VjeraiNada
Obećava
- Poruka
- 77
Lijep pozdrav i postovanje za sve clanove foruma! Ja bih ukratko,u par rijeci,da objasnim u cemu je stvar,i zamolio sve osobe koje se hrane,zive dijetalno,za pomoc,za savjet! Znaci,ja imam 33.godine,momak,visok,mrsav,koji je prebolovao hepatitis c (imunoloski sistem ga je izbacio sam od sebe),nalazi su mi uvijek super dobri,i nedavno sam uradio sve nalaze za sve,jer tako pocesto vadim nalaze,ali ne uradim bas sve,i otkriveno je da su mi trigliceridi poviseni,znaci granica je 2.3 mmol/l ,kod mene su 2.6 ,sto znaci da su visoki,tako da bih,jer od prije sam odlucio da promjenim nacin ishrane,zamolio sve koji poznaju tu "oblast",i dijetalnu hranu,kako da zapocnem? Nikada nisam spravljao tu hranu,znam o cemu se radi i o kojim namirnicama,ali na primjer,ne znam evo jutros ,sta da jedem za dorucak,nisam upoznat,ne zna ni moja mama,sta da kupim i pojedem za dorucak,sta da kupim i pojedem za rucak,sta da kupim i pojedem za veceru? Molim vas za savjete u vezi dijetalne hrane,sta da kupim i kako do to spravim! Na internetu sve pise,ali ja ne razumijem dosta toga! Pise,kupiti soju,sojino meso,zeleni caj,voce,povrce,itd,itd,ali ja ne znam kako da napravim jelo od soje,ili ,jednostavno,vec sam napomenuo,da mi pomognete,sta mi je jednostavno od dijetalne hrane kupiti za dorucak,napraviti i pojesti,kupiti za rucak i veceru,a da nije tesko spraviti za pojesti,i da je korisno za smanjivanje povisenih trigliceride,jer,takav sam postao,da pazim na zdravlje previse,imao sam prilike i narusiti ga,pa,sada kada sam "izlijecio",jedno,saznah za ove trigliceride,dok je holesterol dobar i sve ostale stavke u nalazima! Da ,napomenem,takodjer,da imam prethodna 4 mjeseca,problema sa probavom,(uredno ja "izlazim u wc" ),ali bolno,previse sam pasivan(sjedim u stanu po 20 sati,ne izlazim nigde,za racunarom znam sjediti odjednom po 12-15h,i tesko mis e sada naviknuti da pocnem izlaziti i biti bas toliko aktivan),bio sam nekada prije aktivan i previse ,u 20_im,pa sam se povukao u stan,smirio,rijesio svega,i sada postao pasivan,ali to ,evo vidite ,nosi i probleme za sobom! Znate na sto mislim! Cak sada mislim da je to povezano jedno sa drugim,jer "oboje trazi",vlaknastu hranu,bogatu vlaknima,zitaricama,itd!!! Molim vas za savjete u vezi triglicerida ,kako da se hranim,sta ga kupim ,kako da napravim i u vezi "tvrde stolice" (rijesio sam je u velikom slucaju"),ali me jos problem "prati" . Nadam se,posto sam "bosanac",da ste me razumjeli dovoljno da mi mozete pruziti korisne savjete,a ovde sam dosao na ovaj forum,jer ipak je ovaj forum medju cjenjenijim ,u ovom virtualnom svijetu! Hvala vam mnogo!
Poslednja izmena: