Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dve noci sanjam snove koji kao da su povezani ne znam da li to ima smisla i sta znace ali evo sta sam sanjala pa ako neko moze molim vas neka protumaci:
prvog sna se ne secam detaljno, secam se samo da sam saznala da sam trudna da pricam sa deckom o tome i on je nezadovoljan a ja sam srecna kao niko, ostalog se ne secam, mislim da je sve ostalo na razgovorima..
drugu noc, tj sinoc sanjam sedim u nasem stanu, trudna sam i pred porodjajem ali razmisljam sta ce on reci na to.. dok razmisljam pocinjem da se poradjam i u sledecoj sekundi drzim moju bebu u ruci.. on dolazi kuci i kao da se to sad moze promeniti on ne zeli, svadjamo se i on izlazi napolje.. posle par minuta silazim za njim i vidim da ga neka visoka devojka grli i ljubi ispred ulaza, vidi me okrenu se i odu.. u trenutku se zabrinem za svoje dete i trcim nazad.. kad sam usla u stan tu je bila i moja sestra kojoj se ne secam lika ali znam da je ona.. uzimam dete srecna zbog deteta zaboravljajuci na neprijatnosti sa deckom i ljuljam ga, presvlacim dok mi sestra sredjuje kucu jer ja ne mogu.. san se zavrsava tako sto ja drzim dete za ruke koje hoda sa punim pelenama a ja se pitam zar opet moram da ga presvlacim ali sam ipak srecna jer sam to zelela.. moze li neko bar nesto da mi kaze o ovome?

Hvala na odgovorima, ja ne znam da tumacim snove ali mi zivimo zajedno u stanu sticajem okolnosti ali na njegov predlog, a sto se tice razgovora uvek kad pricamo o nama on prica u buducnosti, imamo normalnu i zdravu vezu bez trzavica.. Ne znam sad vise nista, zbunilo me je ovo ali u svakom slucaju hvala:)

Ja sam noćas sanjala pokojnog dedu, za kog sam jedinog u familiji široj bila vezana, kako mi daje pare.
Tražila sam od babe da mi pozajmi nešto para za put na koji želim da idem s momkom ( a to zapravo i planiram da uradim) ali deda je bio živ u snu..i organizovao je neku rasprodaju, ne sećam se tačno detalja...sećam se samo da je para bilo po celom dvorištu, kao da su ih ljudi ostavljali gde stignu.
Deda je bio prilično ljut i rekao je da mu tolika sića i nije potrebna a ja sam skupljala pare i nije mi bilo jasno zašto mu smeta, nije u njegovom stilu da je gramziv...onda mi je rekao da skupim sve i da zadržim jer je za njega to premalo.
Tek sam kasnije u snu shvatila da je folirao i da mi je indirektno dao te pare da ne pozajmljujem od babe jer je otprilike kad sam skupila i izbrojala bilo oko 70 evra a od babe sam htela 50 da tražim
A i podseti me po buđenju koliko mi fali deda

ja sam ocas sanjala prelep, prelep san. :)
sanjam kako putujem, pesice. moj muz je samnom. gacamo po blatu. neko nas vodi i piokazuje put. kisa je. zatim se nalazim u nekom kanjonu. sama. protice reka, pored reke stoji vojnik. ja gazim po vodi. bistra je i plitka. pesak je beo. ali talasi nailaze i ja ih preskacem. moj muz me gleda sa vrha i podstice me da istrajem. dolazim do cilja. preelep prizor. uhhh
u vodi su neki stubovi. niski otprilike do mojih kolena. kao da su napravljeni od naslaganog kamenja. kamen na kamenu. iza stubica....ogroman vodopad. on istice iz necega kruznog oblika. kao ogroman krug koji se vrti a voda, kristalno bela voda pada iz njega. deluje hladno. osecam sad u grlu opet tu hladnocu/ shvatam da sam tu...svesna sam da se desno od tog vodopada nalazi ono mesto koje sam sanjala kao mala vise puta, ali ga ne vidim. trcim prema vodopadu u slow motion-u. voda prestaje da pada kao da me pusta da udjem. iza vode je pec. zurim rukama napred i stavljam ruke u pec. vruce je. osecaj blazenstva prekida iznenadni osecaj straha od vatre. pogled mi pada dole i vidim neke kruzne otvore kod mojih nogu. od straha da me ne zapljusne plamen odatle izmicem naglo korak nazad i povlacim ruke sebi. nema plamena. ali pec se otvara i izlaze metalna slova ne znam tacno sta pise...nesto kao srecan rodjendan ili sl. zatim izlazi metani cup, bokal. i tu me trgne sat. probudila sam se iskljucila sat i nastavila da spavam. u sledecoj sceni naginjm iz bokala i pijem iz njega, osecaj one kristalno bele hladne vode kako klizi niz moje grlo...
ta pec je nasuprot kristalno beloj vodi, crna, cadjava, kao uzarena....
predivan, predivan san :)

Ljudi, sta znaci kada sanjas da tvoje carape nosi neko nepoznat i kada ti zahtevas da ti se vrate?
Inace, ovo nije prvi put da imam taj san o carapama, ako uopste znaci nesto, sanjati san vise puta.

