Trgovanje akcijama svetskih kompanija preko interneta

Ma probacu sve,ali ako idem na wire transfer u banci ce mi traziti ugovor sa IB,koji jos uvek nemam jer sam tek u procesu otvaranja naloga.Dok sam se informisao o otvaranju naloga na Interactive Brokers,shvatio sam da se sredstva na nalog deponuju tek po otvaranju i registraciji naloga. Tek sada sam saznao da,usled povecanog broja naloga koji se u zadnje vreme otvaraju na svetskom nivou,oni odmah pri otvaranju naloga traze deponovanje sredstava,koja ce u slucaju da iz nekog razloga ne uspes da otvoris nalog,oni tebi naknadno vratiti. Mada je moj zahtev uzet u obradu sa svim podacima koje sam na predhodnim koracima registracije prilozio. Malo zbunjujuce...

Nalog u InteractiveBrokers je ipak otvoren bez predhodnog deponovanja sredstava. Ostaje mi jos taj korak,pa bi zamolio nekog ko je u zadnje vreme uspesno deponovao sredstva na IB racun,da mi objasni citav proces Wire Transfera u banci,potrebnu dokumentaciju itd...

Nalog u InteractiveBrokers je ipak otvoren bez predhodnog deponovanja sredstava. Ostaje mi jos taj korak,pa bi zamolio nekog ko je u zadnje vreme uspesno deponovao sredstva na IB racun,da mi objasni citav proces Wire Transfera u banci,potrebnu dokumentaciju itd...
Pa naravno da fondiranje računa ide nakon njegove kreacije.

A najkomplikovaniji deo je taj prenos deviza, s obzirom na srbijanski zakon o deviznom poslovanju.

Šta je bolje trgovati kao fizičko lice ili osnovati firmu. Što se osnivanja firme tiče koja bi to šifra delatnosti bila. Ako ima neko da preporuči knjigovođu koji već radi ove poslove ( obračun,prijavu i plaćanje poreza ) ali da stvarno ima iskustva sa traderima i prihodima ostvarenim kroz trgovinu CFD-a ( CFD = Contract For Difference / Ugovor za razliku ) molim preporuku. Unapred hvala. Dakle trgovina CFD ugovorima isključivo me zanima, koji oblik firme treba registrovati, koja bi to šifra delatnosti bila + knjigovođa sa iskustvom konkretno u poslovanju ove prirode.

Back