Treba mi VIZA

Tbarchh i palma hvala na odgovorima.
gledao sam predlozene sajtove i na osnovu njih svaki gradjanin srbije bi mogao da dobije turisticku vizu ako ima novac da pokrije troskove boravka u australiji i ako nema kriminalni dosije u svojoj zemlji i nije krsio ranije australiske propise. cak ne mora ni da ima stalan posao u srbiji. jednostavno uplatis turisticki aranzman, imas jos nesto novaca za dodatne troskove i putovanje i mozes dobiti tur. vizu, recimo u trajanju od 3 meseca.
tako to pise u teoriji, ali da li bi se bas tako dogodilo i u praksi, to bas nisam mnogo siguran.
najbolja informacija bi se verovatno mogla dobiti iz necijeg licnog iskustva.

da li neko zna kakve su posledice ako vas odbiju za neku australisku vizu. imate li sansu da je dobijete prilikom sledeceg apliciranja. postoji li pravilo koliko treba da prodje vreme do novog zahteva za vizu ?
ako neko ima iskustva sa slicnom situacijom, voleo bih da cujem njegovo misljenje.

da li neko zna kakve su posledice ako vas odbiju za neku australisku vizu. imate li sansu da je dobijete prilikom sledeceg apliciranja. postoji li pravilo koliko treba da prodje vreme do novog zahteva za vizu ?
ako neko ima iskustva sa slicnom situacijom, voleo bih da cujem njegovo misljenje.

Moju majku su odbili 1996.godine za turisticku vizu, ona je ponovo aplicirala, ali znatno kasnije. 2002.godine(isto za turistichku) i tada je dobila, bez problema. Mislim da je bitno jedino da li su svi potrebni uslovi zadovoljeni za dobijenje.

Ali, ako me pamcenje ne vara, u aplikaciji za vizu imash ono pitanje: Da li ste dobili ili odbijeni za australijsku vizu u poslednjih 5 godina? Onda ako je odgovor "da", imash dodatno pitanje koja je to bila viza i kada je to bilo.

To mi je vec poznato, ali da li ima neka drzavljanka Australije koja bi se kobajagi udala i kolika bi bila cena te varijante ? Moze li neko da odgovori na ovo pitanje ?

To se već pitalo i pre ovde, bez uspeha. Mogao sam jedino Kaficu da ti preporučim, ona beše slobodna, ali se ne druži više s nama, jer su je maltretirali.
Mogao bi lakše da nadješ ženu u Austriji, to je tamo iskusna fora. Koštalo 12-15 ooo, u ono vreme kad ja nisam ostao tamo, a to je bilo pre 5 godinica.

To se već pitalo i pre ovde, bez uspeha. Mogao sam jedino Kaficu da ti preporučim, ona beše slobodna, ali se ne druži više s nama, jer su je maltretirali.
Mogao bi lakše da nadješ ženu u Austriji, to je tamo iskusna fora. Koštalo 12-15 ooo, u ono vreme kad ja nisam ostao tamo, a to je bilo pre 5 godinica.

Nissmo je maltretirali - KAfekolicarku. MAlo ajde smo je palili.
Mislim da bi ona se udala al za stvarno hahaha

Misliš za DŽ? Ma, ne.

Nego, kad smo na temi, samo da vam ispričam za par slučajeva gde su ljudi nadžebali jer su se ženili za papire, ali ne od vlasti, nego od svojih žena! Ljubav je čudo, pa ako ti hoćeš posle da se razidješ, a ona se naljuti, ili joj zatreba još love, nema šta da je spreči da te ucenjuje, jer je uglavnom kod svih svetskih vlasti dovoljno da pomene da je brak bio lažan, pa da se leti glavačke iz zemlje. U jednom delu zemalja takav brak je kažnjiv ekstra za onog ko je platio, a ona što je primila pare prolazi sa nevelikom novčanom kaznom.

Delimicno cu da se nasalim, a delimicno cu dati i ozbiljan komentar.
Eventualno sa nekom Aboridzankom bi taj biznis mozda mogao da se odradi. Znam da zvuci smesno ali oni nisu preterano striktni u postovanju propisa, a mislim ni da se nebi bunili protiv lake zarade. Svakako, trebala bi da bude koliko toliko ukljucena u urbane tokove zivota u Australiji.

Mi smo popunjavali i za decu...:ljutko:
Sexy, kad si ovo napisala, nisam komentarisao, jer sam kontao da ste vi i vaš agent malo i preterano ažurni, pa u smislu "better safe than sorry" želite da pošaljete unapred i šta treba i šta ne treba.

Sad vidim u tvom pismu da ti stvarno stoji Deklaracija - former Yu i za tebe i za decu, čakštaviše za velikog muškarca i nema te stavke u spisku !?
Onomad sam se čudio, što meni ne piše u traženim dokumentima ni za mene ni za ženu, a recimo form 80 se tražio meni odmah da popunim, a za ženu nije. A od pre znamo da se form80 tražio za sve članove porodice starije od zaboravih koliko.

Ovo pišem čisto da uporedite kako radi aspc od slučaja do slučaja i da se svi naviknemo malo na razne nelogičnosti i gluposti, jer će ih biti sve više i više ubuduće. Nije SEKA počela na berzama nego u ljudskim glavama.

Više nije ništa 100% sigurno, ali znalo se pre, kad se aplikacija dodeli Case Officeru, i Case Officer vidi da mu nešto fali od dokumenata, on to izričito jasno i pismeno zahteva. Sad se svi frljaju nekim generisanim pdfovima, gotovim tekstovima, ne zna se više šta je pisana reč, a šta gotov obrazac, a računarski sistem im je, rekoh i ponoviću koliko god treba, sačuvaj bože i sakloni. Zamolio bih naše IT stručnjake, da emigriraju tamo što pre, da im oprave te sisteme, da mogu i ostali da emigriraju k'o ljudi.