Sanjam nocas kako lezim na podu neke ogromne, potpuno puste dvorane. Lezim na ledjima koliko sam dug i sirok i nemogu nikako da se pomjerim. Hocu da ustanem ali nemogu ni prst pomjeriti. Nepokretan. Odjednom odnekud iz visine do mene dolijece covjek (neko meni poznat ali sam zaboravio ko). On lebdi iznad mene i govori mi "Ej, ti si umro. Izlazi iz tijela i idemo." I ja odjednom bez po muke izadjoh iz tijela i poletjeh ka plafonu zajedno za njim. Tijelo ostade na podu ali ja se i neosvrnuh. Osjecam se tako prijatno sto letim. Sve mi to zabavno i interesantno. Izadjemo mi na ulicu. Ljudi prolaze okolo i kaze meni on "Ti si sad duh i mozes prolaziti kroz ljude. Pokusaj." Ide neki covjek a ja kao hocu da prodjem kroz njega kad odjednom taj covjek meni rece "Ej, neguraj se" Ja se uplasih i rekoh svom drugu da nisam uspio. A on ce meni smijuci se "Nemozes prolaziti kroz zive ljude, samo kroz mrtve. Ovo sto vidis na ulici su pola zivi ljudi a pola duhovi. Razlikovaceh ih po tome sto su duhovi tamniji u licu. " I to je sve.

Dobro ti je rekao, pola su ovo a pola ono misleci da je pola sve.

"Nemozes prolaziti kroz zive ljude, samo kroz mrtve" - ovo je jedan od zakona materije. Fizicki zakoni vaze za materijalno, duhovni za duhovno. Biti samo u materiji nije dobro, kao ni negujuci samo duhovno odricuci se materijalnog.

Često sanjam jednog čovjeka. Ili se bar u snu spominje njegovo ime. I na javi mi dolazi na oči.
Kad sanjam nešto loše u vezi njega, obično mu se i dogodi nešto loše.
Druge ljude uopšte ne sanjam tako često kao njega.
Zašto ga toliko sanjam?

Ja sam opet sanjala mačke. iako kažu da je to generalno loše, ja ih uvek sanjam u lepim periodima života ( kad sam srećna sanjam mačke, kad sam pod pritiskom u realnosti sanjam da mi ispadaju zubi).
Uglavnom sanjala sam neku belu mačku, koja je bila mnogo zanemarena, skrivala se u ormaru po ceo dan, ne znam zašto niko nije obraćao pažnju na nju.
Uglavnom mene je zainteresovala ( ja i u snu imam potrebu da se sprijateljujem sa onima koji su odbačeni izgleda) pa sam uzela da se igram s njom i postale smo nerazdvojne.
A onda su je vremenom i drugi zavoleli...i onda smo gledale Srećne ljude na tv-u :lol: Ali sa engleskim titlovima jer mačka iz nekog razloga govori samo engleski ( da inače smo telepatski komunicirale u snu, tj ja sam njoj mogla da čitam misli). I dakle, sedele smo ( s još nekim ljudima), gledali Srećne ljude i jeli sendviče...a kasnije je non stop bila uz mene, i dok učim i dok samo ležim:lol:
Uglavnom ustala sam prilično leop raspoložena...loš omen ili ne

kasnije je non stop bila uz mene, i dok učim i dok samo ležim :lol: Uglavnom ustala sam prilično leop raspoložena

Dala si sama tumacenje. U rl igras se mackama poput malog deteta gledajuci serije koje se repriziraju (zivot prolazi...)

Leop je leopard (velika macka, divlja zver) i to je ono sto ti treba da bi se osecala dobro.

Uglavnom sanjala sam neku belu mačku, skrivala se u ormaru po ceo dan, ne znam zašto niko nije obraćao pažnju na nju...
Belo je cisto, sa mackom je aluzija na garderobu, ormar govori da se nagon zamenjuje garderobom. Spoljasnjim, sa onim iz ormara jede sendvic, spava i gleda tv.

A onda su je vremenom i drugi zavoleli...i onda smo gledale Srećne ljude na tv-u. Ali sa engleskim titlovima jer mačka iz nekog razloga govori samo engleski
Engleski je markirani brend. U nastavku navodi da su svi zavoleli, ne nju vec nju sa mackom, ne njenu unutrasnjost vec spoljasnjost.

