Treba mi VIZA

Emmily recimo izmisle ti bliskog rodjaka u australiji i dobro radno mesto u srbiji i sa time je vec dobijanje vize prilicno izvesno.
Nisam bas razumela kako te dve stvari da spojis....?! A za oni drugo tj. prvo o studiranju ovde, znam da je to skupo, u pravu si,ali eto znam i dosta ljudi koji su tako dosli ovde i ostali,pa sam zato dala primer. Ne znam koliko je lose tamo kod nas, ali da znas da i ovde covek mora da dodje sto mladji da bi mogao da se prilagodi. Mnogo je nasih doslo pod starije dane i crkli su da se vrate nazad. Tempo zivota je veoma brz, malo vremena za bilo sta...totalno drugaciji zivot nego kod nas. Nema pravog saveta zapravo....Da li si ti pokusao bilo kako da apliciras do sada u ambasadi ili tek gledas sta i kako?

Emmily recimo izmisle ti bliskog rodjaka u australiji i dobro radno mesto u srbiji i sa time je vec dobijanje vize prilicno izvesno.
Pod pretpostavkom da ti prođe to da se "izmisli" radno mjesto u Srbiji, ali izmisliti rođaka u Australiji to je malo vjerovatno.
Ja sam morala dokazati kako je moj sponzor meni rođak gomilom izvoda iz MKR i crtala family tree: pošto je on ujak mog muža priložila sam u dokumentaciji izvode ujakovih roditelja, ujakov, svekrvin( on je njen brat), mužev, moj i naš vjenčani list!

Što ne ideš turistički , pa nađeš neku koja bi te "oženila" . Mada i tu vizu bi čekao barem godinu, iako bi bio oženjen. I ne znam da li bi mogao tamo da se ženiš za trajanja tur. vize. Sigurno bi žena morala doći ovamo da se vjenčate, pa da živite opet odvojeno, ali da se često čujete telefonom, jer bi kao dokaz morao priložiti listinge tel. rač. da si stvarno pričao sa njom često.

Pod pretpostavkom da ti prođe to da se "izmisli" radno mjesto u Srbiji, ali izmisliti rođaka u Australiji to je malo vjerovatno.
Ja sam morala dokazati kako je moj sponzor meni rođak gomilom izvoda iz MKR i crtala family tree: pošto je on ujak mog muža priložila sam u dokumentaciji izvode ujakovih roditelja, ujakov, svekrvin( on je njen brat), mužev, moj i naš vjenčani list!

Što ne ideš turistički , pa nađeš neku koja bi te "oženila" . Mada i tu vizu bi čekao barem godinu, iako bi bio oženjen. I ne znam da li bi mogao tamo da se ženiš za trajanja tur. vize. Sigurno bi žena morala doći ovamo da se vjenčate, pa da živite opet odvojeno, ali da se često čujete telefonom, jer bi kao dokaz morao priložiti listinge tel. rač. da si stvarno pričao sa njom često.

Slazem se sa tobom. Ovde ih je jako tesko prevariti,a sve sto radis moras da dokazes sa milion papira,slika...kao sto ti rece za "family tree" - to sam i od drugih ljudi cula da su radili i crtali,ali za druge stvari. Zato sam i ja rekla jos na pocetku da je Australiju tesko prevariti sa takvim stvarima,dosta su oprezni i mnogo proveravaju.
Nije lako i da dodje sa turistickom,jer sta ako za to vreme ne nadje nikoga da se ozeni? Sto se i desavao ljudima,dolazili su,trazili,nudili ogromne pare,ali nisu nasli nikoga da pristane na to. Znaci i tu je jedna vrsta rizika.
Sto se tice vencanja, ako nadje nekoga ovde da se ozeni u Australiji,ne mora da ide nazad da ceka papire,ali na zalost za svo vreme dok ih ceka (ako je u Australiji) nema prava ni na sta, ni da radi,ni na medicare...bas ni na sta. Cak ce i duze da ceka papire nego ako se vrati kod nas tamo. Ne vise od godinu dana tamo.Ali tamo mirno ceka to vreme jer zna da ih je dobio.
Ne moraju da zive ovde zajedno,ali mora da ima nekoga ko ga nece ostaviliti na pola procedure (koja traje 2 godine),jer ce za to vreme morati da skuplja raznorazne podatke o zajednickom zivotu (ponovo kao sto ti rece,milion dokaza i papira,slika...svasta) koje ce morati da prilozi na kraju posle 2 godine kada bude imao pravo da aplicira za permanent resident.Znaci nije samo naci da se ozenis, vec naci nekoga ko ce da istraje sa tobom 2 godine u celom tom procesu. Posle toga imas pravo da se razvedes.
I jos nesto jako vazno: Ukoliko kada se ozenis,ostanes ovde u Australiji - ne gine vam interview u immigrationu, znaci vas dvoje u dve odvojene prostorije i jedno sat vremena ispitivanja (do bolesnih detalja) koliko znate jedan drugoga,znaci provera koliko je vas brak istinit. Ukoliko posle vencanja odes nazad,ici ces u nasu ambasadu sam na interview i pitace te isto to,samo je lakse jer tamo nema nje,pa mozes da dajes kakve hoces odgovore....

