Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.980
Slatko me nasmija !
Zašto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slatko me nasmija !
Doskora si bio , otkud sad ta promjena ?Nije to nešto baš u šta se ja razumem; bolje je da pitaš nekog drugog za mišljenje.
Doskora si bio , otkud sad ta promjena ?
Samo ti pogledaj video , ne boli to mnogo !Šta? Geolog?
Nezavisne potvrde u nauci su neobično značajne. Ne sumnjam da je i pre Dragana Jovanovića bilo ljudi koji su imali ideju o Trojanskom panonskom moru, samo je nisu imali prilike izdići do nivoa publikacije ili su u tome bili noion. osujećeni.Napokon da i Dragan Jovanović iznese svoje tvrdnje o Troji !
Za neupućene da malo pojasnimo , Драган Јовановић: СКИЦА ЗА НОВУ БИБЛИЈУ (роман о Троји на Дунаву)
Ауторско издање, Београд, 2004.год.
Меки повез, 335 страна, ћирилица.
Ova knjiga je izdana 7 godine pre nego sam ja krenuo u moje istraživanje ali je ja ni do danas nisam imo prilike čitati , a za nju sazno već kad sam ja zaokružio moje spoznaje . Sad me zanima na kojim informacijama i kojih autohtonista se Dragan oslonio u kreiranju svoje priče ?
"Nezavisne potvrde u nauci su neobično značajne."Nezavisne potvrde u nauci su neobično značajne. Ne sumnjam da je i pre Dragana Jovanovića bilo ljudi koji su imali ideju o Trojanskom panonskom moru, samo je nisu imali prilike izdići do nivoa publikacije ili su u tome bili noion. osujećeni.
Samo ti pogledaj video , ne boli to mnogo !
Dobar primer merituma geološke - seizmološke struke - crno na belo:
N1 vesti juče:
"Potres koji de dogodio danas kod Petrinje ne bi trebao utjecati na seizmičku tivnost u Zagrebu.Radi se o dva različita epicentralna područja u kojima su mehanizmi pomaka po rasjedima drugačiji". (#NAJSMEŠNIJI ZEMLJOTRES)
Je li iko zna koje je poreklo tvrdnje da su Homerovi epovi navodno prevedeni na starogrčki sa drugog jezika u vreme Pejsistrata?
Ko je to prvi izjavio tj. od koga je to počelo?
Ti si osoba koja se obrela u istoriografskoj školi-paradigmi koja ima 200 godina prednosti i tražiš iste kriterijume za novorođenče? Ne slažem se.Ti si osoba koja pokazuje izuzetno veliku količinu (hiper)kritičnosti prema trenutnoj istoriografiji, i bukvalno 0% bilo kakve kritičnosti prema alternativnim teorijama koje idu u prilog tvom ubedjenju. Kada bi izbalansirao te dve stvari bio bi daleko bliži da možda i dokažeš nešto od autohtonističkih teorija.
Zar ne misliš da je produktivnije videti dokaze:
- gde se nalaze te navodne alke?
-iz kog su perioda?
- na kojoj su stvarno nadmorskoj visini ?
- da li postoji makar jedan dokaz da su postojale pre 19 veka ?
a ne bez ikakvog smisla doprinositi širenju jedne urbane legende.
-iz kog su perioda?
Ti si osoba koja se obrela u istoriografskoj školi-paradigmi koja ima 200 godina prednosti i tražiš iste kriterijume za novorođenče? Ne slažem se.
Zašto da da vidimo kad tako nešto mora da je negde u istoriografiji/arheologiji obrađeno, je lako?
Zapadaš u klasičnu zamku lošeg argumenta: ako nauka nešto nije proučavala znači da je alternativa istina ? Drugo nisi se zapitao da li tu uopšte ima nešto što bi arholog ili istoričar mogao da proučava ?
Ili je ovo ipak tema za psihologe...
Jok i nema.
-iz kog su perioda?
a ne bez ikakvog smisla doprinositi širenju jedne urbane legende.
Zapadaš u klasičnu zamku lošeg argumenta: ako nauka nešto nije proučavala znači da je alternativa istina ? Drugo nisi se zapitao da li tu uopšte ima nešto što bi arholog ili istoričar mogao da proučava ?
Ili je ovo ipak tema za psihologe...