Trudnoća

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nimalo se ne osecam eksploatisano....nisam u zatvoru, uvek mogu izabrati ono sto mi vise odgovara....

Pa vidis ne znam da mislim....zato si ti tu da me uputis:roll:

ih nije fer da kazem sta si izabrala al da si bas izabrala sto ti najvise odgovara izabrala bi dugu drzavu al nisi iz drugih razloga

nisam zato ja tu, al jedno pricas cesto drugo mislis

U modernom i "emancipovanom" društvu se to često provlači kao tema neke debate, oštre polemike.

Da li trudnice treba da imaju beneficije, da li im treba praviti ustupke, u prevozu, pošti, kompanijama, društvu generalno?

Dok jedni i dan-danas gledaju na to kao apsolutno i jedino ispravno, da žene, a pogotovo trudne žene imaju sve beneficije, drugi (a među njima i žene) imaju stav o tome da u duhu jednakosti i tih istih prava za koja su se zalagale one ne trebaju imati beneficije jer samim tim ta njihova borba nema nikakvog smisla (jer to onda nije ravnopravnost)... Da čak ni trudnicama ne treba ustajati i činiti im ustupke jer "one su znale šta im trudnoća nosi, to je izbor svakog pojedinca, ako su znale šta im to nosi onda su morale i da se pomire sa tim, da prihvate to i ne traže nikakve ustupke i beneficije zbog toga". Uz to što većina žena govori kako nisu pokretni inkubatori, kad se pomene kako Albanke rađaju i kako mi nestajemo kao nacija one odgovore "deca su samo naša stvar, nisu nacionalna, žena kad rađa - rađa sebi!", a onda kada odluče da rode izađu sa rečenicom "država da pomogne!", pa, meni se onda lično javlja dilema zbog te konfuzije, ovamo rađaju sebi, nije to nacionalna i državna stvar, a onda kada rode viču na državu?

Ne želim da tema postane poligon nekih žalopojki, pljuvanja, toga kako su one ku*ve i preko dece uzeše sve (čak i ono što nikad nemate i nećete imati), a ni to kako su muškarci sline i uopšte imaju dilemu da li to treba ili ne, sve u duhu korektnosti i ravnopravnosti, budite emancipovani. :)

Smatram da trudnicama svakako treba ciniti te ustupke.Naravno da je sasvim normalno i ocekivano da je neko propusti u redu,recimo,u banci ili da joj ustupi mesto u autobusu i slicne stvari.
To je zato sto uopste nije bitno da li je to drzavno ili licno pitanje vec situacija u kojoj imas zenu koja je u jako delikatnom i osetljivom zdravstvenom stanju.Tako bi valjda trebao da razmislja svaki normalni um sa osecanjima.Ako krenemo da razmisljamo drugacije tek onda cemo da izumremo brzinom svetlosti.I onako su,bar po meni,trudnice i porodilje zapostavljene.U drugim zemljama su daleko povlascenije.

BLAŽENO STANJE
i tako ga i treba tretirati

s druge strane...država...treba svoje d aučini u smilsu zaštite prava trudnica (radnih, socijalnih, ...), i ao stalno trubimo o bijeloj kugi, logično je da onda država ČINI NEŠTO da to promijeni...posao za mlade, povoljni stambeni krediti, normalno bolovanje...sve što je normalno ili ŠTO TREBA DA JE NORMALNO

:eek:....Poente? Ajd nema veze neka ostane ne doreceno..

kao i svaka nasa diskusija kad sam ozbiljan

- - - - - - - - - -

BLAŽENO STANJE
i tako ga i treba tretirati

s druge strane...država...treba svoje d aučini u smilsu zaštite prava trudnica (radnih, socijalnih, ...), i ao stalno trubimo o bijeloj kugi, logično je da onda država ČINI NEŠTO da to promijeni...posao za mlade, povoljni stambeni krediti, normalno bolovanje...sve što je normalno ili ŠTO TREBA DA JE NORMALNO
zar nije to cerkven izraz?

ja ne trubim, sta me briga bela kuga

Meni i sad nije jasno o kojoj belog kugi pričate? Na zemaljskoj kugli nas ima nikad više... A naše muškarce, državu, sve u njoj toliko pljujete, pljujete naše heroje, ponižavate ih, omalovažavate sve vezano za ovu zemlju, ljude koji su je branili, što se onda folirate sa belom kugom na ovim prostorima?

Meni i sad nije jasno o kojoj belog kugi pričate? Na zemaljskoj kugli nas ima nikad više... A naše muškarce, državu, sve u njoj toliko pljujete, pljujete naše heroje, ponižavate ih, omalovažavate sve vezano za ovu zemlju, ljude koji su je branili, što se onda folirate sa belom kugom na ovim prostorima?

pa rebali smo da ratujemo, ginemo i radjamo :lol:

Ne, kao - bela kuga, bela kuga, veći procenat onih koji odu nego onih koji umru, pljuju naše muškarce kao da su najgori na svetu, stalno imaju stav "ma kakvi oni, mi smo ženemajkekraljice", svi gledaju samo kako da se uhvate grane, a onda dođu ovde i pričaju o nekoj kugi... Pa nestaćemo migracijom... Danas da bi se nešto napravilo i da ne bi izumrli kao nacija, svaka žena mora da rodi VIŠE od 3 deteta. Da li ove naše žele to? Da li su sposobne za to? Apsolutno ne. I što bi mene interesovalo neko mleko koje je već prosuto?

