TRI PRSTA SU PROBLEM, A NACISTIČKI "ZA DOM SPREMNI" JE DOBRODOŠAO: Košarkaš Filip Barna priveden na graničnom prelazu Bajakovo!

KAko nisu isto, ista vlast, antifaisti Jugoslavije koje je priznao citav svijet ih proglasili ratnim zlocincima, naravno da nkisu isto Cetnicima, u stvari identican mentalni sklop Pogledajte prilog 1762994

neko je na jednoj mojoj temi objašnjavao gde se ovo zbilo ali sam zaboravila
Uglavnom, tek nakon rata se uobličila slika koju su napravili komunisti šta se sve dešavalo. Sabrane su žrtve, otkrilo se mnogo tog, napravljen je narativ.

A zapravo dešavalo se svašta. Svao sa svakim. Ono što je spajalo kraljeve četnike kao kraljevu vojsku sa ustašama jeste to što su bili protiv komunista. Pravi pravoslavci i katolici nisu podnosili komuniste. KAtolici su se u tome dosta održali, a pravoslavni su uglavnom odbacili svoju veru i mahom postali komunisti.

Znam da ima 20tak ulica i po neki trg sirom svijeta po Josipu Brozu Titu, cija sahrana je najveca smotra svjetskih drzavnika u istoriji covjecanstva,a da vi Drazi koljacu i kvislingu jos kosti niste nasli!

Zna se ko dize Drazi spomenike, samo cetnicki kvislinzi koji su pobjegli nakon 2 svjetskog rata u Usa.

Znaci nema spomenika Pavelicu u USA ali Drazinih ima....jer su isti jel' tako? :) Nema potrebe da pjenis.

P.S. Sta je teze naci, spomenik Pavlicu u USA ili grobove hrvatskih kraljeva?

Uglavnom, tek nakon rata se uobličila slika koju su napravili komunisti šta se sve dešavalo. Sabrane su žrtve, otkrilo se mnogo tog, napravljen je narativ.

A zapravo dešavalo se svašta. Svao sa svakim. Ono što je spajalo kraljeve četnike kao kraljevu vojsku sa ustašama jeste to što su bili protiv komunista. Pravi pravoslavci i katolici nisu podnosili komuniste. KAtolici su se u tome dosta održali, a pravoslavni su uglavnom odbacili svoju veru i mahom postali komunisti.
Paula diskutuje sa domoljubivim kome je jedini cilj provociranje, dalo mu ideju izveštavanje hrvatske TV koja slavi proterivanje Srba.

1000010475.png

Partizani su bili dio svjetske antifaisticke pobjednicke koalicije, priznati kao takvi, Cetnici su izdali te Partizane jos u novembru 1941 kada su u selu Divcima sklopili sporazum sa Vermahtom i zdruzeno napali Partizane u " Uzickoj republici", veliki broj Partizana su predali Njemcima.Citav rat su Cetnici sa mrtvackim lobanjama na crnim faistickim zastavama surovali sa Njemcima, u C Gori sa Italijanima, Partizani ih nazivali Makarondzijke a u NDH su Cetnici surovali sa Ustasama, pa su zajedno sa tim istim Ustasama bjezali iz zemlje.I Cetnici i Uatse imaju identican negativan stav prema Partizanima, iz cega se jos jednom vidi da se radi o istom nnazadnom mentalnom sklopu.

Pravoslavlje nije Vjera nego religija a u Bibliji opisani zivot Isusa Hrista kao plagijata paganske fikcije obozavanja Sunca je najsliciji prvom poznatom Komunisti ,a dobro je poznato da su kleri u sve 3 najvece konfesije na ovom prostoru kao i danas uveliko podrzavali izdaju drzave i domace kvislinge.

"Stari" iz 1941....tako vam je sva istorija "stara" :D :D :D
Jok nego treba da slijedimo cetnicke pobjegulje sa zapada, koji placjaju coravom Cetniku Samardzicu da pokusa da izvrne cinjenice iz 2 svjetskog rata i da " gibanicarske" Cetnike, kako ih naziva njihov ideolog Stevan Moljevic, predstavi " dobrim momcima" :mrgreen:

Vi to radite samo za potrebe dvnevne nacionalisticke politike kao podloge za pljacku Srbije koja traje od raspada SFRJ!