Bliski rođak u Australiji se nemože izmisliti iz prostog razloga jer MORAŠ da dokažeš rodbinsku Vezu sa tim rođakom tamo ! Ti odavde šalješ određene papire tamo, a isto tako i bliski rođak tamo direktno šalje svoj dokaz o rodbinskoj vezi :

To ti se tamo (a i ovde) zove : Family Tree Diagram (porodično stablo)...

A što se tiče izmišljenog dobrog radnog mesta u Srbiji ni to ne prolazi jer vrlo detaljno traže oni iz Australijske Vlade sve podatke vezane za posao kojim se baviš i od tebe i od tvojih poslodavaca...

Razumem da nestrpljenje i manjak finansija postoji kod tebe ali i mi ostali imamo istih takvih problema...

Australijska Vlada od potencijalnih Aplikanata traži pre svega Istinitost i Verodostojnost podnetih Dokumenata ! Ne bih ti želela da počneš da ´´brljaš´´ u samom početku tj. uopšte...
Jer ako zabrljaš sa bilo čime posle će te odbijati i za Turističku Vizu...

Znam da je proces oko dobijanja Vize mukotrpan i težak jer smo i mi sami u tome, počeli smo sa pripremama još krajem 2006 godine. Upravo zbog finansija (život od samo jedne plate) sve nam ide sporo...

U ostalom gornji limit godina za predavanje Vize je 45 godina, možda ćeš uspeti da ispuniš sve uslove koji se od tebe traže bez ikakvog ´´šminkanja´´ podataka...

Hexy ... z:poz:

Slazem se sa tobom. Ovde ih je jako tesko prevariti,a sve sto radis moras da dokazes sa milion papira,slika...kao sto ti rece za "family tree" - to sam i od drugih ljudi cula da su radili i crtali,ali za druge stvari. Zato sam i ja rekla jos na pocetku da je Australiju tesko prevariti sa takvim stvarima,dosta su oprezni i mnogo proveravaju.
Nije lako i da dodje sa turistickom,jer sta ako za to vreme ne nadje nikoga da se ozeni? Sto se i desavao ljudima,dolazili su,trazili,nudili ogromne pare,ali nisu nasli nikoga da pristane na to. Znaci i tu je jedna vrsta rizika.
Sto se tice vencanja, ako nadje nekoga ovde da se ozeni u Australiji,ne mora da ide nazad da ceka papire,ali na zalost za svo vreme dok ih ceka (ako je u Australiji) nema prava ni na sta, ni da radi,ni na medicare...bas ni na sta. Cak ce i duze da ceka papire nego ako se vrati kod nas tamo. Ne vise od godinu dana tamo.Ali tamo mirno ceka to vreme jer zna da ih je dobio.
Ne moraju da zive ovde zajedno,ali mora da ima nekoga ko ga nece ostaviliti na pola procedure (koja traje 2 godine),jer ce za to vreme morati da skuplja raznorazne podatke o zajednickom zivotu (ponovo kao sto ti rece,milion dokaza i papira,slika...svasta) koje ce morati da prilozi na kraju posle 2 godine kada bude imao pravo da aplicira za permanent resident.Znaci nije samo naci da se ozenis, vec naci nekoga ko ce da istraje sa tobom 2 godine u celom tom procesu. Posle toga imas pravo da se razvedes.
I jos nesto jako vazno: Ukoliko kada se ozenis,ostanes ovde u Australiji - ne gine vam interview u immigrationu, znaci vas dvoje u dve odvojene prostorije i jedno sat vremena ispitivanja (do bolesnih detalja) koliko znate jedan drugoga,znaci provera koliko je vas brak istinit. Ukoliko posle vencanja odes nazad,ici ces u nasu ambasadu sam na interview i pitace te isto to,samo je lakse jer tamo nema nje,pa mozes da dajes kakve hoces odgovore....

