Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Psiho u snu se nisam udala za njega a u javi nisam u kontaktu sa njim 4 godine. Sa kim bi to znacilo svadju? Sa mojim sadasnjim muzem?

Nema veze ,snovi obicno imaju previdjanje koje se obistini.
Neki simboli tokom sna upravo nam govore o nama ili o nasim strahovima ili nadama.
Obicno se nasa osecanja reflektuju kroz san.
Svadja ne mora biti sa vasim suprugom vec vase stanje narednih dana.
Svadba ili udaja moze i znaciti vase nezadovoljstvo sa trenutnom situacijom
ili nekakvu raspravu koja nije velika ali traje danima itd oitd..

sanjala sam svashta neshto... neka ogromna sala i ja kasnim... a spetljala se oko tushiranja, te zaboravim peshkir, te se vracam za ne znam ni ja shta... zatim njega... i on se tu neshto muva... ja kao da hocu da izbegnem da me vidi, poshto kasnim... i neke shtikle na kojim sam... al ceo san u nekom hodu, nechem...:confused:

Sanjao sam pokojnu babu koja je godinama pre smrti bila teško bolesna i više godina je bila bez nogu i potpuno bez vida.Umrla je pre dve godine.Sanjao sam je potpuno zdravu,kako vidi,kako hoda.Inače nikog od kako se sećam svojih snova iz moje familije (sem keve,ćaleta i brata) nisam sanjao.Ta baba mi je u snu dala na poklon neki crni sat.Šta bi to moglo da znači?

P.S. Ovom reorganizacijom ovog pdfa,ova tema je baš zakopana,tako da teško da ću skoro dobiti odgovor...

Sanjao sam pokojnu babu koja je godinama pre smrti bila teško bolesna i više godina je bila bez nogu i potpuno bez vida.Umrla je pre dve godine.Sanjao sam je potpuno zdravu,kako vidi,kako hoda.Inače nikog od kako se sećam svojih snova iz moje familije (sem keve,ćaleta i brata) nisam sanjao.Ta baba mi je u snu dala na poklon neki crni sat.Šta bi to moglo da znači?

P.S. Ovom reorganizacijom ovog pdfa,ova tema je baš zakopana,tako da teško da ću skoro dobiti odgovor...

Mozda hoce da ti kaze da je i tebi otkucalo vreme..:eek:

To sto je ona bila zdrava u snu mislim da je ok, jer sam citala neke knjige gde kao ljudi kada odu na onaj svet nemaju hendikepe koje su imali u ovozemaljskom...hmmm ne znam da li sam se bas dobro izrazila... Ne znam sta znaci sto ti je dala sat, ali je sigurno bolje to nego da ti je nesto trazila jer ne valja da sanjas pokojnika koji hoce nesto od tebe ili te zove negde.
Ja sanjam sve i svasta, i plasim se svojih snova cesto jer mi se i "desavaju", ne bukvalno ali uvek sa nekim znacenjem koje se posle desi i na javi. Mislim da je ok sto je sat crn a ne beo, jer ja iz iskustva znam da bela boja nije dobra kada se sanja.

San je veoma zanimljiv i mora mu se pristupiti drugacije...
Imas jedan SIMBOL i to SAT.
Moze se tumaciti na rane nacine...
Koliko ste BILI vezani za pokojnika?
U principu je u pitanju nekakva poruka za buducnost.
Sijaset mogucnosti a premalo simbola

Znaš kako...u svakoj šali malo šale. I treba na snove gledati ozbiljno, ali ne mogu snovi da se tumače po nekom šablonu. Svako mora da razmišlja o svom životu, pa da na osnovu toga tumači san. Ne mogu ja nekome koga ne znam dobro da protumačim san, a ne znam šta se se toj osobi dešava u životu. Ili misliš da je to moguće?

Recimo, nedavno sam imao jedan veoma negativan san ( po mom tumačenju jer me je asocirao na jedan drugi san koji mi je govorio da će se desiti smrtni slučaj u porodici), ali se ispostavilo da je ovaj skorašnji san skroz bezazlen...i mislim da sam sad provalio na šta se odnosi. Snovi su zavodljivi...a naša vizura je veoma subjektivna...

