Трошкови живота

A da procitas pocetni post ponovo?
Procitao i opet se slazem sa njim.
Njego “standard” pristojnog nije isti kao Mikija iz Kupinova, pa cak i taj debil ima vecu platu.

Profesor kardiolog ni u jednoj normalnoj drzavi na svetu ne sme da gleda cene u marketu i da se sabira hoce li mu zafaliti za nesto ako je bar jednom nedeljno izasao u restoran sa zenom ili u ovom slucaju kcerkom.

Hebem takvu drzavu sa svim njenim Bajatovicima i Kristijanima.

Njego “standard” pristojnog nije isti kao Mikija iz Kupinova, pa cak i taj debil ima vecu platu.

Profesor kardiolog ni u jednoj normalnoj drzavi na svetu ne sme da gleda cene u marketu i da se sabira hoce li mu zafaliti za nesto ako je bar jednom nedeljno izasao u restoran sa zenom ili u ovom slucaju kcerkom.

Овде је увек тако без обзира да ли владају радикали или либерали.

Ipak to ne opravdava poraz drzave da profesor kardiolog ima malo jace od €1000 platu. To jos ima samo u Africi.

Naravno da ima mnogo vise od tih 1000 evra nego vas "pali", lekar hirurg u Srbiji sa dodacima (dezurstva, minuli rad, prekovremeno) ima i do 300 000 i to obican hirurg, a ne profesor univerziteta. Samo osnovna plata univerzitetskom profesoru je preko 1000 evra u Srbiji bez ikakvih ucesca na projektima i drugo.

Dakle, cenis da dvoclana porodica u Srbiji ne moze da zivi sa 150 000 dinara?

Dakle, cenis da dvoclana porodica u Srbiji ne moze da zivi sa 150 000 dinara?
Naravno da moze ako ima nekretninu i ne placa kiriju.
Bez ikakvog luksuza i da vozi neku kantu.
Mora da uzme kredit za letovanje i zimovanje.
Bolje bi mu onda bilo da je gradjevinac i da radi renovacije i preprodaje kuce i stanove.

Ili laze da su mu to ukupna primanja ili treba kod kolege da mu pregleda mozak.

Naravno da ima mnogo vise od tih 1000 evra nego vas "pali", lekar hirurg u Srbiji sa dodacima (dezurstva, minuli rad, prekovremeno) ima i do 300 000 i to obican hirurg, a ne profesor univerziteta. Samo osnovna plata univerzitetskom profesoru je preko 1000 evra u Srbiji bez ikakvih ucesca na projektima i drugo.
Sigurno neko zna gde sve “muze” i koliko pa treba da ga isproziva za majmunisanje, a iz drzave da mu ukinu sve te dodatne prihode pa da se yebe u Zadruzi kod Mitrovica kad vec hoce da bude poznat po glupiranju.

Pa realno 150 soma je neke 3 prosecne plate u Srbiji ali sto je najgore 150 soma i jeste neki manje-vise minimalac za koliko toliko pristojan zivot za jednu porodicu i to pritom uopste ne racunam sad kola, benzin, putovanja, izlaske i sta ja znam, vec ono osnovno, znaci da poplacaju rezije, da kupe hemiju i to za kucu sto im treba, deci sta treba i da normalno jedu, ono da nisu zeljni sad cokolade ili sladoleda ili da ne moraju da trce od radnje do radnje da gledaju gde je kackavalj na akciji ili da jedu kacamak za veceru, nego ono brate samo normalno da se hrane i da se voze gradskim prevozom (bez svercovanja) i eventualno mozda ponekad da naruce neku hranu, sednu negde na pice ili mozda jednom, dvaput mesecno odu u bioskop i odprilike to ti je to , za jedan tako skroman zivot treba ti barem soma evra mesecno (eventualno ako si samac mozda mozes da prodjes i sa manje ili eventualno ljudi na selu koji sami uzgajaju svoju hranu) i tu pritom uopste ne racunam sad putovanja, izlaske, kupovinu tehnicke robe, garderobe, auto, benzin niti bilo kakav luksuz, a realno zivot nije samo jelo i placanje rezija, najnormalnija je stvar i nekad izaci negde i sesti negde i otputovati nekad negde i kupiti nekad nesto, itd.

Recimo ja zivim sa roditeljima (sestra vec par godina ne zivi sa nama) i ono dnevno ispod 2 soma tesko da mozemo da prodjemo (plus rezije koje uopste nisu male), ono kad je frizider pun i kad imamo vec sve u kuci i tad tesko ispod 1000 - 1500 dinara dnevno i to ono jurimo po akcijama i gledamo cene skoro svega i stalno se nesto preracunavamo, kao fazon e ako sad kupim 2 kile grozdja oce li malo ostati i za banane ili mozda za jednu cokoladicu da kupim, taj fazon,e sirotinjo i Vucicu si teska :D).