Ćao Tree ma popunjavao je i moj Jimmy taj ICTY...
Imala sam opet kontakt sa Agentom, kaže ovi tamo zaturili naše IELTS, Lekarske i još neka Dokumenta...:thumbdown:
Pa će ona malko to tamo da nadzire, već je tražila obrazloženje od njih GDE SU PAPIRI???...
Ako ništa ne uradi tako, ona ima kaže Hard Copies Dokumenata pa će im poslati...:vudu:

:cao:

za Komodo Zmajonator

Za dobijanje turisticke vize imas sve na njihovom sajtu.
iz licnog iskustva vadjena viza 2007
Za vizu ti nije potrebno garantno pismo,aplikacija je opsirna ali ne i nemoguca....
ima samo dodatni deo vezan za vojsku da se dopuni cak i za zene.
poz.

Cekaj bre kako nije potrebno garantno pismo? Ako imas rodjaka tamo koji te poziva kod njega treba ti nekakvo pismo od njega. Koliko sam ja shvatila postoje dve turisticke vize, sa sponzorstvom i bez njega, ali za obe ti treba neko pismo od domacina gde ces da se udenes....mislim, smestis.
Kako si odgovorila na ono pitanje oko vojnog angazovanja ( ide otprilike ovako): ako niste ucestvovali u ratu kako ste izbegli tu obavezu? Znaju li Australijanci da zene kod nas nemaju vojnu obavezu?!?! Kako im odgovoriti, a da ne izgleda da ih zajebavamo :plez::brus:....

Ja sam isla turisticki 5 nedelja, prilozila sam sve sto je potrebno ,bez ikakvog garantnog pisma ( nemaju svi nekoga tamo :) )
Stan smo iznajmili, ali nismo nikoga hteli da cimamo da garantuje.Vizu smo dobili u roku od nedelju dana na 3 meseca vaznost trajanja 1 god..
Sto se tice vojne obaveze , bukvalno sam napisla da zene u Srbiji nisu obavezne da "sluze" vojsku, a koliko glupih pitanja ima -ne obracaj paznju , odgovori na sve u skladu s istim....:)
Pozdrav

Tbarchh ako ti nije problem objasni malo detaljnije sve to.
da li si bila zaposljena prilikom apliciranja za turisticku vizu. kada si sve to uradila. koje godine. jesi li imala unapred uplacen turisticki aranzman u australiji ? jesi li u braku ? ako ima jos nesto vazno, a ja sam zaboravio da te pitam bilo bi dobro da pomenes.
izvini ako sam malo direktan sa pitanjima i unapred hvala na odgovoru.

Tbarchh ako ti nije problem objasni malo detaljnije sve to.
da li si bila zaposljena prilikom apliciranja za turisticku vizu. kada si sve to uradila. koje godine. jesi li imala unapred uplacen turisticki aranzman u australiji ? jesi li u braku ? ako ima jos nesto vazno, a ja sam zaboravio da te pitam bilo bi dobro da pomenes.
izvini ako sam malo direktan sa pitanjima i unapred hvala na odgovoru.

2007 sam putovala, bila sam zaposlena , ali mi nisu trazili dokaze, kao sto sam vec predhodno rekla nismo uplacivali nikakav aranzman, vec preko neta iznajmili kucu.
Dokaz iz banke racun , za sve ostalo nemoj da brines
preporucujem da skines sa njihovog sajta formular, pogledaj sta i kako, ako ima dodatnih pitanja tu sam....poz

Tbarchh zahvaljujem ti na dosadasnjim i eventualno buducim odgovorima. Ako zelis da ti ostavim e-mail adresu radi daljeg razgovora reci mi.Gledao sam vec taj dugacki formular za Australisku vizu.
Razmisljam o trazenju turisticke ili studenske vize.Potrebnih nekoliko hiljada evra za to mogu da obezbedim iz legalnih izvora.Imam 39 godina.Nisam zaposlen.Nisam ozenjen.Bio sam na azilu u Evropi i vracen sam 2005 u Srbiju.Nisam ucestvovao u ratu i nemam nigde krivicni dosijeTo je ukratko moja situacija.E,sta sada tu mene brine ?
Ako u Australiskoj ambasadi gledaju moju situaciju (da li ce to uraditi bas detaljno ili ne mogu samo da nagadjam) zbog trazenja vize da ne budem odbijen.Mislim da nije dobro imati neku odbijenicu u evidenciji radi eventualnog novog zahteva za Australisku ili neku drugu vizu.Mozda sam previse zabrinut, ali to je uglavnom moja situacija..

Aloha svima...:D

Taj formular koji se popunjava, više je pro~forme...
Bitno je samo iskreno odgovoriti na pitanja, zbog eventualnih provera od strane Vlade Australije...
Tako je barem nama rečeno...:roll:

:cao:

Pozdrav svima ;) , devojka i ja hocemo da apliciramo za vizu, ona je arhitekta ja sam ekonomista, nadam se da cemo imati sanse:worth:
Bilo koji savet je koristan i dobrodosao.

Aloha...

A da li si posetio ovaj sajt da vidiš kakve su ti šanse ?

www.immi.gov.au

Tamo imaš sve što ti treba, čini mi se da imaš i tzv. MODL Listu...
Listu sa traženjim zanimanjima, a ima i popunjavanje podataka i ocenjivanje da vidiš kakve su ti šanse da odeš...

Good luck...:cao:

Back