San je veoma zanimljiv i mora mu se pristupiti drugacije...
Imas jedan SIMBOL i to SAT.
Moze se tumaciti na rane nacine...
Koliko ste BILI vezani za pokojnika?
U principu je u pitanju nekakva poruka za buducnost.
Sijaset mogucnosti a premalo simbola

Nisam mnogo.Posećivao sam je možda dva puta mesečno,jer je živela na drugom kraju grada,a i nešto nisam imao mnogo tema za razgovor sa njom,tako da je to posećivanje nje bilo smor...Mislim možda je ružno što ovako pričam,ali mislim i većina se smori kad poseti babu koju retko viđa i koja je mnogo ćutljiva...

Snovi su ogledalo nase duse..ponekad su put u proslost jer mozes sanjati neka razdoblja svog proslog zivota..takodjer snovi ti cesto zele nesto kazati,ukazati na neke stvari..a ponekad kroz snove dobijes odgovore na neka pitanja,ili ti pokazuju sa cime se moras suociti u zivotu...ponekad su ti snovi tako jako strasni..ali to si samo ti..stvari koje te muce se pokazuju kroz razna cudovista itd sto se pojavljuju u snovima..na tebi je da se suocis sa time..

Snovi mogu biti zabavni ali i poucni..recimo Lucidni snovi..u njima se cesto mozes suociti sa necim,nekim tvojim strahom,fobijama...recimo ja sam se pomocu Lucidnih oslobodio straha od visine..

Imao sam svakakva iskustva u snovima..ponekad su bila nevjerovatna..ali sam iz vecine izvukao pozitivnu stvar i neku pouku...medjutim u zadnje vrijeme imam nevjerovatne snove..i nemogu nikako zakljuciti sta mi zele ti snovi rec..znam samo da je vise i nego cudno i jednostavno nemogu vjerovati da nesto tako sajam...ovo za shvatiti ce biti veliki izazov..

Imam potrebu da vam napisem jedan svoj san od prosle noci i veliku zelju kada bi neko mogao malo da mi ga protumaci...
U nasim kolima sedeli smo moj muz,nasa najmladja cerka i ja,a iza nas je isao jos jedan automobil.Otvorila se kapija jedna kuce koja se nalazila u toj ulici odakle su izasla tri automobila jedan za drugim.Znam samo da je prvi auto bio Peglica,a ova dva su bila malo bolja i brza.Moj dragi je uspeo da zakoci uz skripu guma medjutim auto iza nas nije tako da nam se podvukao ispod zadnjeg dela automobila...taj auto je isto bio Peglica.U njemu su bili momak i devojka.Njega nisam videla ali sam zato okrenuvsi se ugledala devojku svu u krvi,mrtvu.Secam se samo da tom momku nije bilo nista,a kada je moj muz poceo da se svadja sa vlasnikom te kuce cerka me je probudila.

Snovi su ogledalo nase duse..ponekad su put u proslost jer mozes sanjati neka razdoblja svog proslog zivota..takodjer snovi ti cesto zele nesto kazati,ukazati na neke stvari..a ponekad kroz snove dobijes odgovore na neka pitanja,ili ti pokazuju sa cime se moras suociti u zivotu...ponekad su ti snovi tako jako strasni..ali to si samo ti..stvari koje te muce se pokazuju kroz razna cudovista itd sto se pojavljuju u snovima..na tebi je da se suocis sa time..

Snovi mogu biti zabavni ali i poucni..recimo Lucidni snovi..u njima se cesto mozes suociti sa necim,nekim tvojim strahom,fobijama...recimo ja sam se pomocu Lucidnih oslobodio straha od visine..

Imao sam svakakva iskustva u snovima..ponekad su bila nevjerovatna..ali sam iz vecine izvukao pozitivnu stvar i neku pouku...medjutim u zadnje vrijeme imam nevjerovatne snove..i nemogu nikako zakljuciti sta mi zele ti snovi rec..znam samo da je vise i nego cudno i jednostavno nemogu vjerovati da nesto tako sajam...ovo za shvatiti ce biti veliki izazov..