Ne, kao - bela kuga, bela kuga, veći procenat onih koji odu nego onih koji umru, pljuju naše muškarce kao da su najgori na svetu, stalno imaju stav "ma kakvi oni, mi smo ženemajkekraljice", svi gledaju samo kako da se uhvate grane, a onda dođu ovde i pričaju o nekoj kugi... Pa nestaćemo migracijom... Danas da bi se nešto napravilo i da ne bi izumrli kao nacija, svaka žena mora da rodi VIŠE od 3 deteta. Da li ove naše žele to? Da li su sposobne za to? Apsolutno ne. I što bi mene interesovalo neko mleko koje je već prosuto?

Bi žene to i željele i bile sposobne da ne moraju da rade
ja prva :)

ja se slazem sa time, i smatram da smo previse na svetu i da ovo ne vodi nicemu jer nemao tu svest
ja sebi napravio cef, dajem sve od sebe za njega, a kad on bude na redu bio nek odluci, i nek ne brine o meni, jer nije on mene zeleo vec ja njega.

Bi žene to i željele i bile sposobne da ne moraju da rade
ja prva :)

lazes malo, al ne ljuti se, ja svojoj reko, ne mora da radis, nije 3,5 g. a onda htela...mi smo imali vise kad sam ja samo radio, posle sve nesto se nema..

- - - - - - - - - -

A kad nisu morale da rade i imale decu one kukale kako žele da rade i ni za živu glavu neće u kuhinju, neće da budu domaćice.

Eto, to je ta kontradiktornost zbog koje ja prosto prezirem ljude i smatram da treba da nestanemo.

to htedoh reci

A kad nisu morale da rade i imale decu one kukale kako žele da rade i ni za živu glavu neće u kuhinju, neće da budu domaćice.

Eto, to je ta kontradiktornost zbog koje ja prosto prezirem ljude i smatram da treba da nestanemo.
malo uopštavaš...
ja zaista vjerujem da bi žene više rađale da: su u materijalnoj situaciji takvoj da mogu priuštiti da ne rade neko vrijeme, da nakon što istekne porodiljsko, ako ŽELE raditi, imaju opet materijalne mogućnosti da plate vrtić ili tetu...i da se popodne posvete svojoj djeci, porodici,,,uz sva pomagala koja danas postoje
nije sramota ni platiti ženu bar jednom sedmično da očisti kuću...nije ni to božje slovo...sve se može urediti, organizovati, biti srećan, raspoložen za svoju djecu, pružiti im,. ljubav i ono sonbovno materijhalno (i bar malo iznad prosjeka) Naravno, ima žena koje ne žele više od jednog djeteta, bez obzira što imaju sve uslove za to....ili se plaše ponovnog porođaja, ili ne žele, prosto, ali to treba poštovati
lazes malo, al ne ljuti se, ja svojoj reko, ne mora da radis, nije 3,5 g. a onda htela...mi smo imali vise kad sam ja samo radio, posle sve nesto se nema..

- - - - - - - - - -

to htedoh reci

ne lažem i ne ljutim se, jer NE LAŽEM:)

malo uopštavaš...
ja zaista vjerujem da bi žene više rađale da: su u materijalnoj situaciji takvoj da mogu priuštiti da ne rade neko vrijeme, da nakon što istekne porodiljsko, ako ŽELE raditi, imaju opet materijalne mogućnosti da plate vrtić ili tetu...i da se popodne posvete svojoj djeci, porodici,,,uz sva pomagala koja danas postoje
nije sramota ni platiti ženu bar jednom sedmično da očisti kuću...nije ni to božje slovo...sve se može urediti, organizovati, biti srećan, raspoložen za svoju djecu, pružiti im,. ljubav i ono sonbovno materijhalno (i bar malo iznad prosjeka) Naravno, ima žena koje ne žele više od jednog djeteta, bez obzira što imaju sve uslove za to....ili se plaše ponovnog porođaja, ili ne žele, prosto, ali to treba poštovati

Ne uopštavam ja ništa.. Ovamo hoće da rade ali i da budu slobodne, hoće da imaju pare i karijeru ali i da odmaraju kad hoće, bile bi domaćice i imale buljuk dece ali bi i plaćale čistačice, one bi i ravnopravnost ali da i dalje imaju status izdržavanog lica i beneficije... Apsolutno mi se gade ljudi, gade.

Zato se i bave sponzorstvom, ono omogućava upravo to, da rade malo, nešto sitno čisto da rade ili prate onog svog, imaju pomoćnice, para u izobilju, puna usta ravnopravnosti... To su upravo razlozi.

Što je rekao jedan doktor kad mu je dopizdilo više "crkli vi svi dabogda, a i ja zajedno sa vama".

malo uopštavaš...
ne lažem i ne ljutim se, jer NE LAŽEM:)
znam da je jedan primer i nije merodavan
par, doktori oba, sigurno ambiciozni, aj sto su dva deteta imali, imali i kucnu pomocinicu,majka pojnekad pomagala, teli i trece, ulete blizanci...prvo je mus dozirao zeni diaceprem, da je on na kraju, pored jos jedne pomocnice zavriso u bolnici..nije podneo vise stres...jer pored dece hoce i karijere a i mnogo para...kom eto treba

uvek se setim kad kazu "celog zivita jurimo za parama da bi ih posle trosili da se lecimo"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back