Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sanjao sam da sam najpre zezao neku kornjacu pred malom decom,ono taman se popne,a ja je sa stapicem gurnem nazad u rupu,kad jedan klinac kaze a kako bi bilo da tebe neko tako zeza i baci zmiju na mene :eek: ,ali ne s namerom da me zmija ujede vec da me obori svojom tezinom i da se uplasim ,ali me je zmija ujela,u istom trenutku sam se paralisao i pao u nesvest...Budim se (u snu) na klupi ispred neke bolnice,medicinska sestra sedi pored mene,a jedna koleginica sa faxa vozi se bajsom oko fontane cekavsi da se probudim...Ajd' pojasnjenje,malo je bzvze

ja sam u subotu sanjala da sam rekla muzu da skuva jaje ( a jaje tamno golubije sive boje onako prosarano, kao kamenje na plazama) i kada sam kao usla u kuhinju vidim da se jaje okrenulo naopako, ispucalo bas na onom delu gde obicno odsecemo ljusku kad jedemo rovito, a pojavilo se belance pomalo i onda se kao naljutim na njega, jer ga nije sacuvao... :eek::eek::eek:

u nedelju sam sanjala da se nalazim unutar zidina nekog zamka, pustog i oronulog, a tu sam kao sa svojim verenikom /zove se isto kao moj muz i voditelj je, a gledali smo ga to vece pred spavanje pa eto logike odkud on/ i kao dogovaramo se kako cemo dekorisati sa puno cveca i kako ce sve biti lepo... ja ga pitam kako cemo se to vencati kad sam ja udata, a on kaze kako ce sve biti ok, na sta ja kazem nesto u fazonu da moj muz njega bas gotivi i da nema nista protiv njega (?!)... i kao izlazim iz tih zidina i shvatam da se taj zamak nalazi u pustinji i svuda naokolo beduini, goooooooomila njih, ali su svi u grupama i bucni su sami za sebe, jer se grupe medjusobno ne razumeju i ja provalim mog muza i mog ''verenika'' kako stoje u nekom redu ispred nekog improvizovanog kupatila/kao barake neke/ sa odecom preko ruku, jer hoce da se presvuku i lepo caskaju /a kao zna se za vencanje, jer svi ti beduini ustvari i spremaju nase vencanje, peru ves, kuvaju, spremaju.../ ,a ja provalim da sam naga :rumenka: i pokusavam da nadjem nesto da obucem, ali nigde nista, a svi se ponasaju kao da sam full obucena... na kraju odem kod njih dvojice i uzmem nesto odece, obucem se i probudim :eek::eek::eek:

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

btw. obe veceri bio pun mesec, a meni mesec u raku, nemam pojma ima li to ikakve veze... :dontunderstand:

ja sam u subotu sanjala da sam rekla muzu da skuva jaje ( a jaje tamno golubije sive boje onako prosarano, kao kamenje na plazama) i kada sam kao usla u kuhinju vidim da se jaje okrenulo naopako, ispucalo bas na onom delu gde obicno odsecemo ljusku kad jedemo rovito, a pojavilo se belance pomalo i onda se kao naljutim na njega, jer ga nije sacuvao... :eek::eek::eek:

u nedelju sam sanjala da se nalazim unutar zidina nekog zamka, pustog i oronulog, a tu sam kao sa svojim verenikom /zove se isto kao moj muz i voditelj je, a gledali smo ga to vece pred spavanje pa eto logike odkud on/ i kao dogovaramo se kako cemo dekorisati sa puno cveca i kako ce sve biti lepo... ja ga pitam kako cemo se to vencati kad sam ja udata, a on kaze kako ce sve biti ok, na sta ja kazem nesto u fazonu da moj muz njega bas gotivi i da nema nista protiv njega (?!)... i kao izlazim iz tih zidina i shvatam da se taj zamak nalazi u pustinji i svuda naokolo beduini, goooooooomila njih, ali su svi u grupama i bucni su sami za sebe, jer se grupe medjusobno ne razumeju i ja provalim mog muza i mog ''verenika'' kako stoje u nekom redu ispred nekog improvizovanog kupatila/kao barake neke/ sa odecom preko ruku, jer hoce da se presvuku i lepo caskaju /a kao zna se za vencanje, jer svi ti beduini ustvari i spremaju nase vencanje, peru ves, kuvaju, spremaju.../ ,a ja provalim da sam naga :rumenka: i pokusavam da nadjem nesto da obucem, ali nigde nista, a svi se ponasaju kao da sam full obucena... na kraju odem kod njih dvojice i uzmem nesto odece, obucem se i probudim :eek::eek::eek:

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

btw. obe veceri bio pun mesec, a meni mesec u raku, nemam pojma ima li to ikakve veze... :dontunderstand:

pa ne znam koliko se tebi ispunjavaju snovi ali da sam ja to sanjala ne bi mi bilo dobro... ne znam shta znachi jaje na snu, ali ne bih ga tumachila u vidjenom stanju kao neshto dobro...
zamak/kuca u snu oznachava nashe "iznutra", nash zivot, i nikako nije dobro sanjati rushevine, makar meni nije (da se opet ogradim)... kad god sam sebe u snu videla golu, dozivela sam u najmanju ruku neku nelagodnost, neshto... chak je moguce da ti predstoji neka neprijatnost vezano za tvog muza...

nisu rusevine nego onako, pust, oronuo, siv zamak...

