Nakon Boljkovca evo se pojavio i Nobilo

U svakoj raspravi srpska strana predbacuje hrvatskoj strani udbaše Špegelja i Bojkovca koji u svoome video uradku prijete da će pobiti Srbe u Hrvatskoj.
Predsjednik Tuđman smjenjuje ta dva udbaška govna prije nego što su veću štetu napravili,da bi danas taj isti Boljkovac Srbima prodavao mirotvorstvo i mitove iskompleksiran Tuđmanovom smjenom.
Vidim da se sada iz kontenjera vade izjave još jednoga udbaša koji nikada nije prežalio što mu je srušena jugovina u kojoj je on slao ljude na robiju jer su čitali novine.
Jel sramota da danas srpska strana uzima takve ljude kao vjerodostojne.Treba li da stavljam izjave Sonje Biserko,žena u crnom...?
Kao jedan od rukavaca afere Đureković, ili afere Perković, u medijima se pojavljuju optužbe o povezanosti Ante Nobila, zagrebačkog odvjetnika, sa zavjereničkom skupinom koja je ranih devedesetih godina, u dosluhu s Jugoslavenskom narodnom armijom,
planirala hapšenje, montirano suđenje, pa i likvidaciju hrvatskog vodstva predvođenog Franjom Tuđmanom.
Nakon što je Vladimir Šeks nedavno u intervjuu Večernjem listu povezao Nobila s urotnicima, to je prošle subote u istom dnevnom listu ustvrdio i Jerko Vukas, aktualni hrvatski veleposlanik u Iraku, koji je početkom devedesetih bio prvi čovjek Službe za zaštitu ustavnog poretka, hrvatske tajne službe.
U Večernjem je listu, u intervjuu pod naslovom “Nobilo je bio dio tima koji je 1990. pripremao montirani proces protiv Tuđmana”, izjavio da je vodeći slučaj grupe “Labrador”, koja je po nalogu jugoslavenskih obavještajnih službi djelovala protiv hrvatskog vodstva, vidio dokumentaciju u kojoj je među osobama uključenima u urotu protiv hrvatske vlasti spomenut i Nobilo.
2. augusta 1985., Udba je uhitila Mirka Sunića, kao i njegovu kćer Mirnu, nastavnicu njemačkog jezika, tada zaposlenu u 'Poslovnoj zajednici za malu privredu Hrvatske'.Mirna prepričava događaj: Nakon intenzivnih ispitivanja isljednika Službe državne sigurnosti, dovedeni su iz zatvorske ćelije pred
državnog tužitelja Antu Nobila radi davanja iskaza.
Prema Nobilovoj optužnici - e za vrijeme putovanja u inozemstvo Mirko Sumić je kupovao i čitao emigrantski dvotjedni časopis 'Nova Hrvatska' iza kojega je stajala skupina hrvatskih emigrantskih intelektualaca okupljenih oko Jakše Kušana u Londonu te što je uredništvu tih novina poslao nekoliko pisama koja je potpisivao pseudonimima.
Prema Nobilovoj optužnici,Mirna je od oca uzimala primjerke emigrantske 'Nove Hrvatske' i davala ih na čitanje svome tadašnjem zaručniku, a budućem suprugu Dragutinu Žakmanu.
'Dne 27. septembra, petak - crni petak za mene i kćer Mirnu.
Na 16 stranica optužnice optužio me je Ante Nobilo, zamjenik okružnoga javnoga tužitelja u Zagrebu, da sam uz pomoć i pod utjecajem iz inozemstva zlonamjerno i neistinito prikazivao društveno-političke prilike u zemlji... Zamjenik okružnog javnog tužitelja u Zagrebu Ante Nobilo išao je tako daleko u ocjeni mojih pisama dostavljenih glavnom uredniku 'Nove Hrvatske' u Londonu da je to nazvao... klasičnom političkom agenturom ekstremne političke emigracije'.
Predsjednik sudskog vijeća Okružnog suda u Zagrebu koje je sudilo Mirku Suniću i Mirni Sunić bio je Ivan Protković, Mirko Sunić branio se da je pisma istoga sadržaja kakva je slao uredništvu 'Nove Hrvatske' u Londonu, poslao i visokim dužnosnicima u SRH, što je također opisao u svojoj knjizi: 'Protković kao i eksponent Udbe Nobilo prelaze preko toga da sam ja pisao novinama u ovoj zemlji, i više od toga, da sam se obraćao i Bakariću, i Vrhovcu, i Periću, i Žanku, i Šuvaru, i Blaževiću, i Društvu književnika i da je bilo sve uzaludno upravo zato što sam ukazivao na nepravilnosti i protuzakonitosti koje režim čini'.
Protković je 13.novembra 1985. osudio Mirka Sunića na četiri godine a njegovu kćer Mirnu na deset mjeseci zatvora.
Anto Nobilo nije bio zadovoljan presudom pa je 30. decembra 1985. uložio žalbu. U svojoj žalbi protiv presude rekao je da ja tijekom cijele glavne rasprave niti u jednom momentu nisam odstupio od svojih neprijateljskih stavova niti na bilo koji način pokazao kajanje zbog onoga što sam počinio 'prema svojoj domovini'!'
Nobilo je u dijelu žalbe na presudu protiv Mirka Sunića zaključno napisao: 'Zbog izloženog smatram, da se izrečenom kaznom zatvora ne može postići svrha kako specijalne, a pogotovo ne ni generalne prevencije'.
U dijelu žalbe na presudu Mirni Sunić Nobilo piše da je sudsko vijeće 'olakotne okolnosti precijenilo, te da nije uzelo u obzir sve otegotne okolnosti' te je i za nju zatražio veću kaznu.
Ovo je legendarno,veli Ante Nobilo Tuđman je stvorio krajinu
:
Tuđman od Miloševića dobija zatraženu pomoć: "Slušaj Slobo, trebaju ti Srbi za Kosovo, ja ću ti ih isporučiti!" - "Lepo od tebe, Franjo, trebaju mi ali, jеbiga, neće da dođu milom. Zato te molim Franjo da primeniš silu, a ja ću poručiti mom čobanu Martiću da se ubije."
Brod luđaka,Ante Nobilo i Josip Boljkovac za kormilom