atlantic 7
Obećava
- Poruka
- 92
Emmily recimo izmisle ti bliskog rodjaka u australiji i dobro radno mesto u srbiji i sa time je vec dobijanje vize prilicno izvesno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam bas razumela kako te dve stvari da spojis....?! A za oni drugo tj. prvo o studiranju ovde, znam da je to skupo, u pravu si,ali eto znam i dosta ljudi koji su tako dosli ovde i ostali,pa sam zato dala primer. Ne znam koliko je lose tamo kod nas, ali da znas da i ovde covek mora da dodje sto mladji da bi mogao da se prilagodi. Mnogo je nasih doslo pod starije dane i crkli su da se vrate nazad. Tempo zivota je veoma brz, malo vremena za bilo sta...totalno drugaciji zivot nego kod nas. Nema pravog saveta zapravo....Da li si ti pokusao bilo kako da apliciras do sada u ambasadi ili tek gledas sta i kako?Emmily recimo izmisle ti bliskog rodjaka u australiji i dobro radno mesto u srbiji i sa time je vec dobijanje vize prilicno izvesno.
Pod pretpostavkom da ti prođe to da se "izmisli" radno mjesto u Srbiji, ali izmisliti rođaka u Australiji to je malo vjerovatno.Emmily recimo izmisle ti bliskog rodjaka u australiji i dobro radno mesto u srbiji i sa time je vec dobijanje vize prilicno izvesno.
Pod pretpostavkom da ti prođe to da se "izmisli" radno mjesto u Srbiji, ali izmisliti rođaka u Australiji to je malo vjerovatno.
Ja sam morala dokazati kako je moj sponzor meni rođak gomilom izvoda iz MKR i crtala family tree: pošto je on ujak mog muža priložila sam u dokumentaciji izvode ujakovih roditelja, ujakov, svekrvin( on je njen brat), mužev, moj i naš vjenčani list!
Što ne ideš turistički , pa nađeš neku koja bi te "oženila" . Mada i tu vizu bi čekao barem godinu, iako bi bio oženjen. I ne znam da li bi mogao tamo da se ženiš za trajanja tur. vize. Sigurno bi žena morala doći ovamo da se vjenčate, pa da živite opet odvojeno, ali da se često čujete telefonom, jer bi kao dokaz morao priložiti listinge tel. rač. da si stvarno pričao sa njom često.
Emmily recimo izmisle ti bliskog rodjaka u australiji i dobro radno mesto u srbiji i sa time je vec dobijanje vize prilicno izvesno.

Slazem se sa tobom. Ovde ih je jako tesko prevariti,a sve sto radis moras da dokazes sa milion papira,slika...kao sto ti rece za "family tree" - to sam i od drugih ljudi cula da su radili i crtali,ali za druge stvari. Zato sam i ja rekla jos na pocetku da je Australiju tesko prevariti sa takvim stvarima,dosta su oprezni i mnogo proveravaju.
Nije lako i da dodje sa turistickom,jer sta ako za to vreme ne nadje nikoga da se ozeni? Sto se i desavao ljudima,dolazili su,trazili,nudili ogromne pare,ali nisu nasli nikoga da pristane na to. Znaci i tu je jedna vrsta rizika.
Sto se tice vencanja, ako nadje nekoga ovde da se ozeni u Australiji,ne mora da ide nazad da ceka papire,ali na zalost za svo vreme dok ih ceka (ako je u Australiji) nema prava ni na sta, ni da radi,ni na medicare...bas ni na sta. Cak ce i duze da ceka papire nego ako se vrati kod nas tamo. Ne vise od godinu dana tamo.Ali tamo mirno ceka to vreme jer zna da ih je dobio.
Ne moraju da zive ovde zajedno,ali mora da ima nekoga ko ga nece ostaviliti na pola procedure (koja traje 2 godine),jer ce za to vreme morati da skuplja raznorazne podatke o zajednickom zivotu (ponovo kao sto ti rece,milion dokaza i papira,slika...svasta) koje ce morati da prilozi na kraju posle 2 godine kada bude imao pravo da aplicira za permanent resident.Znaci nije samo naci da se ozenis, vec naci nekoga ko ce da istraje sa tobom 2 godine u celom tom procesu. Posle toga imas pravo da se razvedes.
I jos nesto jako vazno: Ukoliko kada se ozenis,ostanes ovde u Australiji - ne gine vam interview u immigrationu, znaci vas dvoje u dve odvojene prostorije i jedno sat vremena ispitivanja (do bolesnih detalja) koliko znate jedan drugoga,znaci provera koliko je vas brak istinit. Ukoliko posle vencanja odes nazad,ici ces u nasu ambasadu sam na interview i pitace te isto to,samo je lakse jer tamo nema nje,pa mozes da dajes kakve hoces odgovore....

dragi saputnici ovako stoje stvari: vec skoro godinu dana idem na kurs engleskog i zapoceo sam kurs za keramicara. obiso sam u proslosti pola evrope i solidan sam sa engleskim. recimo nakon 6 meseci na engleskom govornom podrucju cepao bih ga. keramicari se traze, engleski jos bolje naucim, posao sa tim zanatom nalazim odavde na netu, za to vreme skupim ovde radno iskustvo i za 2 do 3 godine eto mene legalno medju koale i kengure. ALI LJUDI KO DA IZDRZI JOS 2 DO 3 GODINE U SRBIJI. ODLEPICU ! znaci moram smisliti neko brze preseljenje jer zdravlje je zaista najvece bogatstvo. znaci nesto cu uskoro preduzeti pa cemo videti ishod.
mislim da ne postoji nikakva viza koju bi mogao tek tako na brzinu da dobijes i dodjes! 
Pratim po malo ovu temu al mi nije mnogo toga jasno oko sansi za dobijanje vize.
Imam tetku u Sidney-u, zivi tamo vec vise od 10 godina sa porodicom. Imam 21 god. zavrsio sam masinsku skolu (masinski tehnicar), nemam iskustva u struci, imam radnog iskustva ko godinu dana ali ne u struci, i ne studiram nista. Da li ja uopste imam neke sanse da dobijem vizu za Australiju ukoliko mi tetka posalje garancije? Ako trenutno nemam nikakve sanse voleo bih da znam koji su uslovi, sta da uradim kako bi bio blizi dobijanj vize. Stvarno sam spreman na sve samo da odem odavde. Unapred hvala na odgovorima.
Svi oni koji žele u emigraciju:
1) MORAJU ZNATI engleski jezik da bi normalno funkcionisali u tuđem svijetu i lakše našli posao, a i da bi mogli protumačiti sve što se traži od njih za vizu.
2) OBAVEZNO trebaju da otvore www.immi.gov.au sajt i pronađu vizu koja im odgovara, da bi mogli da diskutuju ovdje
3) KONAČNO nauče da Australija nije Balkan, da se sve radi preko veze ili površno. Oziji tačno misle onako kako i pišu, ni manje ni više.