Sta kaze britanska literatura o Drazi izdajniku, prevod na srpski jezik: Mihailović se povezivao sa svim antikomunističkim grupama iz Jugoslavije i inostranstva, između kojih treba pomenuti – komandanta Drugoga bugarskog korpusa čije je śedište bilo u Nišu, a koji je vršio velike zločine nad srpskim stanovništvom; zatim se preko svog predstavnika povezao s bugarskim kolaborantskim pukovnikom Velčevim kome je predlagao stvaranje tzv. Balkanske unije; s albanskim fašistima Mihailović je bio povezan posredstvom pukovnika Muharema Barjaktarija; s Nelosovim pokretom u Grčkoj povezao se preko kapetana Mihaila Vemića, a s rumunskim kvislinzima preko majora Radomira Dedua.Svjedočanstvo bivšeg generala mađarske vojske Ištvana Ujsasija, koji je 1946. godine sovjetskoj vladi dao sljedeći opis Dragoljuba Mihailovića: “U okviru moje djelatnosti u mađarskoj vojnoj obavještajnoj službi, saznao sam da je Mihailović bio agent mađarskog generalštaba, prisni saradnik mađarskog regenta admirala Hortija i da je radio za interese Hitlerovske Njemačke. Meni je isto tako poznato da je za vrijeme Drugoga svjetskog rata Mihailović prisno sarađivao sa italijanskim i rumunskim generalštabom, od kojih je primao pomoć u oružju i municiji za borbu protiv Titove armije. On je isto tako radio za italijansku i rumunsku obavještajnu službu...” Dobro je poznato da su četnički prvaci poput Momčila Đujića, Mana Rokvića, Steva Rađenovića i dr. sklapali sporazume s ustaškim vođama, a da je sam Mihailović krajem rata “unaprijedio” ustaškog oficira Matu Matićevića, nazivajući ga u njihovoj korespondiciji “bratom”. Možda je najbolju sliku Dražine vojske dao upravo Stevan Moljević.On je krajem 1944. godine tokom povlačenja kroz Bosnu kad je već postalo jasno da su četnici izgubljena priča, kao predśednik Centralnog nacionalnog komiteta za Jugoslaviju, najvećeg četničkog političkog organa rekao: “ Za kralja i otadžbinu, je li tako? Prazno je to i šuplje, gospodo i braćo moja! (...) A ona druga 'Draža nas vodi pobedi i slobodi' dovela nas je, kao što vidite, u ovo tužno i maglovito bosansko bespuće (...) Šta smo mi u ovom ratu pokazali srpskom narodu? Svoje kame, brade i pijane komandante, koji štipaju snaše. Krv, seks i gibanice, to je bio naš program, naša zastava (...) Rulje koje zaudaraju na rakiju, to smo bili i ostali!” :D

Jok nego treba da slijedimo cetnicke pobjegulje sa zapada, koji placjaju coravom Cetniku Samardzicu da pokusa da izvrne cinjenice iz 2 svjetskog rata i da " gibanicarske" Cetnike, kako ih naziva njihov ideolog Stevan Moljevic, predstavi " dobrim momcima" :mrgreen:

