Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto? Je l toliko teško? :(
Jako je komplikovano za objasniti. Ono što se eksplicitno dešava još kako tako. Zakasnio na voz, šetnja u parku potpopljenom do pojasa, atomski napad u sred provoda u Somboru isl, ali sve je to potpuneo van konteksta ako ne kažem gde se dešava. A ako bih to morao da objasnim trebalo bi mi bar tri života vremena, imam nezgodnu osobinu da kako i na javi, što i nije neki problem, tako i u snu, uglavnom, tačno znam, gde se nalazim. Ja sanjam jedan jako veliki svet na kom postoje mnoga mesta koja rado pohodim i sva su nekako prostorno povezana, nekako malo nalik realu, a tu su i neka realna mesta, postoje putevi, a onda još i vreme, ma nema šanse izvinite, rečima to ne ide.

e pa meni nek je sa srećom, sanjala sam da sam trudna sa bivšim dečkom :lol:
i još sa mamom nešto raspravljamo o tome, ona hoće da ja abortiram
a ja joj onako kulerski odgovaram kako je moja stvar šta ću da radim,
i kroz san se pitam, a rekla li sam ja njemu uopšte za trudnoću? :think:
a pre te scene gde ja kao ukapiram da sam trudna, majka me spopala da se
upoznam sa nekim strancem, ne znam ni ja šta je tu bilo, kao svidjam se dečku
pa da se upoznamo, video me na slici :lol:

Jako je komplikovano za objasniti. Ono što se eksplicitno dešava još kako tako. Zakasnio na voz, šetnja u parku potpopljenom do pojasa, atomski napad u sred provoda u Somboru isl, ali sve je to potpuneo van konteksta ako ne kažem gde se dešava. A ako bih to morao da objasnim trebalo bi mi bar tri života vremena, imam nezgodnu osobinu da kako i na javi, što i nije neki problem, tako i u snu, uglavnom, tačno znam, gde se nalazim. Ja sanjam jedan jako veliki svet na kom postoje mnoga mesta koja rado pohodim i sva su nekako prostorno povezana, nekako malo nalik realu, a tu su i neka realna mesta, postoje putevi, a onda još i vreme, ma nema šanse izvinite, rečima to ne ide.

mapa uma :D

e pa meni nek je sa srećom, sanjala sam da sam trudna sa bivšim dečkom :lol:
i još sa mamom nešto raspravljamo o tome, ona hoće da ja abortiram
a ja joj onako kulerski odgovaram kako je moja stvar šta ću da radim,
i kroz san se pitam, a rekla li sam ja njemu uopšte za trudnoću? :think:
a pre te scene gde ja kao ukapiram da sam trudna, majka me spopala da se
upoznam sa nekim strancem, ne znam ni ja šta je tu bilo, kao svidjam se dečku
pa da se upoznamo, video me na slici :lol:

m04102.gif
:lol:

Ja sam nocas sanjala kako ulazim u jugo,na polaganju sam(a inace vozim vec 10 godina)
i neki lik mi menja volan,stavlja neki super wow sa komandama na njemu
i ja shvatim da mi je auto jako tesan i jedva mogu da se pomeram
i krenem nekako,pokusavam da se iskobeljam iz sedista jer mi je tesno i vidim da cu da zakacim parkirane automobile
i pokusavam da zakocim,al' ne mogu nogom da dohvatim kocnicu
i nagazim je nekako,al' ne koci uopste
i odmah u okretu zakacim i lupim dobro 2-3 auta
i nastavim nekako(a razmisljam kako ovo nije dobro nikako i ne znam sta mi je)
i nadjem se odjednom kod moje zgrade pravim polukruzno
i zamalo da lupim dete na biciklu,a jos je sneg na putu..... :confused:
Sve u svemu,mnogo sam se konfuzno osecala,i sve vreme sam se pitala sta ce mi to kad ja znam da vozim.....

Ja sam nocas sanjala kako ulazim u jugo,na polaganju sam(a inace vozim vec 10 godina)
i krenem nekako,pokusavam da se iskobeljam iz sedista jer mi je tesno i vidim da cu da zakacim parkirane automobile
Sve u svemu,mnogo sam se konfuzno osecala,i sve vreme sam se pitala sta ce mi to kad ja znam da vozim.....

može da se protumači kao da u realnosti pokušavaš da ubediš sebe u nešto svo vreme, iako i sama znaš istinu.
kao da pokušavaš da ubediš sebe da nešto nije tako kako je. e sad.. šta?-to je već tvoje da znaš :)

Mrzi me da pišem opširno...
Alex je osoba koja voli da sve drži pod kontrolom...
Savesna je... Temeljna... Voli da proverava, da se preslišava... Moguće je i da se vraća da proveri da li je zaključala vrata pa cima kvaku...
Plaši se GUBITKA KONTROLE...

Kod mene je prisutan ovaj sindrom kod opisivanja snova (pa i drugih suptilnih događaja) - koliko god se trudila realno da opišem, slikovito... nikad se ne prenese, ne pretoči u reči sam pravi utisak. Hoću reći, ono napisano nikad ne može u potpunosti realno da oslika doživljeno. Valjda zato šamani ništa i ne zapisuju.

