Jel neko otvorio nalog na Interactiv Brokers-u,, tj. prvenstveno me interesuju da li je uspeo da prebaci sredstva i kako. Meni banka trazi pecatiran ugovor sa Interactiv Brokers-om koji naravno nemam. Imate li neki savet ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel neko otvorio nalog na Interactiv Brokers-u,, tj. prvenstveno me interesuju da li je uspeo da prebaci sredstva i kako. Meni banka trazi pecatiran ugovor sa Interactiv Brokers-om koji naravno nemam. Imate li neki savet ?
Pa jel imaš već otvoren ETrade račun.Zdravo svima, vidim da ovde ima ljudi koji su daleko ispred mene u ovim stvarima pa reko da pitam verovatno neko zna kakva je procedura kod prodaje akcija sa stranih berzi.
Ziveo sam i radio jedno vreme u americi i u okviru firme dobio neke akcije. Sad bih hteo da ih prodam preko ETRADEa. Pretpostavljam da ce mi oni traziti swift ili nesto slicno kao kod bilo koje uplate love iz inostranstva i da ce mi uplatiti lovu. E sad me interesuje deo kod nas. Jel moze neko da isprica kako to izgleda. Jel porez ide na samo-prijavljivanje? Pretpostavljam prema opstini stanovanja? Koji je formular? ITD
Naložiš ETrade-u da ti pošalje keš na račun. Kad pristigne, obavestiš našu banku o prirodi tog priliva, npr. kod 781 - prihodi od brokerskih poslova. Oni ti tad odmrzavaju sredstva, za podizanje.Imam akcije na ETRADEu, verujem da sa njihove strane to nije komplikovano, prodas i pare ti legnu na neki tvoj racun kod njih. Sada zivim u Srbiji pa hocu da prebacim tu lovu ovde i platim porez. Taj mi deo nije jasan.