Sta kaze britanska literatura o Drazi izdajniku, prevod na srpski jezik: Mihailović se povezivao sa svim antikomunističkim grupama iz Jugoslavije i inostranstva, između kojih treba pomenuti – komandanta Drugoga bugarskog korpusa čije je śedište bilo u Nišu, a koji je vršio velike zločine nad srpskim stanovništvom; zatim se preko svog predstavnika povezao s bugarskim kolaborantskim pukovnikom Velčevim kome je predlagao stvaranje tzv. Balkanske unije; s albanskim fašistima Mihailović je bio povezan posredstvom pukovnika Muharema Barjaktarija; s Nelosovim pokretom u Grčkoj povezao se preko kapetana Mihaila Vemića, a s rumunskim kvislinzima preko majora Radomira Dedua.Svjedočanstvo bivšeg generala mađarske vojske Ištvana Ujsasija, koji je 1946. godine sovjetskoj vladi dao sljedeći opis Dragoljuba Mihailovića: “U okviru moje djelatnosti u mađarskoj vojnoj obavještajnoj službi, saznao sam da je Mihailović bio agent mađarskog generalštaba, prisni saradnik mađarskog regenta admirala Hortija i da je radio za interese Hitlerovske Njemačke. Meni je isto tako poznato da je za vrijeme Drugoga svjetskog rata Mihailović prisno sarađivao sa italijanskim i rumunskim generalštabom, od kojih je primao pomoć u oružju i municiji za borbu protiv Titove armije. On je isto tako radio za italijansku i rumunsku obavještajnu službu...” Dobro je poznato da su četnički prvaci poput Momčila Đujića, Mana Rokvića, Steva Rađenovića i dr. sklapali sporazume s ustaškim vođama, a da je sam Mihailović krajem rata “unaprijedio” ustaškog oficira Matu Matićevića, nazivajući ga u njihovoj korespondiciji “bratom”. Možda je najbolju sliku Dražine vojske dao upravo Stevan Moljević.On je krajem 1944. godine tokom povlačenja kroz Bosnu kad je već postalo jasno da su četnici izgubljena priča, kao predśednik Centralnog nacionalnog komiteta za Jugoslaviju, najvećeg četničkog političkog organa rekao: “ Za kralja i otadžbinu, je li tako? Prazno je to i šuplje, gospodo i braćo moja! (...) A ona druga 'Draža nas vodi pobedi i slobodi' dovela nas je, kao što vidite, u ovo tužno i maglovito bosansko bespuće (...) Šta smo mi u ovom ratu pokazali srpskom narodu? Svoje kame, brade i pijane komandante, koji štipaju snaše. Krv, seks i gibanice, to je bio naš program, naša zastava (...) Rulje koje zaudaraju na rakiju, to smo bili i ostali!” :D

Cekaj samo jos jedno pitanjce....koga je Truman odlikovao, Drazu ili Antu?

:)

Hvala na odgovoru.

Hvala na odgovoru.

I Putin je odlikovao Mesića kao antifašistu, a nikog od naših aktuelnih koji flertuju sa četništvom od 2000-te završno sa 2012-om gde ga otvoreno promovišu, Šešelj, AV , itd.

Hvala na odgovoru.
Znas li kada je Truman odlikovao Drazu, vodis li racuna o tome? :D Odlikovao ga posthumno kada je Tito srusio 2 americka aviona 1947, kada je vec na sceni bio " hladni rat" izmedju Usa i SSSRa, pa je americki predsjdnik odlucio da napakosti Titu tako sto je podrzao cetnickog kvislinga ;)

Hoces da ti stavim ovdje Drazina pisma Stepincu,a mislim da bi mogao naci I pismo Pavelicu 1944?
Izmedju Cetnika i Ustasa nema nikakve razlike, i jedni i drugi su bili izdajnici i kvislinzi, o cemu u americkoj nacionalnoj arhivi u WAshingtonu imamo hiljade fotografija i dokumenata iz 2 svjetskog rata, a radi se o njemackim, italijanskim, NDH itd izvjestajima sa terena.

Znas li kada je Truman odlikovao Drazu, vodis li racuna o tome? :D Odlikovao ga posthumno kada je Tito srusio 2 americka aviona 1947, kada je vec na sceni bio " hladni rat" izmedju Usa i SSSRa, pa je americki predsjdnik odlucio da napakosti Titu tako sto je podrzao cetnickog kvislinga ;)

Pa zivota ti sto nije odlikovao ustasu Pavelica da napakosti Titu? :D

Hoces da ti stavim ovdje Drazina pisma Stepincu,a mislim da bi mogao naci I pismo Pavelicu 1944?
Izmedju Cetnika i Ustasa nema nikakve razlike, i jedni i drugi su bili izdajnici i kvislinzi, o cemu u americkoj nacionalnoj arhivi u WAshingtonu imamo hiljade fotografija i dokumenata iz 2 svjetskog rata, a radi se o njemackim, italijanskim, NDH itd izvjestajima sa terena.