a jel moze da znaci da se ja osecam prazno sa mojim muzem i da me je sramota ako bih se razvela?! :roll:

i bune me oni beduini koji prica svaka grupa za sebe, kao vavilon... jel to moze da znaci da sa mojim muzem lose komuniciram? :think:

:sad2:

p.s.tnx

nisu rusevine nego onako, pust, oronuo, siv zamak...

a jel moze da znaci da se ja osecam prazno sa mojim muzem i da me je sramota ako bih se razvela?! :roll:

i bune me oni beduini koji prica svaka grupa za sebe, kao vavilon... jel to moze da znaci da sa mojim muzem lose komuniciram? :think:

:sad2:

p.s.tnx

izvini, ali oronulom predstoji samo rushenje, nestajanje... mislim, ne bih sad da te neshto ubijem u pojam i sl. posebno shto se tebi mozda snovi uopshte ne obistunjuju, ali oronulo je svakako istrosheno, propalo... dakle, sve zavisi da li ti uopshte treba da obracash paznju na snove, jer ako ti se ne ispunjavaju, svejedno je shta sanjash...

u sluchaju da ti se snovi ispunjavaju, mislim da se radi o nechemu shto svi znaju sem tebe... jer, kako si i sama rekla, svi se prave da je sve ok, a samo ti vidish da si gola, shto po meni znachi da cesh sama otkriti neshto shto nije u redu...

pre svega hvala na cimanju... :hvala:

ja nekako sve mislim da je taj san vise introspektivan, samopotvrdjujuci, a ne prediktivan... za onaj prvi, s jajetom, nisam bas sigurna...:think:

kad god su mi snovi sivi-skoro pa crne boje, oni se ostvare... ne sanjam ih cesto, ali se bas,bas,bas ostvare, pravi deja vu... i obicno bude pozitivan ishod, ali uz napor... nista lako... kao i to maltene crnilo iz sna...:roll:

za ono jaje...:think: razmisljam da je muz trebalo da se potrudi oko braka i ljubavi, a nije, pa je puklo...:roll: jedino drugo sto mi je palo na um je da sam mozda trudna i da cu pobaciti, posto sam kada smo poceli da se zabavljamo u 2-3 navrata sanjala da sam izgubila bebu sa njim (a posto smo 9ka i to je valjda taj znak karmicke veze, valjda se srecemo u zivotima i mozda i svaki put gubimo bebu, ne znam...) :( :sad2:

da... a gomila ''vavilonaca'' sa kojima ne mogu da komuniciram, verovatno potvrdjuju tu usamljenost...:(

i dobro je sto se obucem i dobro je, mislim, sto samo ja i primecujem svoju nagost, znaci-unutrasnja ogoljenost, ne javna...:rumenko:

a da li ''drugi muz'' mozda zaista i znaci drugi brak... :roll:

/ipak me kopka ono sa bebom... :roll:/

p.s.pozz :bye:

Cudno zar ne? :lol:

A evo pa sad ti proceni u kom fazonu je bilo to jaje : JAJA: Jaja - sudska parnica. Jaje u gnezdu - ženidba. Razbijeno jaje - neprilike. Pokvareno jaje - čuvaj se svog najbližeg. Uskrsno jaje - pokvarena zabava. Kupovati jaja - razočaranje zbog neostvarenih želja. Prodavati jaja - primićete loš glas. Jesti jaja - bolest. Lupati jaja - ogovaranje. Bacati jaja - vaš pretpostavljeni će vas zavoleti. Uzimati jaje iz gnezda - brak s udovcem, odn. udovicom. Videti jaje kako pada - ogovaranje.
JAJA ~ ako sanjate onoliko jaja koliko možete iskoristiti – dobitak ~ sanjate li mnogo jaja - veliki napori i trud nizašta ~ razbijena i pokvarena – problemi ~ jesti jaja – bolest ~ jaja u gnezdu - brak

jaje. jaje... mozda treba da shvatim da sam kokoska? :roll::think:

mene u imb snu najvise kopka ona koleginica na bajsu... :think:

haha...:lol:
pa jaje je valjda ok tumachiti kao zachece, ali zacheti ili pocheti novi zivot ne mora da se odnosi na bebin zivot, mozda se radi o nekom tvom novom pochetku, gde si rachunala i na svog muza i on tu nije ispunio neka tvoja ochekivanja, neshto...
mene u njegovom snu ne kopka nishta, samo mi je smeshno shto je sanjao kornjachu, jer ovo je vec drugi san na ovoj temi gde se ona (kornjacha ) spominje:)...

malopre sam sanjala chudan san... u kuci drugarice koja zivi u berlinu, penjem se na neku stolicu, neshto, ne da zakachim zavesu, vec da izlepim neki deo na garnishli da ne bi pala sa sve zavesom dole... stolicu mi pridrzava ova drugarica shto zivi u francuskoj...
kapiram da ovo otprilike znachi da joj nas dve pomazemo da drzi neshto u tajnosti...
zatim se muvam po drugim sobama koje su totalno preuredjene i namenjene nekim desetim likovima...
mozda ce ona prodati kucu?
ostatak sna je opet deseta stvar, skroz bzvz i necu ga ni izneti...

hm, postoji i drugi nachin tumachenja ovog sna... sanjana kuca ne mora da oznachava bukvalno njenu kucu - njen zivot, vec trenutnu situaciju onog ko sanja... u tom sluchaju drugarica iz francuske meni pomaze, ja stojim na stolici koju ona pridrzava...
moje muvanje po dobro uredjenim sobama meni predstoji, to zvuchi dobro ali te sobe nisu uredjene za mene vec sasvim druge likove...

Back