Troje lekara pred otkazom zbog odbijanja dežurstva u prostorijama SNS 13. avgusta - sutra skup podrške

kapetanmark

Legenda
Poruka
59.794
https://www.021.rs/novi-sad/vesti/4...rostorijama-sns-13-avgusta-sutra-skup-podrske

1757026997873.png

Skup podrške za troje zaposlenih Zavoda za urgentnu medicinu, kojima će biti uručen otkaz ugovora o radu, zakazan je za petak, 5. septembar u 13 časova ispred Zavoda za urgentnu medicinu.

Poštovane kolege, za sutra su troje zaposlenih iz Zavoda za urgentnu medicinu pozvani da im se uruči otkaz ugovora o radu, dr Vanja Stanić, mst Nemanja Velikić i mst Dejan Spremić", navodi se u saopštenju njihovih kolega.

Kako su naveli, Stanić, Velikić i Spremić će dobiti otkaz zbog toga što su odbili dežurstvo u prostorijama Srpske napredne stranke, 13. avgusta.

"Oni će dobiti otkaz, ne zato što su odbili da rade svoj posao i pružaju pomoć povređenima, već dežurstvo u prostorijama SNS-a 13.avgusta, bez informacije da tamo ima potrebe za pružanjem hitne medicinske pomoći, a potom da u potpuno nebezbednom okruženju uđu u prostorije SNS-a iako bi im život time bio ugrožen", navode njihove kolege.

Oni dodaju da je troje lekara ipak ostalo na bezbednoj udaljenosti kako bi pružili pomoć onima kojima je bila potrebna.

"Ali nismo mi medicinari kukAVice, oni su ipak ostali na bezbednoj udaljenosti da pruže pomoć onima kojima je potrebna. Molimo Vas da im pružimo podršku, jer svi smo mi oni i sutra ćemo mi biti ti kojima uručuju nezakoniti otkaz ako sada ne dignemo glas", navode medicinari u saopštenju.

Back