Stvarno mi nije jasno svi ovde spominju TD Ameritrade ali nista od toga, kontaktirao sam ih prosle nedelje i dobio identican odgovor kao i kod Option House, Trade King, Option Xpress, Fidelity, Merrill Lynch, SogoTrade i Trade Station :
Thank you for your interest in TD Ameritrade. Regrettably, TD Ameritrade is currently unable to open new accounts for applicants associated with your country. This is a result of a thorough legal review of established brokerage regulations in your country, among many other countries.
I appreciate your understanding in this matter and wish you luck in reaching your investment objectives.
Best regards,
...
Sto se AAPL-a tice, mislim da su sjajna kompanija Apple Pay ove godine, tona cash-a na BS, C.Ichan-ov pritisak ka otkupu sopstvenih akcija, ali znas kako je (video si i sam sta se desavalo od 2012.), cena akcije je onoliko vredna koliko je neko spreman da plati za nju, sta god da urade, koliko god da novca vrate investitorima, obore sopstvene rekorde u profitu i sl., dovoljan je minimalan pad neto marze da cena padne sa 700 na 385. Ljudi se trenutno plase velike kapitalizacije i znaju da eksponecijalni rast ne moze da se nastavi, medjutim AAPL je odlican kao safe heaven za cuvanje novca i generisanje profita u duzem vremenskom periodu.