Naravno da ste u pravu Emmily i Palmo ...
Nepotrebno se komplikuje situacija za te 2-3 godine´´brljanja´´ !
Za to isto vreme ovde (u Srbiji) bi mogao da dođe do svih potrebnih stvari koje od njega traži Australijska Vlada kao potencijalnog Aplikanta !!!

Hexy

Sve se trudim da se ne mešam u posao vama ženama što lepo i aktivno odgovarate na sva pitanja ljudima. A i baš mi nešto uz Kalemegdan da li neko hoće pošteno ili nepošteno da ermigira....
Samo da skrenem pažnju na neke iskustvene činjenice:
Jeste da ste i vi i ja i mnogi sve papire pošteno i bez laži prirpremili i poslali, pa kako bude;
ali jeste i da su ljudi prolazili i sa malo filovanim radnim iskustvima...
Ipak, lako je kad imaš sve što se traži, a kad nešto fali... kako onda?
Znači nisam niti ću nekom savetovati da napravi radno iskustvo tamo gde ga baš i nema (kao što je recimo zafalilo nekima koji su popadali tra), ali ako ima ko da potpiše i eventualno na telefon potvrdi... Ipak, ako se informacije na proveri ne poklope, karijera je najčešće za dalje zapečaćena.

Prema tome, kada tvrdite da se ništa ne može smuvati za skilled emigraciju, u pravu ste s vaše tačke gledišta, ali ne i totalno u pravu. Kao što bi ja bio u krivu da sam savetovao jednom kolegi odskora da mu poznanik koji i tako ima firmu, pokrije period zaposlenja koji mu fali - to bi morao sam da se seti, i sam da reskira.

I sve ovo što rekoh ne odnosi se na nekog ko bi baš sve da izmisli. Ko razume, shvatio je uz obostrano zadovoljstvo.z:dm5:

dragi saputnici ovako stoje stvari: vec skoro godinu dana idem na kurs engleskog i zapoceo sam kurs za keramicara. obiso sam u proslosti pola evrope i solidan sam sa engleskim. recimo nakon 6 meseci na engleskom govornom podrucju cepao bih ga. keramicari se traze, engleski jos bolje naucim, posao sa tim zanatom nalazim odavde na netu, za to vreme skupim ovde radno iskustvo i za 2 do 3 godine eto mene legalno medju koale i kengure. ALI LJUDI KO DA IZDRZI JOS 2 DO 3 GODINE U SRBIJI. ODLEPICU ! znaci moram smisliti neko brze preseljenje jer zdravlje je zaista najvece bogatstvo. znaci nesto cu uskoro preduzeti pa cemo videti ishod.

dragi saputnici ovako stoje stvari: vec skoro godinu dana idem na kurs engleskog i zapoceo sam kurs za keramicara. obiso sam u proslosti pola evrope i solidan sam sa engleskim. recimo nakon 6 meseci na engleskom govornom podrucju cepao bih ga. keramicari se traze, engleski jos bolje naucim, posao sa tim zanatom nalazim odavde na netu, za to vreme skupim ovde radno iskustvo i za 2 do 3 godine eto mene legalno medju koale i kengure. ALI LJUDI KO DA IZDRZI JOS 2 DO 3 GODINE U SRBIJI. ODLEPICU ! znaci moram smisliti neko brze preseljenje jer zdravlje je zaista najvece bogatstvo. znaci nesto cu uskoro preduzeti pa cemo videti ishod.

druze nece to ici bash tako glatko, za engleski je ok, ali taj kurs za keramicara ne znam kako ces dokazati kao redovno shkolovanje, a i radno iskustvo pomeri na bar 4 godine, naravno ako se dotle ne izmene pravila

Wall and floor tiler prilicno trazeno zanimanje trenutno u australiji. video sam to na puno sajtova do sada. posteno konobarski posao takodje ima prolaz ponegde na zapadu, ali meni ne lezi. za brodove sam se vec raspitivao kod nekih beogradskih agencija i rekli su mi da sam malo prestareo za tu varijantu.
nego sve to traje dugo tako da cu probati da nabavim neku VIZU po skracenom postupku.

