Ovo mu se omaklo jer je istovremeno prećutkivao jednu još goru činjenicu; samostalnost je bez rata mogla, ali se bez rata nisu mogli eliminisati 70% Srba iz Hrvatske, a bez toga, znao je i govorio Tuđman, ne bi bilo stabilne Hrvatske jer bi Srbi tražili autonomiju kakvu su do 1989. imali Albanci na Kosovu. Dakle, rat su izazvali Hrvati sa osnovnim ciljem eliminacije Srba iz Hrvatske i svođenja, kako je rekao Tuđman, na 2-3%.
Самосталност без рата није могла, јер како натерати 800 000 Срба у Хрватској да се сложе са том сецесијом који су конститутивни народ тамо, наравно прво их шиканирати, провоцирати проусташком пропагандом и отпуштањима са посла што је почело одмах након избора и победе ХДЗ-а, па их избацити из устава нелегално и нелегитимно наравно, и то није било у складу са савезним уставом, и затим прогласити правно ништавну назависност, што ће рећи изазвати рат.
Šamaranje se nastavlja.Već smo riješili da je ceo svet nacisti.
Po saveznom Ustavu iz 1974 Kosovo i Vojvodina imaju autonomiju.
Srbija sama mijenja savezni Ustav (bez ostalih članica federacije)
a ti mi tvrdiš da nema nikakvoga kršenja saveznoga Ustava.
Naravno,ako je mijenjan savezni Ustav da ga je mogla da promijeni jedino Savezna skupština,
međutim ona o tome nikada nije raspravljala te su promjene (ukidanje autonomije pokrajina) donesene protuustavno
Kulminacija tog ustavnog apsurda bila je cinjenica da se Ustav Srbije nije mogao menjati bez saglasnosti pokrajinskih skupstina, a da, ujedno,
Skupstina Srbije kao drzave u cijem sastavu su pokrajine, nije imala pravo davanja saglasnosti na donosenje i promene ustava pokrajina. Sve to je izazvalo veliku politicku, nacionalnu i drzavnu krizu i ustavni amandmani iz 1989. i Ustav iz 1990. godine doveli su do redukovanja, odnosno ukidanja atributa drzavnosti pokrajina u okviru Srbije.
Skupstina Kosova sastala se 23. marta 1989. godine u Pristini i izglasala usvajanje predlozenih ustavnih amandmana pri cemu se vecina delegata kosovskih Albanaca uzdrzala od glasanja.
I pored toga sto nije postojala potrebna dvotrecinska vecina u Skupstini , predsednik Skupstine je proglasio da su amandmani usvojeni. Skupstina Srbije je 28. marta 1989. godine izglasala usvajanje ustavnih promena, cime je prakticno oduzeta autonomija data Ustavom iz 1974. godine.
Шамараш ти сам себе одавно оваквим постовима, али нека што се више бламираш то боље.
По савезном уставу из 1974 Космет и Војводина имају аутономију у оквиру републике Србије, а то није ни мењано оним амандманима који су донесени на устав СР Србије, а не на савезни устав.Уколико сматраш да јесу а индицира да је тако, имаш цео устав постован на предходној страни па ми реци који то амандман крши савезни устав?Уз то се и савезни уставни суд сагласио да ти амандмани не крше савезни устав па мораш и то да објасниш, можда је у питању нека интергалактичка завера против мирног хрватског пучанства које жуди за миром и братством и јединством.
Дакле Србија амандманима из 1989 година сужава аутономију својих покрајина на шта је имала право по савезном уставу из 1974 године, све републике су тада добиле већа овлашћења, да ли ти је сада јасно, наравно нису имале право да се отцепе ни тада ни 1990 без сагласности свих народа који су конститутивни у одређеној републици.Ти амандмани су ушли касније у устав СР Србије из 1990 године.
Са тим су се сложиле и покрајинске скупштине и на Космету и у Војводини, и какво је то лупетање да није било двотрећинске већине, наравно да је било, да ли је било под протиском или није друго је питање.
Политичка позадина ових амандмана су немири које су изазвали Шиптари на Космету, а ови амандмани су омогућили да се побуна ефикасније сузбије кроз државни апарат, аутономија покрајина у оквиру републике није била угрожена иако је сужена због већ наведених разлога, а не потпуно укинута како то ти лупеташ.
На страну сада ови амандмани који немају везе са распарчавањем Југославије и изазивањем рата, а то је главни узрок грађанског рата овде, а као што знамо србско руководство никада није ни помислило на такво нешто, какво год оно било тада.
А они који су то планирали су:
Туђман:"
Рата не би било да га Хрватска није желела.Али ми смо оценили да само ратом можемо изборити самосталност Хрватске.Због тога смо и формирали оружане јединице:"
Месић:"
Ја сам свој задатак извршио Југославије више нема и хвала вам лепо."
Дакле због чега је хрватско руководство кршило савезни устав проглашавањем независности на шта нису имали право, као и избацивањем Срба из устава на шта такође нису имали право? Немој само да ми кажеш да је то зато што су Срби сузили овлашћења својим покрајинама, јер ће бити још једна од многобројних бламажа да не кажем лагање.
Такође постоји још једна одредба за језик коју су Хрвати имплементирали у устав СР Хрватске још 1988 где је избачено србскохрватски а убачено хрватски, али о томе морам прво и ја да се мало обавестим.
Srbi su svaki korak napravili pre Hrvata,tako da je tvoj upis promašio ceo fudbal
Srbi su u augustu mjesecu 1990 godine balvanima i naoružanim stražama blokiraju promet na najvažnijoj cesti u Hrvatskoj jer su 4 mjeseca nakon toga,u decembru 1990 Hrvati promijenili hrvatski Ustav
Srbi su nasilno i protuustavno ukinuli autonimiju Vojvodini i Kosovu,a na dijelu Hrvatske formirali autonomiju
Srbi su organizovali referendum o prisajedinjenju krajine Srbiji pre hrvatskoga referenduma o nezavisnosti.
Srbi su proglasili pripojenje krajine Srbiji pre hrvatske odluke o nezavisnosti.
Срби су блокирали улазе у своја села не зато што су Хрвати незаконито променили устав, то ће уследити касније, већ зато што је новоизабрана проусташка влада донела низ мера којим се Срби шиканирају, пребијају, отпуштају са посла, зато што је хтела да народна милиција носи шаховнице, зато што је формиран Збор народне гарде паравојска која треба да се обрачуна са Србима као усташе својевремено, због сталног говора мржње који су користили изабрани хрватски павијани Туђман, Месић и остали.
Као што сам већ рекао аутономија није укинута али је смањена и није била противуставна, и нема везе са ратом у Словенији, Хрватској и њиховом сецесијом.
Аутономија србских општина Далмације и Лике формирана због већ горе наведених разлога.
Присаједињење Барање, Славоније и западног Срема републици Србији одвило се пре нелегалног референдума о независности али после избацивања Срба из устава Хрватске, одбијања Хрватске да расформира паравојне формације на захтев председништва СФРЈ, као и да демобилизира резервни састав милиције такође на захтев председништва СФРЈ, да објасни илегалан увоз оружја под вођством Мартина Шпегеља министра одбране РХ.
Срби прогласили припојење Србији пошто су хрватске терористичке хорде већ напале Србе конкретно на Плитвицама.
Дакле ко се отцепљивао од Југославије Срби или Хрвати???