Svaka cast za post..

Svaka cast za post..
Hvala Psiholugue..snovi su moje podrucje,vec dosta dugo ih proucavam,analiziram i ucim kroz njih..u nekim situacijama su mi(znam cudno zvuci) pokazali neke stvari koje nikada ne bi shvatio i zbilja znaju biti jako mocni...
Nitko ne bi trebao snove uzimati zdravo za gotovo,svaki san koliko god bio cudan i nerazumljiv,nosi neku poruku u sebi,pitanje je pojedinca hoce li ga shvatiti ili ne..
Nazalost trenutno prozivljavam neke zapanjujuce stvari u snovima,i zbilja nemogu da dokucim sta oni predstavljaju..zapanjuju me do te mjere da nemogu da vjerujem uopce da to mogu sanjati...u snu su mi cak ti snovi i ugodni..i to nemogu da shvatim..
Snovi mi često govore o tome da li ću položiti ispit ( san noć pred ispit...)

Pa to nije nista cudno,vjerovatno si pred ispit dosta napet i zivcan pa ti se to manifestira kroz snove..reko bi cak da je to prorocki san,sto mnogi ljudi mogu da imaju

Naravno da nije ništa čudno:D. Prognostički snovi nisu retkost...

Kad kažeš da izučavaš snove...koristiš li neku literaturu, neki posebni metod...ako nije tajna?

Pomocu jedne stranice pratim kretanje planeta i zvijezda te mjeseca,pomocu toga sam si napravio tablicu vjerovatnosti..tj otprilike znam kakve cu snove imati tj kakve mogu ocekivati..recimo snove nabijene jakim osjecajima,lucidne itd..

Dosta dugo sam radio tehnike Lucidnih snova,a neophodno za to je voditi dnevnik snova,kao i zbog gore navedenog...

Takodjer dosta dugo proucavam stanje uma prije sna...i tu su mi se dogadjale najbolje i najludje stvari..ali tu ti nemogu napisati nacin jer je to moj nacin..nacin svojstven samo meni i to ti ni nemogu rijecima objasnit ako razumijes...

Literature sam procitao dosta,od Carlosa Castanede do Monroa,i izgradio neki svoj nacin rada na snovima..od svakog sam uzeo po nesto sto mi najbolje odgovara,iako je to sve relativno..dakle najbolje je kad ti sam nadjes svoj nacin..

Ima dosta metoda rada na snovima..recimo kad imam neki problem ili nesto..zapisem na papir pitanje koje me zanima..i zamolim snove da mi daju odgovor..ponekad ce ti se ciniti da tvoj san nema veze sa time,ali to vec moras rijesiti sam sa sobom..sve ovisi od osobe do osobe hoce li shvatiti sta mu san zeli reci..

kad sam se setila da sam je sanjala osetila sam strashan nemir, gotovo strah, posebno shto sam danas ochekivala to shto jesam... to me nateralo da okrenem jedno deset puta broj... izgledalo je da je sve u redu i svaki sledeci poziv me uveravao da jeste, ali nisam uspela da se reshim nemira koji sam osecala... a onda je usledio poziv koji me sledio, iz kog sam saznala da vishe nishta nije u redu i da ce potrajati dok bude... zashto mi je ta zena na snu toliki maler?

kad sam se setila da sam je sanjala osetila sam strashan nemir, gotovo strah, posebno shto sam danas ochekivala to shto jesam... to me nateralo da okrenem jedno deset puta broj... izgledalo je da je sve u redu i svaki sledeci poziv me uveravao da jeste, ali nisam uspela da se reshim nemira koji sam osecala... a onda je usledio poziv koji me sledio, iz kog sam saznala da vishe nishta nije u redu i da ce potrajati dok bude... zashto mi je ta zena na snu toliki maler?

Nikad nisam zbog sna na javi osetio nemir osim u jednom slucajovu,a to je kad sam sanjao da sam umro i svoju sa'ranu :eek:

Back