TRI PRSTA SU PROBLEM, A NACISTIČKI "ZA DOM SPREMNI" JE DOBRODOŠAO: Košarkaš Filip Barna priveden na graničnom prelazu Bajakovo!

Ovo kao da pjeva o
Председникy Републике Србије, Господинy Председникy Александpy Вучићy, pogotovo dio o izgrađenim fabrikama, širokim njivama, slobodi.

🥰 :heart2::heart2::heart2:
Naravno, visok je stepene slicnosti izmedju Tita kojem se postrojava americka vojska i koji pusi Kubu u Bijeloj Kuci i Vucica koji kao optuzenik sjedi na maloj stolicici i dobija na poklon hemijsku i kljuceve " Bijele kuce" koji se svakako kao suveniri mogu kupiti bilo gdje u Washingtonu :mrgreen:

61944149.jpg

Mesto tvoga vita stasa,
brada mi je do pojasa
Mesto oka tvoga smeđa,
kosa mi je do po leđa!
Dobro je poznato da su četnički prvaci poput Momčila Đujića, Mana Rokvića, Steva Rađenovića i dr. sklapali sporazume s ustaškim vođama, a da je sam Mihailović krajem rata “unaprijedio” ustaškog oficira Matu Matićevića, nazivajući ga u njihovoj korespondiciji “bratom” :mrgreen: . Možda je najbolju sliku Dražine vojske dao upravo Stevan Moljević.On je krajem 1944. godine tokom povlačenja kroz Bosnu kad je već postalo jasno da su četnici izgubljena priča, kao predśednik Centralnog nacionalnog komiteta za Jugoslaviju, najvećeg četničkog političkog organa rekao: “ Za kralja i otadžbinu, je li tako? Prazno je to i šuplje, gospodo i braćo moja! (...) A ona druga 'Draža nas vodi pobedi i slobodi' dovela nas je, kao što vidite, u ovo tužno i maglovito bosansko bespuće (...) Šta smo mi u ovom ratu pokazali srpskom narodu? Svoje kame, brade i pijane komandante, koji štipaju snaše. Krv, seks i gibanice, to je bio naš program, naša zastava (...) Rulje koje zaudaraju na rakiju, to smo bili i ostali!” :D

Dobro je poznato da su četnički prvaci poput Momčila Đujića, Mana Rokvića, Steva Rađenovića i dr. sklapali sporazume s ustaškim vođama, a da je sam Mihailović krajem rata “unaprijedio” ustaškog oficira Matu Matićevića, nazivajući ga u njihovoj korespondiciji “bratom” :mrgreen: . Možda je najbolju sliku Dražine vojske dao upravo Stevan Moljević.On je krajem 1944. godine tokom povlačenja kroz Bosnu kad je već postalo jasno da su četnici izgubljena priča, kao predśednik Centralnog nacionalnog komiteta za Jugoslaviju, najvećeg četničkog političkog organa rekao: “ Za kralja i otadžbinu, je li tako? Prazno je to i šuplje, gospodo i braćo moja! (...) A ona druga 'Draža nas vodi pobedi i slobodi' dovela nas je, kao što vidite, u ovo tužno i maglovito bosansko bespuće (...) Šta smo mi u ovom ratu pokazali srpskom narodu? Svoje kame, brade i pijane komandante, koji štipaju snaše. Krv, seks i gibanice, to je bio naš program, naša zastava (...) Rulje koje zaudaraju na rakiju, to smo bili i ostali!” :D
Tomi, sa okupatorima četnici nisu sklopili nikakve antidržaven sporazume: u smislu da se bore protiv Kraljevine Jugoslavije i njene vlade. Partizani su radili isto što i okupatori - uništavali KJ, svoju zemlju, pa su oni zato izdajnici.
To što ti sad iskopavaš falsifikovano ili pogrešno protumačeno, jestee dosadna prdnjava. Jer mi sa saveznicima svake godine odajemo počast četnicima JVO i Čiči u Pranjanima.
Da bi imalo smisla da vodimo ovu diskusiju, ti bi trebalo da objasniš zašto je to tvoje pisanije ima veću težinu od aktuelnog savezničkog držanja.

