TrenuTna dešavanja...

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji naziv vam je drazi?

• Ukupno glasova
    43
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma jok
mene je ćale hteo da tera iz kuće zato što ja ne mogu da ih volim
rekao mi je: ja mogu da te finansiram, a ti ne možeš da me voliš..
i kako posle toga da nateraš sebe da osetiš nešto prema njima
a ne ponašam se loše, tehnički sam jako dobro dete, samo nema nikakvih emocija

a sve bih dala da mogu sama da se izdržavam

ne mogu ti unistiti zivot...mozda mogu deo zivota...ali ti kreiras onaj drugi deo..koji je veci :)

mogu da ti usade manjak samopouzdanja, inicijative, ambicija
pa ti vidi šta ćeš sa time da kreiraš, sa takvom osnovom tj
mogu još mnogo mnogo toga, ja viđevala.
glupo je zanemarivati tu komponentu, kao što je glupo i čitavog života se vaditi na to.

ma jok
mene je ćale hteo da tera iz kuće zato što ja ne mogu da ih volim
rekao mi je: ja mogu da te finansiram, a ti ne možeš da me voliš..
i kako posle toga da nateraš sebe da osetiš nešto prema njima
a ne ponašam se loše, tehnički sam jako dobro dete, samo nema nikakvih emocija

a sve bih dala da mogu sama da se izdržavam

treba samo da radiš za minimum 50 hiljada mesečno i biće ti dobro

glupo je zanemarivati tu komponentu, kao što je glupo i čitavog života se vaditi na to.

da..
hajde da su to bile npr, obične porodične svađe, neslaganja i tako to
ali ne.. to su bile odvratne stvari

moja sestra je zbog toga postala hladna stena
ja je zovnem posle 20 dana da se čujemo
ona priča formalno sa mnom, odgovara kao kompjuter
ne nedostajem joj ni trunke

jednostavno nema tih odnosa...

pa sta skaces odma vidis da se slazemo :)
upravo mislim da se ljudi previse vade na to i ceo zivot krive svoje roditelje za sve i svasta...mnoge stvari se mogu ispraviti ukoliko stvarno hoces..a opet neke verovatno ne mogu nikad..nego nekako mislim da moze da se minimizira njihovo dejstvo

ma to je ok, al na kraju krajeva, ili na početku početaka
roditelji su ti koji su ti i usadili vrednosti koje će te dovesti do te sjajne kantine
nije tacno...zaista nije...uvek mora da se uzme u obzir sticaj okolnosti
missim...koliko znam slucajeva tipa..djak generacije,perfektan violinista (za taj uzrast) i onda..snap...zbog ovog ili onog razloga,okruzenje,ovo ono itd. i vec deceniju mirise cvece odozdo,pored onih koji isto to rade njegovom zaslugom,jednostavno...ne moze da se generalizuje...,nema shanse da su njegovi roditelji to zeleli...
a i ne idu u kantinu samo krimosi,ubice,urkosi i pedofili..:)

Igra je kur.va :mrgreen:

pa sta skaces odma vidis da se slazemo :)
upravo mislim da se ljudi previse vade na to i ceo zivot krive svoje roditelje za sve i svasta...mnoge stvari se mogu ispraviti ukoliko stvarno hoces..a opet neke verovatno ne mogu nikad..nego nekako mislim da moze da se minimizira njihovo dejstvo

ali pazi
možeš da ispraviš... to ti je ključno..
mislim, da li ti imaš ikakvu ideju koliko je rada potrebno uložiti u tako nešto i koliko bola i napora? jel to fer, da ti roditelji koji te navodno vole više od bilo koga drugog to urade? jbte, da ti bilo ko drugi načini takvu štetu... pa ne znam kako bi se osećala prema tom nekome. roditelje... eto.. voliš ili ne baš al si vezan do kraja života.
nije to u redu
treba čovek da se zamisli pre nego što dobije decu
i kad ih dobije treba da se zamisli kako sve što kaže ili uradi oblikuje njihovu malu dušu za večna vremena. jbte, ja baš besnim na tu temu i besnim kad gledam roditelje kretene. i sve.

nije tacno...zaista nije...uvek mora da se uzme u obzir sticaj okolnosti
missim...koliko znam slucajeva tipa..djak generacije,perfektan violinista (za taj uzrast) i onda..snap...zbog ovog ili onog razloga,okruzenje,ovo ono itd. i vec deceniju mirise cvece odozdo,pored onih koji isto to rade njegovom zaslugom,jednostavno...ne moze da se generalizuje...,nema shanse da su njegovi roditelji to zeleli...
a i ne idu u kantinu samo krimosi,ubice,urkosi i pedofili..:)

Igra je kur.va :mrgreen:

đaka generacije obično tuku kad dobija četvorke. ne daju mu večeru dok ne napiše domaći i ne puštaju da gleda crtaće više od pola sata dnevno.
to je samo spolja sjajno, a iznutra naravno da je cap.
to što je neko dobar đak, primerno dete ne znači da je srećan
vidi šta supi piše npr.

ja sam jednom pokušala da se roknem, jer nisam videla kako preživeti njihovo maltretiranje
kada sam bila majušna, nije ni bilo tako davno

na šta su moji pobesneli jer ih brukam pred narodom, šta će da se priča po gradu
i pred bolničkim osobljem koje ih poznaje :)

da, ali bude ti žao jednom kada se osvrneš i skontaš da u tebi ne postoji ljubav za njih
i dala bi sve da možeš da je osetiš ali znaš da to zahteva drugačiju postavku stvari
drugačiju prošlost...

pa plavooka moja to zavisi od toga sta se konkretno desavalo...ili nije
ali kada bi se i jednog trenutka pomirila sa recenicom uniste zivot pa koji ti je onda motiv da zivis dalje..kao bicu ceo zivot debil i hebi ga?
udaris glavom o zid jednom dvaput triput...pa ili ces jednom da naucis ili ce ti glava puci nema trece
a covek treba roditeljima da oprosti ne zbog njih vec zbog sebe i onda ima mnogo vise mira sam sa sobom

meni su npr tukli za 4+ ili kada ne znam u slovce neku lekciju
i nikada, verovatno podsvesno, im nisam omogućila da vide 5.00 u mojoj knjižici dok su se tako ponašali prema meni

5.00 sam postala tek onda kada su prestali da budu nezadovoljni
kada su odustali od namere da me naprave kakvu oni žele
onda kada sam ja shvatila da JA to želim...

đaka generacije obično tuku kad dobija četvorke. ne daju mu večeru dok ne napiše domaći i ne puštaju da gleda crtaće više od pola sata dnevno.
to je samo spolja sjajno, a iznutra naravno da je cap.
to što je neko dobar đak, primerno dete ne znači da je srećan
vidi šta supi piše npr.

Da ali nisu baš svi takvi. A možda se ti bojiš zbog nasledja da imaš decu tj da se ne pretvoriš u monstruma roditelja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back