Atlantic -moj ti je savet,ne gubi mnogo vreme sa nasim kursevima tamo,za keramicara ti ovde nece biti potrebna neka velika skola sa diplomom (nece ti to mnogo gledati) a za iskustvo jos manje. Australsku ambasadu ne mozes mnogo da prevaris kad predajes za vizu i ostale papire,ali zato kad dodjes ovde, mozes mnogo toga lakse da uradis.Prema tome,cak i ako kelner hoces negde da budes, veruj mi,ne treba ti nikakva nasa skola tamo, ovde imaju najgore kelnere i uslugu na svetu, dovoljno ti je da samo nadjes neki oglas i da kazes da si to radio -i dobio si posao! (za recimo malo bolje hotele,to vec ne bi mogao). Za prekookeanske brodove je posebna prica,tu ti treba i skola i sreca da te uzmu,a i tu cekas dok ne dodjes na red da te pozovu.
Atlantic verujem da ti je tesko tamo, eto i ja kad dodjem na odmor,ja budem ne vise od mesec dana tamo i jedva cekam kad cu nazad ovde,ali ja mislim da ces ti stvarno morati bas da se boris da dodjes,jer da recimo imas bar nekoga ovde pa da dodjes kao turista na nekih godinu dana,mozda bi za to vreme i mogao da nadjes neki nacin kako da olaksas sebi ostanak,ovako ako nemas para da dodjes kao student,a ne ceka ti se dugo u procesu za iseljenje (a verujem da je mukotrpan proces) ja ne znam sta da ti savetujem...z:cry: mislim da ne postoji nikakva viza koju bi mogao tek tako na brzinu da dobijes i dodjes! z:(

Emmily prilicno realna prica s tvoje strane. skoro sam kontaktirao sa osobom koja zivi dole nekoliko godina. kaze da je situacija u australiji veoma solidna. covek prosao uz neki muzicki orkestar. znaci moram da obezbedim ulaz na neki nacin, a dole bi se najverovatnije uz malo srece, dobro uklopio. sto se tice odlaska sa nekim zanatom, koliko sam ja zakljucio gledajuci sajtove njihove vlade, treba na neki nacin dokazati da si zaista u tom poslu. ako u svemu tome kao sto kazes nisu previse rigorozni, jos bolje for me. sta mislis Emmily kako bih prosao sa zahtevom za migraciju u neku regiju udaljenu od velikih gradova i redje naseljenu. te varijante se takodje pominju na sajtovima aus. vlade.

Ne znam koliko ti je to dobro za neka manja mesta,udaljenija mesta,jer samim tim traziti posao i dobiti posao u takvim mestima je verovatno veca mogucnost dobiti na lotto-u. Ali,ti pokusaj,ne znam sta da ti kazem,ako ti mozes da vidis to preko interneta ti to prati onda,mada mislim da ti to nece pomoci mnogo sto ces naci negde posao koji bi mogao da radis...kako doci ovde da radis taj posao?! Ja mislim da je tebi NAJBITNIJE doci ovde,cak i kad dodjes veoma ce ti biti tesko da ostanes,jer tesko je zaista bez ikakvog prava na ostanak i rad ovde boriti se i dobiti vizu za stalno. Mnogo je tesko....
Ne znam kako je taj tvoj prijatelj usao ovde kao muzicar. Verovatno jeste dobio vizu da "svira" sa nakim bendom,ali ne verujem da mu je bilo ni malo lako da se snadje da ostane. Zato sam ti i rekla,ako nemas neku dobru ideju odande za kakvu bi vizu aplicirao,onda je za tebe najbolje resenje da se vencas, jer ako mislis da ce biti bolje samo da dodjes i krenes da radis na crno,veruj ni to nije ni malo lako. I taj posoa na crno je tesko naci. I druga veoma vazna stvar - ne zaboravi da ti treba JAKO PUNO para da imas sa sobom ovde kad dodjes na recimo turisticku vizu. Mnogo ti para treba za samo jednu godinu,jer trebas da platis stan/sobu (kao turisti bez papira ovde, neverujem da ce biti mnogo voljni da ti na duze izdaju stan,znaci morao bi stalno da se selis negde), nemas nikakvo zdravstveno osiguranje,a za onog ko to mora da plati iz dzepa papreno je,ne daj boze da moras u bolnici da budes za nedelju dana bi ti otislo par hiljada dolara, zatim,trebas nesto da jedes i trebas da zivis, trebace ti kola,ovde ne mozes da zivis bez auta....Mislim da ti na taj nacin dolaska ovde ( i recimo da imas posao na crno) treba sa sobom jos minimum $20.000 da imas kod sebe da prezivis ovde prvu godinu...
Ti si koliko vidim u najtezoj situaciji,nemas nikoga ovde da ti ba pruzi smestaj za pocetak,a to MNOGO znaci,jer bi puno para ustedeo i druga stvar, ne zaboravi da sto se covek vise blizi 40-tim veca je sansa (bar ovde) da uzmu nekoga mladjeg za posao.
Kako god da okrenes ja mislim da tebi treba za pocetak mnogo para sa sobom ovde da bi izgurao tu jednu godinu. Kada bi imao neku vizu gde imas pravo na rad i medical insurance,ili cak i socijalnu pomoc (sto vecina ima ovde) to bi bila sasvim druga pesma !