Tomi, sa okupatorima četnici nisu sklopili nikakve antidržaven sporazume: u smislu da se bore protiv Kraljevine Jugoslavije i njene vlade. Partizani su radili isto što i okupatori - uništavali KJ, svoju zemlju, pa su oni zato izdajnici.
To što ti sad iskopavaš falsifikovano ili pogrešno protumačeno, jestee dosadna prdnjava. Jer mi sa saveznicima svake godine odajemo počast četnicima JVO i Čiči u Pranjanima.
Da bi imalo smisla da vodimo ovu diskusiju, ti bi trebalo da objasniš zašto je to tvoje pisanije ima veću težinu od aktuelnog savezničkog držanja.
Vlada i Kralj su koliko se sjecam sa sve zlatom i parama utekli iz zemlje i ostavili narod na cjedilu,a od tamo su zdusno podrzavali Cetnike koji su saradjivali sa okupatorskim vojnicima i sa Ustasama , te su okupaciju koristili da vode velikosrpsku faisticku politiku zbog koje su pobili destetine hiljada muslimana Sandzaka, istocne Bosne, veliki broj pravoslavaca koji se nisu slagali sa njihovom fasisticko izdajnickom politikom, katolika Dalmacije, Posavine itd.

Tito je jedini vrhovni komandant koji je ranjen u 2 svjetskom ratu, prihvacen od citavog antifaistickog svijeta,a vi ste na nivou lokalne politike sa raspadom SFRJ poceli bezuspjesno na sirem planetarnom planu da radite na reviziji istorijskih cinjeica i da lazete, kako su Cetnici sa mrtvackim lobanjama na crnim faistickim zastavama, ta gibanicarska banda koja je izdala 1944 i " svoga Kralja", koji ih je javno proglasom pozvao da se stave pod komandu Marsala Tita( neki Cetnici su to i uradili, oni koji nisu ruke okrvavili) a neki nisu i automatski su takvi izgubili zadnju sansu da se stave na pravu stranu, na pobjednicku stranu istorije i antifaiszma!

Kako nisu sklopili antidrzavni sporazum, zasto izmisljas?

Sastanak u Divcima bio je sastanak pukovnika Mihailovica vođe cetnickih odreda , sa predstavnicima nemačkog Wermachta o prestanku neprijateljstva i zajedničkoj borbi protiv partizana. Sastanak je održan u najvećoj tajnosti u selu Divci kod VAljeva , 11. novembra 1941. godine.

Pukovnik Dragoljub Mihailović je putem pregovora sa Nemcima pokušao da postigne više ciljeva:

• da sklopi primirje sa Nemcima i tako obezbedi svoj opstanak i opstanak svog pokreta
  • da obezbedi nemačku tajnu podršku u borbi protiv partizana i tako se reši rivala u borbi za vlast

Mihailovićeve snage su 12 dana pre sastanka raskinule saradnju sa partizanima i povele opšti napad na Uzicku Republiku Mihailović je na sastanku ubeđivao Nemce da im nije neprijatelj i tražio je naoružanje i municiju kako bi nastavio borbu protiv PArtizana . U vreme pregovora u Divcima, u obližnjem selu Slovac Njemcima je predato 350 Partizana od strane četnika.Svi su pobijeni!

Pukovnik Mihailović se nadao da će od Nemaca dobiti oružje, ili bar municiju, i da će četničke akcije usaglasiti sa Nemcima u kombinovanoj operaciji za uništenje partizanskog pokreta Istovremeno se trudio da sve to uskladi sa svojim novozadobijenim statusom od saveznika priznatog vođe otpora u Jugoslaviji.<a sačuvao popularnost u narodu i održao savezničko priznanje, tražio je od Nemaca da eventualni dogovor ostane u tajnosti.

Nemci su njegove predloge kategorički odbili i zatražili bezuslovnu predaju četnika. Nisu mu verovali jer je Kralj pobegao u London, gde su Nemci mislili da ce Cetnici saradjivati sa Britancima ( tada je Nedic legalizirao hiljade Dražinih Četnika, proglasio ih " Vladinim Četnicima "., Mihailović vodi bespoštedni rat protiv partizana, dok je sukobe sa Nemcima izbegavao!

Oni tri prsta tumače kao mi dvoglavog orla, identično.
Shodno tome i ne treba izazivati takve incidente na tudjem terenu.