Poslednja izmena:
Pa realno 150 soma je neke 3 prosecne plate u Srbiji ali sto je najgore 150 soma i jeste neki manje-vise minimalac za koliko toliko pristojan zivot za jednu porodicu i to pritom uopste ne racunam sad kola, benzin, putovanja, izlaske i sta ja znam, vec ono osnovno, znaci da poplacaju rezije, da kupe hemiju i to za kucu sto im treba, deci sta treba i da normalno jedu, ono da nisu zeljni sad cokolade ili sladoleda ili da ne moraju da trce od radnje do radnje da gledaju gde je kackavalj na akciji ili da jedu kacamak za veceru, nego ono brate samo normalno da se hrane i da se voze gradskim prevozom (bez svercovanja) i eventualno mozda ponekad da naruce neku hranu, sednu negde na pice ili mozda jednom, dvaput mesecno odu u bioskop i odprilike to ti je to , za jedan tako skroman zivot treba ti barem soma evra mesecno (eventualno ako si samac mozda mozes da prodjes i sa manje ili eventualno ljudi na selu koji sami uzgajaju svoju hranu) i tu pritom uopste ne racunam sad putovanja, izlaske, kupovinu tehnicke robe, garderobe, auto, benzin niti bilo kakav luksuz, a realno zivot nije samo jelo i placanje rezija, najnormalnija je stvar i nekad izaci negde i sesti negde i otputovati nekad negde i kupiti nekad nesto, itd.

Recimo ja zivim sa roditeljima (sestra vec par godina ne zivi sa nama) i ono dnevno ispod 2 soma tesko da mozemo da prodjemo (plus rezije koje uopste nisu male), ono kad je frizider pun i kad imamo vec sve u kuci i tad tesko ispod 1000 - 1500 dinara dnevno.
Ko po pravilu vi komunisti ste najveće trošadžije.🤣😂
Ali zato branite plate na Kubi od 20 dolara.🙄
Šta normalan čovek da pomisli kad vas posmatra ja iskreno ne verujem šta vidim.:trlja:

Ko po pravilu vi komunisti ste najveće trošadžije.🤣😂
Ali zato branite plate na Kubi od 20 dolara.🙄
Šta normalan čovek da pomisli kad vas posmatra ja iskreno ne verujem šta vidim.:trlja:

Eh kamo lepe srece da sam trosadzija, mislim na moru godinama nisam bio, nisam izasao nigde mesecima, o automobilu ne mogu ni da sanjam (i u prevozu se cesto svercujem) , sad sto ne zivim na jeftinoj salami i sto ne jedem poparu za veceru ili sto mozda nosim malo bolju duksericu ne cini me "trosadzijom" a jos manje je dokaz da ja zivim u nekom luksuzu (mislim kamo srece............)

Inace najveci je paradoks i sizofrenija sto vi tzv. antikomunisti i "kapitalisti" najvise i najfanaticnije zagovarate kapitalizam i zapadnjacki nacin zivota a zivite na lebu i pasteti i oblacite se kod Kineza.

Nije sve u tim finansijama.
Nije isto kad kazes profesor sam na univerzitetu i majstor sam na gradjevini.
Naravno da nije isto, ovaj majstor za gradjevinu ovaj profesor za neke druge majstore.
Profesija kojom se bavis ti ne garantuje ni da ces biti uspesan (finansijski), ni dobar u svom poslu, kao ni kakav si covek.
Kad ljudi pricaju o sebi, sta su ili sta imaju, englezi imaju dobar odgovor na to - “good for you”. Kratko i jednostavno, pogadja sustinu.

Inace najveci je paradoks i sizofrenija sto vi tzv. antikomunisti i "kapitalisti" najvise i najfanaticnije zagovarate kapitalizam i zapadnjacki nacin zivota a zivite na lebu i pasteti i oblacite se kod Kineza.
Upravo je naša poenta i čvrsto uverenje da je liberalni kapitalizam najbolji za siromašne koji prestaju da budu siromašni i postaju srednja klasa.
22 godine od 5.oktobra Srbija ipak vrlo pristojno živi umesto ko nekad kad su plate bile 50-100 maraka i kad se jedva preživljavalo.
Ja se bre sećam koliko je bilo teže onda nego sad.
Naša poenta i jeste da upravo siromašni treba maksimalno da se zalažu za liberalni kapitalizam.

Зато смо и комунисти, јер много трошимо.Такође, највише на свету волимо да најебу они прави буржуји, па да ми будемо главни.
I opet ste na kraju sami raskantali sve svoje fabrike i završili u svinjcu.
E tugo nesrećo...
Šalim se, nije tužno. Smešno je.:lol:

Eh kamo lepe srece da sam trosadzija, mislim na moru godinama nisam bio, nisam izasao nigde mesecima, o automobilu ne mogu ni da sanjam (i u prevozu se cesto svercujem) , sad sto ne zivim na jeftinoj salami i sto ne jedem poparu za veceru ili sto mozda nosim malo bolju duksericu ne cini me "trosadzijom" a jos manje je dokaz da ja zivim u nekom luksuzu (mislim kamo srece............)
O automobilu da sanjaš, a fin polovan auto nađeš za 2000-3000 evra?
To samo ako si nezaposlen i izdržavaju te roditelji.
Ili ako si baš ono neki radnik sa platom 25.000, ali i on može da nakrpi za neki autić.

Back