I dakle, sedele smo ( s još nekim ljudima), gledali Srećne ljude i jeli sendviče...a kasnije je non stop bila uz mene, i dok učim i dok samo ležim

Ovde san dobija na vaznosti jer "sa nekim ljudima" oznacava da su osobe sa kojima se ide kroz zivot (gleda tv) nebitne i da su sedeci (pasiva) gledali druge ljude koji su srecni. Znaci ona samo gleda kako su drugi srecni dok kasnije dolazi do totalnog poistovecenja sa spoljasnjoscu (*nonstop).... ovo je takodje vazno "dok samo lezim" jer san kasnije daje resenje kroz lapsus LEOP aludirajuci da modiranje i bebiranje zameni sa Leopardom tj. da nadje Zver sa kojim nece lezati i posmatrati vec ce ustati.

Uglavnom ustala sam prilično leop raspoložena..

:lol:
Pa, istina je da nemam uslova za mnoge velike poduhvate i ideje ili neke dramatične promene ali teško da sam nezadovoljni pasivni posmatrač.
Štaviše, mislim da sam nikad zadovoljnija, sobom (mada smatram da se na sebi radi ceo život tako da nikako nisam potpuno zadovoljna) i ljudima oko sebe.
Priželjkujem ponekad ' leop' situaciju ali ja sam oduvek išla malim koracima...i u tome funkcionišem dobro.Sve ide polako ( gde si saturne u 1 polju..ali kako sam starija, to mi bolje ide)
A ovo za garderobu i to da su ljudi zavoleli moju ' spoljašnjost'..pa ne znam, morali bi biti baš ćoravi:D

S druge strane Trumanova teza drži vodu donekle...nisam više dečak nego uživam da budem devojčica ( Truman će razumeti):D

Gledam neke zice sto vise sa bandere i u tom trenutku prilazi mi malo dete, oko pet sest godina, pokazuje ruku i na njoj odseceni prsti. Pitam ko ti je to uradio, kaze majka. Krenemo putem i prilazi pas kojem je cela jedna strana izmasakrirana, nije imao uvo. Kod jedne kuce okupilo se vise ljudi i nakon razgovora krenuli smo putem ka majci tog deteta da je lincujemo...

Ovo sam sanjao u zadnjem tranzitu Meseca kroz osmo. Radnja se desava u selu, telefonom sutradan sam nazvao ljude odatle i pitao ko zivi u pravcu te ulice jer imaju samo dve kuce na kraju sokaka nakon kojeg pocinje drugo selo. Kada sam objasnjavao na koji deo mislim pomenuo sam jednu zenu koja zivi u jednoj od te dve kuce za koju znam da ju je udario grom dok je bila mlada. Kad su culi da pominjem grom pomenuse neku babu iz drugog dela sela koja ima preko devedeset godina koju je isto udario grom. Baba je poznata kao vracara. Donosila je grobljansku zemlju i ljudima bacala po kuci.

Poslednja izmena:
baci pogled na ovaj san od jutros: Organizujem zurku/sedeljku za Novu godinu kod kuce. Dodje mi samo par ortaka iz sela sa jednom devojkom prilicno ruznom. Onda se tu nesto raspravljamo oko organizacije ( zaboravih tacno sta ). U narednoj sceni pricam s drugarom iz srednje koji je inace jako opusten i samouveren tip i pitam ga gde ce za Novu, a on mi kaze da je sa jednim drugim ortakom ( koji takodje ima te osobine ) rezervisao mesta negde, ali da ce se odluciti u poslednjem trenutku u skladu s tim gde pomisle da im je zabavnije.

imam odredjenu ideju za tumacenje ovog sna, ali bi sacekao vase utiske...

Sedim na terasi drugaricinog stana i gledam ljude koji prolaze
posle jedne debele plave tete u sarenoj haljini koja silazi niz stepenice
nailaze trolovi, tetovirani trolovi
i onda shvatim da dvojica sede na stepenicama, uz 2 tetovirana pitbulla pored njih
a jos 3 ogromnh,debelih nailaze i penju se, smeju se ,pricaju nesto
a ja razmisljam, kako je neko mogao takav da postane....

wtf.... :dontunderstand: kako ja svasta sanjam nekada.....

E ovako: Sanjala sam osobu s kojom sam u stvarnom svetu bila cesto u semi, ali nikada nismo bili u vezi. Imao je u snu jedno ljubicasto, a drugo plavo oko, i nije mogao da vidi, bio je iz nekog razloga oslepljen i hteo je da se ubije. Objavivsi meni svoje planove, ja sam ga zagrlila, pocela da placem i da ga ubedjujem kako to nije pravi nacin da okonca svoj zivot i da ga ja volim bas onakvog kakav jeste, i da cu pregurati sve poteskoce zajedno sa njim. Znam da je san patetican, i da je pomalo besmislen, ali je bio dosta realistican i kad sam se probudila bila sam u blagom soku. Da li neko moze da mi ga protumaci?

Back