Crnugović
Primećen član
- Poruka
- 840
Мислим да ће се питање коришћења вештачке интелигенције на овом подфоруму поново покренути јер ово прелази у безобразлук.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мислим да ће се питање коришћења вештачке интелигенције на овом подфоруму поново покренути јер ово прелази у безобразлук.
Da, ali ja sam ga pitao na osnovu druge knjige, "A. Z. Argonautika", kao što sam i naveo, a tebe sam pitao odakle tebi knjiga Tvrđava na Banovom brdu.
Sa svim što je napisao ChatGPT ja se slažem, samo što je nešto promašena tema, npr. ono da se naučno priznanje ne stiče... i sl. nešto nedovoljno shvaćeno - npr. da Dunav može biti Okeanos - i reka i granica i more, kao što i jeste bio, pa je zato i imao dva imena.
Mislim, ima dosta materijala koje je zaista uzeo površno jer je izvršio prosto poređenje sa situacijom u enciklopediji. Dakle, govorim sad i o prvom osvrtu ChatGPT-a, nije se kod svake teze zaustavio i razmislio dobro i pomno zašto bi to eventualno moglo da bude tako, pa onda takvih deset teza sumirao i shvatio suštinu Ogoreličinog otkrića ili neotkrića, nego ih je olako, jednu po jednu diskvalifikovao, slično kako to rade Ebisclaus, Ronhillol i slični trolovi.
Da mi pošalješ jer nemam, u šta sumnjam, pa da sledim tvoj način nabavke. Još neko pitanje?Zašto je bitno pitanje odakle meni ta knjiga?
Da mi pošalješ jer nemam, u šta sumnjam, pa da sledim tvoj način nabavke. Još neko pitanje?
Sumnjam da bi mi poslao. Da li sam u pravu?Nisi baš ovo najjasnije napisao...u šta sumnjaš..?
Sumnjam da bi mi poslao. Da li sam u pravu?
Jel to tvoj odgovor na postavljeno pitanje ili još jedno pitanje? Ah da, opet pitanje.Nije mi uopšte jasno kako nemaš knjigu; ovde si pisao da si i sam u komunikaciji sa autorom, osim što ga generalno pomno pratiš i zapravo te očigledno na celom Forumu Krstarice tema pomno interesuje, a knjigu nekim čudom nemaš
Jel to tvoj odgovor na postavljeno pitanje ili još jedno pitanje? Ah da, opet pitanje.
Odgovor: u komunikaciji sam sa Ilijom Ogorelicom putem internet foruma Krstarica na ovoj temi i privatnoj poruci kad je zagubio prvobitni nalog.
A da ti odgovororiš odakle ti knjiga Tvrđava na Banovom Brdu - kapija Troje?
Илија је све паралеле нашао на Балкану. Нпр. Ериданус је Дрина. Али мсилим да је то мало претешко за твој узраст и саветујем ти да се не преоптерећујеш.Зашто игноришу нпр. људи попут Слободана Јарчевића и остали слични њему стихове из Илијаде?
Pogledajte prilog 1745227
Pogledajte prilog 1745228
Скамандар је ријека у малој Азији, а овдје је јасно из саме Илијаде да је уз Троју.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Karamenderes_River
Илија је све паралеле нашао на Балкану. Нпр. Ериданус је Дрина. Али мсилим да је то мало претешко за твој узраст и саветујем ти да се не преоптерећујеш.
Јел тај Скамандар у Илијади има један хладан и један врућ извор? Илија их је пронашао негде у Рушњу, чини ми се. Има видео овде на теми.Па да, правићемо се луди на ову моју објаву.![]()
Јел тај Скамандар у Илијади има један хладан и један врућ извор? Илија их је пронашао негде у Рушњу, чини ми се. Има видео овде на теми.
Јел тај Скамандар у Илијади има један хладан и један врућ извор? Илија их је пронашао негде у Рушњу, чини ми се. Има видео овде на теми.
Пажња ће прво бити усмерена ка једном специфичном делу, које се оквирно може датовати у време око 1200. године. Реч је о анонимном спису под називом Књига о положају обала и форми нашег Средоземног мора.208 О овом спису у литератури још увек владају опречна мишљења, на првом месту по питању његове намене. До скоро је преовладавало мишљење да је Књига настала на основу већ постојеће портоланске мапе, мада се у новије време све више сматра да је намера анонимног аутора била да у писаној форми представи неке географске одлике Средоземља.209 Главни део Књиге се састоји од 45 одељака, од којих се четири односе на атланску и северноафричку обалу, један на обалу Црног мора и остали на Средоземље. Сваки одељак садржи кратак географски опис, приказ удаљености између представљених места и правце њиховог простирања.210 Своје излагање о градовима на источној обали Јадрана, аутор почиње констатацијом да је Драч смештен на крају Јадранског мора, на његовом јужном делу, док се Улцињ пружа у правцу северозапада. Од Улциња почиње Далмација, која се граничи са Илириком, а у њој живе Дарданци и Словени, омањи подивљали варвари, који потичу од тројанског рода.
![]()
@Mrkalj @NickFreakyrgios