Pa realno 150 soma je neke 3 prosecne plate u Srbiji ali sto je najgore 150 soma i jeste neki manje-vise minimalac za koliko toliko pristojan zivot za jednu porodicu i to pritom uopste ne racunam sad kola, benzin, putovanja, izlaske i sta ja znam, vec ono osnovno, znaci da poplacaju rezije, da kupe hemiju i to za kucu sto im treba, deci sta treba i da normalno jedu, ono da nisu zeljni sad cokolade ili sladoleda ili da ne moraju da trce od radnje do radnje da gledaju gde je kackavalj na akciji ili da jedu kacamak za veceru, nego ono brate samo normalno da se hrane i da se voze gradskim prevozom (bez svercovanja) i eventualno mozda ponekad da naruce neku hranu, sednu negde na pice ili mozda jednom, dvaput mesecno odu u bioskop i odprilike to ti je to , za jedan tako skroman zivot treba ti barem soma evra mesecno (eventualno ako si samac mozda mozes da prodjes i sa manje ili eventualno ljudi na selu koji sami uzgajaju svoju hranu) i tu pritom uopste ne racunam sad putovanja, izlaske, kupovinu tehnicke robe, garderobe, auto, benzin niti bilo kakav luksuz, a realno zivot nije samo jelo i placanje rezija, najnormalnija je stvar i nekad izaci negde i sesti negde i otputovati nekad negde i kupiti nekad nesto, itd.
Recimo ja zivim sa roditeljima (sestra vec par godina ne zivi sa nama) i ono dnevno ispod 2 soma tesko da mozemo da prodjemo (plus rezije koje uopste nisu male), ono kad je frizider pun i kad imamo vec sve u kuci i tad tesko ispod 1000 - 1500 dinara dnevno.