Alex, čini mi se da je Adeptus u pravu... strah od gubitka kontrole..
A u knjizi od Suzi Holbeč sam naišla na tumačenje da njoj lično auto predstavlja nivo zdravlja...i kad se njoj nešto dešava s autom, onda treba da prekontorliše zdravlje. No, ne mora značiti da je to-to. Svako ima svoju sopstvenu simboliku.

Ja sam se sinoć dobro odmorila, snovi nisu bili nešto dramatični, ali sam pre spavanja imala jedno iskustvo koje je za NPiM, a ne za ovde :lol:, pa ću o tome tamo.

Suzi Holbeč sam naišla na tumačenje da njoj lično auto predstavlja nivo zdravlja...i kad se njoj nešto dešava s autom, onda treba da prekontorliše zdravlje. No, ne mora značiti da je to-to. Svako ima svoju sopstvenu simboliku.

Svako ima svoju simboliku ali i dinamiku, da ne kažem kauzalnost, zato ti samo stavi zimske gume, da ne bude posle niko/ništa me nije upozorilo ;)

Ja u zadnje vreme samo sanjam krevete.Zaista. Neki dan sanjam kako sam gost nekim ljudima. Dosla sam u poestu nekoj devojci, niti znam ko je, sta mi je niti kako se zove. Jednostavno sam se stvorila kao u toj kuci. U toku je neka velika zabava, svi lumpuju i igraju.Ne znam nikoga, kao da sam pala sa Marsa, tako se osecam. Kao 13 - o prase, uopšte se ne uklapam. Kuca je ogromna, na tri sprata.Odjednom zurke vise nema i po celoj sobi, na svim spratovima su ili kreveti ili madraci. Na nekima ljudi spavaju a neki su prazni. Sedam na krevet dok mi ta devojka nesto prica i san se prekida. Drugi dan sanjam kao u dova careva, neki ogroman krevet, presvucen crvenom svilom a rubovi kreveta su zlatni. Veoma je sirok bio a i dosta vidok, kao da je imao nekoliko slojeva madraca. Secam se samo da sam sela na krevet i gledala u svoja ispruzena stopala. Sinoc sanjam da su me dovezli u bolnici, ali sacuvaj Boze nasta je to licilo.Vise kao ludnica nego bolnica. Neka prigusena svetla, da Bog sacuva. Dala mi je inekciju u celo i rekla da ce jako boleti.Znam da mi je dala inekciju namesto gde se naalzi kao trece oko, sto se kaze. Posle toga mi je rekla da moram da se scucem i da sam bila u donjem vesu.Soba koja je gledala direktno na moju je bila puna ljudi i oni kao da su bili na nekoj utakmici.Secam se da sam ugledala drugaricu iz osnovne skole i da sam u nekom trenutku osetila stid i napravila se da me ona ne vidi. Odjednom moram kao da preme kosu, zima je,ali meni je mokra kosa. Gledam se u ogledalo i kosa je i dalje mokra a u kosi ima dva mladeza velika.Odjednom je kosa suva , ja je namestam, opet se ogledam u ogledalo i taj san se prekida. :kiss:
E, sad, od svega mi je najupecatljiviji taj deo gde mi daje inekciju u celo i gde osecam strasan bol...Ja milsim da je to nesto sto ja odbijam da vidim, nesto sto ne zelim da ispliva, sto ne zelim da "vidim"...Sto moja podsvest ne zeli da vidi, ili je opet obrnuto , da se neko trudi da "potisne" moja pravo ja. Sto se kreveta tiče, ne verujem da samo signaliziraju da je vreme za odmor i da malo usporim tempo, vec da ima neko dublje znacenje koje ja ne umem videti i razaznati.

Sanjala sam sve i svasta...toga se secam...al sam skoro sve zaboravila.
Ono cega se secam.je vazno....Seckam neke kobasice, razne, i cajne, i sremske....i jasno se vidi meso, crvene boje..
A, to ne valja....meso je bolest, crveno, za mene je brzina....ufff

Ja skoro uvek nesto sanjam.Mada ne znam sta znace ti snovi,ali cesto se ponavljaju.Jednom sam sanjala kako sam u vezi sa drugom iz odeljenja i kako se ljubimo u skoli.Onda odjednom pocinje da se skola rusi.Ja nekako uspem da izadjem,ali on ostaje zarobljen sam ostalim ucenicima.Drugi put sam sanjala kako taj isti drug dodje kod mene nepozvan da ucimo geografiju,i umesto da sedne za stolom on legne pored mene i poljubimo se.Sad ne znam sta to znaci i da li moze neko da mi protumaci?:)

ma ok, volim ja tu seriju, ali ovo što sam sanjala nema dodirne tačke ni sa glumcima iz iste, ni uopšte sa bilo kojim meni poznatim glumcem :think:
sem što je radnja takva, tuča, pucnjava, krv na sve strane. kao ovaj muškarac štiti tu devojku, a ona je nekako poremećena psihički, ima napade besa :think:
baš kao na seriji nekoj :lol:

Back