Триглицериди, холестерол, како започети терапију?

trigliceride imam povecane od 91-ve...isli su do 9.6..nema sta nisam probao...i pre nepunu godinu saznam za krajnje jednostavan lek...svako jutro na prazan stomak popiti malu kasicicu nevarenog pirinca...i gle cuda--posle tolikih godina trigleciridi 1.8...ovo sam rekao na jos 10-tak ljudi...i svi su prezadovoljni i vise ne koriste lekove...

Sa čime popiti?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mozda su gluposti,pa zato i pitam jer sam u strucnim knjigama nasla da se ni med ne smije koristiti,posto ima kalorije i da je spada pod "slatko".
prijateljica jede sama teglu nedeljno i nikad se nije ugojila..a sta mislis da pojede kilo secera za 7 dana sta bi bilo?

da li neko zna sta znaci ako je los holesterol u granici normale, trigliceridi u granici normale, a los holesterol povisen?u pitanju je fizicki aktivna, vitka osoba od 27 godina muskog pola koja se relativno korektno hrani (ne jede gluposti cips,margarin i sl, ali nije ni previse obazriv).?

los holesterol moze da ima povisen od fast fuda, pljeskavica i sl..od przenih i masnih mesa, od suhomesnatog..
a moze da ga ima i od stresa..

fast food ne jede, mozda meso,suhomesnato i stres...Ali ima holesterol u dva nalaza izmedju kojih je proslo gocinu dana i vise.Prvi smo odbacili u fazonu od stresa je.
Sta moze da uradi sem korigovanja ishrane?

fizicka aktivnost i korigovana ishrana..nadam se da mu holesterol nije toliko visok da mu je potrebno medikamentozno lecenje..

Samo vas slusam gde se nalupetaste gluposti kao da ste placeni za to...kakav med,kakav pirinac,presni pirinac pa shebacete zeludac presnim pirincem sta je vama ljudi a med ima toliko secera u sebi da mogu samo deca da ga jedu jer su hiperaktivna a ne matore drtine od 35 god pa navise,da je toliko zdrav med pa ne bi ga zabranjivali secerasima nego bi ih lecili medom...samo caj od ruzmarina ujutro na prazan stomak i uvece po jedna solja ali manja u odnosu na jutarnju i gledajte za mesec dana rezultate...a to sto vi govorite izbaci sira,crveno meso,alkohol,hleba,proste secere,pa ljudi to je najukusnije i to je smisao zivota,sta ce mi da zivim 100 godina na splacinama i bolnickoj ishrani,rec je o tome da se sve konzumira bez izuzetaka i ogranicenja a da se nemaju holesterol i trigliceridi...pozdrav sve najbolje

Samo da pozdravim cijenjene forumase ,sjecam se da sam otvorio bio ovu temu sa svojom bojazni(sorry,izvinjavam se,nisam ovu temu bio otvorio,vec drugu,pod slicnim nazivom,sorry,izvinjavam se zaista),hvala Bogu,sada je sve ok,to je mozda bilo tada malo poviseno zbog neke masne hrane koju sam konzumirao 24h prije nalaza,iako to ne mora znaciti,ali uvijek su mi naglasavali,da je to kod mene normala,da trebam ponoviti,nedavno ponovio,trigliceridi ispod 2.3,tacno,1.6. Hvala Bogu,i pretpostavljao sam da ce biti sve ok,jer sam ,kao sto sam pisao,kada sam tek otvorio ovu temu,momak koji ima 74kg,visok 178-182,ne znam tacno,nisam se mjerio,ne sjecam se,tako,da,jedino sto sam zadnje vrijeme bas slabo fizicki aktivan,8znaci,rijetko gde izlazim,jer sam se bas prozivio u svojih 30 godina),tako da "mi je dosta"za narednih 15,"sto bi se reklo",ali uglavnom,hvala Bogu,sve je ok ,super,naravno,i dalje paziti na ishranu,jer sam zapoceo sa drugacijom prehranom,dosta mi je suhe i brze hrane,i za trigliceride ,to mnogi pisu,da je jako dobro,i sam sam to pio,limun i celer,ne sjecam se sada recepta,ali ima upisano ovde u temi.U svakom slucaju,zelim svima svako dobro,da svako rijesi svoj problem,tko god da ima neki problem,u sto karecm periodu,hvala svima za savjete,naravno,ostajem u temi,pratim vas,citam,dobri ste,svaka cast.Lijepu vecer zelim,i naravno,ugodan i lijep predstojeci vikend.Svako dobro i pozdrav.

Poslednja izmena:
Нисам се до сада појављивала на здрављу, али ето, мука ме натерала :confused:

Интересује ме какви су симптоми код повишених триглицерида?

Да ли је могуће да они изазову пробадање и болове у разним деловима тела, чак и у малом ножном прсту?

Увећани су 4 пута у односу на референтне вредности.

Сви остали налази ОК, и што ме највише излуђује, лекари кажу школски пример како треба да изгледају и раде органи.

Лош холестерол мало увећан.

Е, да, да ли то може да изазове увећање крвног притиска?

Na zadnjoj kont.povishen hol, ukupni 7,4 tako neshto,,,dobar 2.2o a ostalo losh:mrgreen: dr.stalno hvalila ovaj dobar kao cuva srce i krvne sudove a losh...pa on se sredjuje adek.ishranom...kaze ne trebaju lekovi...e sad ja sam ranije ishla iza uskrshnjeg posta, tako mi nekako padao termin...shta reci i onda sam imala povishen, bio je preko 6...kaze dr. vash organizam sam stvara i malo je to genetski...a onda imala i 2-3 kila manje nego sad,trigliceridi mirni,slabo jedem slatko...cenim da je za mene reshenje izbacivanje mesa i ml.preradjevina...bez prvog mogu ladno tu je recimo riba...al kako cu bez drugog:sad2:

Na zadnjoj kont.povishen hol, ukupni 7,4 tako neshto,,,dobar 2.2o a ostalo losh:mrgreen: dr.stalno hvalila ovaj dobar kao cuva srce i krvne sudove a losh...pa on se sredjuje adek.ishranom...kaze ne trebaju lekovi...e sad ja sam ranije ishla iza uskrshnjeg posta, tako mi nekako padao termin...shta reci i onda sam imala povishen, bio je preko 6...kaze dr. vash organizam sam stvara i malo je to genetski...a onda imala i 2-3 kila manje nego sad,trigliceridi mirni,slabo jedem slatko...cenim da je za mene reshenje izbacivanje mesa i ml.preradjevina...bez prvog mogu ladno tu je recimo riba...al kako cu bez drugog:sad2:

Е, ово ти је добра фора, јер кад их сабереш не изгледа толико страшно :zcepanje:

Е, ово ти је добра фора, јер кад их сабереш не изгледа толико страшно :zcepanje:
pa da:lol:msm pochne trip da radi ...iju kako...eto rekoh kako...ja i kad sam bila bash mrsha, opet imala povishen hol...a ya tebe pa nemoj da jedes slatko,ili samo malo ako bash ne mozes da izdrzish:super:..inache ti ta probadanja ili vec shta nisu od trig.bice da je mozda na nervnoj bazi:lol:

Back