Hajde stavi.

I Putin je odlikovao Mesića kao antifašistu, a nikog od naših aktuelnih koji flertuju sa četništvom od 2000-te završno sa 2012-om gde ga otvoreno promovišu, Šešelj, AV , itd.
Kakav Šešelj i četništvo? Šešelj je republikanac, izmislio ga komunoudbaš Jovica Stanišić.

Тотално је мајмунски да се знак рукама три прста или двоглави орао тумаче као увреда другим нацијама.
Tri prsta je kao "sve ok, do jaja, super"
Inače je izvorno obeležje ljubitelja Vuka Draškovića pa kad neko podigne tri prsta znaš da je SPO

TRI PRSTA SU PROBLEM, A NACISTIČKI "ZA DOM SPREMNI" JE DOBRODOŠAO: Košarkaš Filip Barna priveden na graničnom prelazu Bajakovo!

KOŠARKAŠ FMP Filip Barna priveden na graničnom prelazu Bajakovo prilikom pokušaja ulaska iz Srbije u Hrvatsku.​

ТРИ ПРСТА СУ ПРОБЛЕМ, А НАЦИСТИЧКИ ЗА ДОМ СПРЕМНИ ЈЕ ДОБРОДОШАО: Кошаркаш Филип Барна приведен на граничном прелазу Бајаково

Foto ABA

Kazna mu je izrečena jer je na utakmici Splita i FMP u aprilu mesecu slaveći postignut koš podigao tri prsta.

Tri prsta smetaju, al nacistički "Za dom spremni" je dobrodošao.

Podsetimo, Barna je priveden na prelazu Bajakovo, kada je iz Srbije želeo da uđe u Hrvatsku. Barna je na kraju platio kaznu 550 evra i nastavio putovanje.

Podsećamo, ustaški poklič doživeo je novi "bum" u Hrvatskoj nakon održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona, kome je prisustvovalo oko pola miliona ljudi.

https://www.novosti.rs/sport/kosark...lip-barna-priveden-granicnom-prelazu-bajakovo

Zasto smo dozvolili da hrvatska zlocinacka drzava koja je nastala na genocidu nad Srbima kriminalizuje i progoni Srbe zbog podignuta tri prsta? Tri prsta oznacavaju sveto trojstvo sto je simbol Hriscanstva - u Ime Oca, Sina i Svetoga Duha.

Neko ih pokazuje rasirene neko spojene al u sustini je to simbol Svetog Trojstva.
sta im smeta barna koji je po nacionalnosti madjar?

Kakav Šešelj i četništvo? Šešelj je republikanac, izmislio ga komunoudbaš Jovica Stanišić.
Da li znate?

Aleksandar Vučić je kao mlad (i lep) prvo bio kod Vuka Draškovića doduše kratko a onda otišao do Vojislava Šešelja koji je odmah posle razgovora nazvao koga je nazvao jel mu to oni šalju ovog malog na uhlebljenje?

A Mesic je za tebe fasista?

Nema veze šta je on za mene ili tebe, ruski predsednik Putin ga smatra antifašistom i udelio mu je odlikovanje pred celim svetom za borbu protiv fašizma i nacizma :)

Zato godinama niko iz vlasti nije pozivan na proslavu Dana pobede 9-og maja ali su pozivani preživeli Borci iz SUBNOR-a
koji su u Rusiji dočekivani uz najviše državne počasti i smeštani u prvi red Parade blizu samog Predsednika. :)

Lično sam ih poznavala, nažalost malo ih je ostalo ako ijedno.

Da li znate?

Aleksandar Vučić je kao mlad (i lep) prvo bio kod Vuka Draškovića doduše kratko a onda otišao do Vojislava Šešelja koji je odmah posle razgovora nazvao koga je nazvao jel mu to oni šalju ovog malog na uhlebljenje?
Kako da znam, nisam ja insajder... :D

Back