све је мутно...
Она која гледа у ковчег погледом почиње да прати руку... заправо главу окреће у правцу руке...
И ја посматрам, очајно уплашена.. и питам ону са слике да ли и је могуће да и она види исто што и ја...:???:
Она не окреће главу према мени.. и даље прати погледом руку... само ми кратко одговара - да...
Заправо.. то што и она то види ме је додатно уплашило...
а чудно ми је и што се ова друга са слике помера, али ипак причам са њом...:confused:

Е онда у следећо епизоди, улазим у просторију а слика се прерађује.
Све су побрисали или прелепили...
Оставили су само једнан делић мој.. неку даску...:confused: :lol:
И када сам питала где је жена у ковчегу, рекли су да то није ни требало да буде ту...
а ко? е појма немам... никога нисам видела, али сам са неким причала...
И нисам била љута.. само збуњена...

Јел ико разумео шта сам испричала? :roll:

Jeste,jeste:D
Moj stari profesor likovnog kaze da obicno ako crtamo ljude na slika,crtamo nas same...svi oni poseduju nesto nase...ako malo bolje posmatramo to se ispostavlja kao tacno,bar meni... Ti si mozda zapravo komunicirala sa drugim delom tvoje licnosti,onim nesvesnim ;)...sada tumacenje kovcega i umrle zene....:think: to moze predstavljati da si konacno nesto ostavila iza sebe,ali to jos uvek ne uvidjas,prihvatas,mozda je tako pokusano da ti se skrene paznja na to...ali ti kao da idalje ne mozes da poverujes...
Ako arhetipski posmatramo,u snu se pojavljuju 3 zene,trojstvo(devica,zena i starica) ti,zena koja posmatra sanduk (znaci nalazi se u nekom srednjem dobu),i mrtva zena...Mrtvoj zeni pripada arhetip starice,znaci zena sa iskustvom,koja je sve prozivela,u svakom slucaju ona ukazuje na nesto...kada je ruka u pitanju verovatno neki potez....
Posle "glas" ti je rekao da to nije ni trebalo da bude tu.JA to posmatram iz dva ugla:
1.tvoja svest se brani od samomg takvog dogadjaja,razgovora sa slikom,pa ga porice.
2.ili jos nisi spremna da prihvatis lekciju koja ti je upucena,mozda treba da sacekas neko zrelije doba.
E sada,jel neko razumeo ovo sto ja napisah????:klap:

Jeste,jeste:D
Moj stari profesor likovnog kaze da obicno ako crtamo ljude na slika,crtamo nas same...svi oni poseduju nesto nase...ako malo bolje posmatramo to se ispostavlja kao tacno,bar meni... Ti si mozda zapravo komunicirala sa drugim delom tvoje licnosti,onim nesvesnim ;)...sada tumacenje kovcega i umrle zene....:think: to moze predstavljati da si konacno nesto ostavila iza sebe,ali to jos uvek ne uvidjas,prihvatas,mozda je tako pokusano da ti se skrene paznja na to...ali ti kao da idalje ne mozes da poverujes...
Ako arhetipski posmatramo,u snu se pojavljuju 3 zene,trojstvo(devica,zena i starica) ti,zena koja posmatra sanduk (znaci nalazi se u nekom srednjem dobu),i mrtva zena...Mrtvoj zeni pripada arhetip starice,znaci zena sa iskustvom,koja je sve prozivela,u svakom slucaju ona ukazuje na nesto...kada je ruka u pitanju verovatno neki potez....
Posle "glas" ti je rekao da to nije ni trebalo da bude tu.JA to posmatram iz dva ugla:
1.tvoja svest se brani od samomg takvog dogadjaja,razgovora sa slikom,pa ga porice.
2.ili jos nisi spremna da prihvatis lekciju koja ti je upucena,mozda treba da sacekas neko zrelije doba.
E sada,jel neko razumeo ovo sto ja napisah????:klap:

Браво...:klap:

Хвала ти. :D

Ja sam sanjao pre neki dan da sam otišao u Sremsku Mitrovicu koja je bila poplavljena:eek: i pored jedne poplavljene kuće gomilu, ali pravu veliku gomilu mrtvih, udavljenih pacova svih veličina,od majušnih fetusa do onih od pola metra,brrrr... I sve se lepo videlo, jer je voda bila kristalno čista:think:...Može neko da mi pomogne u tumačenju ovog sna? Falaaaa:)

hej, Basket boy, ja tek sad zapazila tvoj post, a vidim do sad ti niko nije odgovorio !
ajde ja cu pokusati.. explozije znace neko iznenadjenje, uspeh i dobices vest koju ocekujes..
inace, konkretnije ne znam sta znaci sanjati ih pa jos i ucestalo.. ako se poveze ovaj san sa tvojim prethodnim, ta svetlost i neizvesnost.. moguce da je neki dobitak u buducnosti na polju koje ti izaberes kao tebi vazno za zivot.. ne bi trebalo da je nesto strasno..

Ovako...imao sam cudan san...kako su me poslali u zatvor,i secam se da su mi bile vezane ruke..nisu me mucili...bile su mi dugo vezane ruke,i od jednom su lisice pukle...interesuje me znacenje..:???:

Sanjala sam da sam trudna i da se poradjam u wc-u . Prvo dijete je rodjeno zivo i zdravo. San se nastavlja tako sto sam opet trudna i imam izuzetno lak porod i drugo diejte je rodjeno zivo i zdravo i onda sam trudna po treci put i jedva cekamd a se porodim, ali nikako da nastupe trudovi , tu sam se probudila istinski i kasnije kad sam ponovo zaspala sanjam kako sam trudna i ljudima u snu pricam o prvom snu koji mi je bio cudan a to je da sam se porodila dva puta i treci sam jedva cekala. Sta bi ovo moglo da znaci? Bilo ko ko ima objasnjenje ako moze da mi javi! Iz mog iskustva ovi snovi sa porodjajem su uvijek imali nekakvo duboko znacenje u smislu prekretnice u zivotu ili rijesenja problema, jesam li u pravu?

Back