To vam je kao u onom incidentu kad se Sergej Trifunović qrčio po Dubrovniku prošlo leto.
U aps bajo, nije ti ovo Srbija da se svakoj šuši što se pojavi pred ekranom gleda kroz prste.
Zakoni se moraju poštovati, kome se svidelo ili ne.
Прво, девојчице, двоглави орао је српски грб. Данашња албанска застава је ратна немањићка застава, коју су албанци носили у бој, док су били српски плаћеници. Друго, тај усранко, Сергеј Трифуновић је мало кажњен, обзиром шта је урадио. Само, видиш, он није кажњен тако зато што је направио неки прекршај, него зато што хрваи живеу уверењу да је он Србин. Дакле заменили су га са неким. Треће, шиптари и хрвати су нама починили толика зла, да им ми Срби никад и никако не можемо вратити мило за драго. И не заборави. Ми нисмо исто. Но, кад поасеш, само ће ти се касти. Успут, три раширена прста је лансирао Вук Дашковић. Срби се поздрвљају са три скупљена прста. Онако како се крсте.

Уосталом, не видим зашто би нас интересовало шта они раде у тамо код њих? АКо је одлучио да тамо иде, иде на сопствени ризик и свака казна је оправдана и блага. Чак и ако ништа није урадио. Чак и ако га казне или ухапсе, јер имаплаве очи. У праву су, а он није. Није чим је тамо.

Тотално је мајмунски да се знак рукама три прста или двоглави орао тумаче као увреда другим нацијама.
I da se ne dizu 3 prsta nacisticke eu drzave mrze Srbiju iz dna duse.A nrocito mrze Beograd.Zlocinacka udruzenja .

Треба наши клубови да се повуку из те хрватско-словеначке лиге и да се играју само национално првенство и куп, као у свим нормалним земљама.
Treba ih se odrec i sportski i ljudski.Godinama sam putovao preko i retko nac coveka koji nije nacionalisticki bolesno obojen.Da ih pitas i da iskreno odgovaraju zapalili bi Srbiju toliko su bolesni.

Znaci Draza je koristio rec "osobitog" a ne "licnog"? :D

Ko jos u Srbiji kaze osobito osim Hrvata? :D
Ako ti brojne fotografije Cetnika zagrljenih sa Ustasama, Njemcima, Italijanima itd nista ne znace kako onda da shvatis da je tu Drazino pismo prilagodjeno hrvatskom izgovoru istog juznoslavenskog jezika :mrgreen:( visa matematika, znam ).

Vjerovatno je i sam Draza na taj nacin koristeci neke hrvatske rijeci zelio da primi sipmatije svojih Usraskih saveznika :mrgreen:

Evo i potpis je tu :

BLIk9kqTURBXy84MDlmMzYxNDAxOGI2NTFjYWU1NTMzYmU5YWUyZTdjOS5qcGVnkZMCzQNSAN4AAaEwBQ (1).webp

Ako ti brojne fotografije Cetnika zagrljenih sa Ustasama, Njemcima, Italijanima itd nista ne znace kako onda da shvatis da je tu Drazino pismo prilagodjeno hrvatskom izgovoru istog juznoslavenskog jezika :mrgreen:( visa matematika, znam ).

Vjerovatno je i sam Draza na taj nacin koristeci neke hrvatske rijeci zelio da primi sipmatije svojih Usraskih saveznika :mrgreen:

Cool story bro. Nista nije prilagodio osim te reci :D Hajde zajebavaj nekog drugog.

Kolega saradjivali su Ameri i podrzavali Taliban. Tvojom logikom se onda zakljucuje da su Ameri = Taliban.

Jel' ti stvarno verujes da su Ameri isto sto i Taliban?
Kakve veze sada Ameri i talibani imaju sa cetnickom izdajom iz 2 svjetskog rata i sa njihovim fasizmom? A tu temu smo naceli jer si ti iznio neistinu kako Cetnici nisu isto sto su i Ustase,a 100% su isto, isti mentalni sklop, samo rodjeni na razlicitim stranama.

96931172_2977054022363192_7610662124158713856_n.jpg

Kakve veze sada Ameri i talibani imaju sa cetnickom izdajom iz 2 svjetskog rata i sa njihovim fasizmom? A tu temu smo naceli jer si ti iznio neistinu kako Cetnici nisu isto sto su i Ustase,a 100% su isto, isti mentalni sklop, samo rodjeni na razlicitim stranama.

Kako nema veze? Tvoj citav argument se svodi na to da su isto jer su saradjivali. Znaci Ameri su isto sto i Taliban jer su saradjivali...i to mnogo vise i otvorenije.

I ne, nisu isto cetnici i ustase. Istorija ih ne pamti kao iste....dzabe krecite ustaski potomci, nema toga sto vas moze saprati.

Back