Poslednja izmena:
Pratim po malo ovu temu al mi nije mnogo toga jasno oko sansi za dobijanje vize.
Imam tetku u Sidney-u, zivi tamo vec vise od 10 godina sa porodicom. Imam 21 god. zavrsio sam masinsku skolu (masinski tehnicar), nemam iskustva u struci, imam radnog iskustva ko godinu dana ali ne u struci, i ne studiram nista. Da li ja uopste imam neke sanse da dobijem vizu za Australiju ukoliko mi tetka posalje garancije? Ako trenutno nemam nikakve sanse voleo bih da znam koji su uslovi, sta da uradim kako bi bio blizi dobijanj vize. Stvarno sam spreman na sve samo da odem odavde. Unapred hvala na odgovorima.

Pratim po malo ovu temu al mi nije mnogo toga jasno oko sansi za dobijanje vize.
Imam tetku u Sidney-u, zivi tamo vec vise od 10 godina sa porodicom. Imam 21 god. zavrsio sam masinsku skolu (masinski tehnicar), nemam iskustva u struci, imam radnog iskustva ko godinu dana ali ne u struci, i ne studiram nista. Da li ja uopste imam neke sanse da dobijem vizu za Australiju ukoliko mi tetka posalje garancije? Ako trenutno nemam nikakve sanse voleo bih da znam koji su uslovi, sta da uradim kako bi bio blizi dobijanj vize. Stvarno sam spreman na sve samo da odem odavde. Unapred hvala na odgovorima.

Zdravo Jokara....evo ti web site gde mozes da nadjes ono sto te interesuje, znaci sta mozes a sta ne...

http://www.immi.gov.au/

I ovo:
Svi oni koji žele u emigraciju:
1) MORAJU ZNATI engleski jezik da bi normalno funkcionisali u tuđem svijetu i lakše našli posao, a i da bi mogli protumačiti sve što se traži od njih za vizu.
2) OBAVEZNO trebaju da otvore www.immi.gov.au sajt i pronađu vizu koja im odgovara, da bi mogli da diskutuju ovdje
3) KONAČNO nauče da Australija nije Balkan, da se sve radi preko veze ili površno. Oziji tačno misle onako kako i pišu, ni manje ni više.

Palma...ovo si toliko tacno rekla da ne bih imala ni slovo "A" extra da dodam !!! Svaka ti cast!!! z:dm5:z:dm5:z:dm5:

Jer kad me pitaju,ja stvarno zelim da pomognem ali je tesko to uraditi ovako na ovaj nacin-kucajuci. Zato i ja kazem svakom prvo da vidi taj web site jer tu sve pise, ja nisam strucna da kazem nekome detalje oko dobijanja vize,mogu mozda savetima i primerima iz zivota ovde da dodam nesto...
Jako je bitno naravno ko hoce nesto da uspe ovde da zna engleski, i kao sto ti rece da bi mogao da protumacis i oko vize i da bi mogao normalno da funkcionises i zivis ovde,na kraju,niko ti nece dati dobar posao ako ne znas dobro jezik.Prosto!

I ovo zadnje sto si rekla,ja sam to vec par puta napisala ovde da je Australija MNOGO drugacija od Evrope,ovde te nase sitne prevare ne mogu da prodju! Oni drugacije funkcionisu!
I upravo to,ovde ti ne znaci nikakva veza,i nista ne mozes da uradis preko veze! Mozda to nekome tamo zvuci smesno,ali je tako!

I jos nesto da dodam vazno.
Citajte sve sto vam pise u papirima,narocito ono sto nadjete negde dole ili na kraju sto je ispisano malim slovima -tu su vam uvek najbitnije stvari!!! Tako oni rade,i ovde kad dodjete kad se potpisujete u banci, za stan, za racune,kupujete auto ili bilo sta drugo gde trebate da stavite svoj potpis,pare...uvek to malo i ne zapazeno vam je najbitnije.
Njihov sistem je napravljen tako da sto manje informacija daju licno ili preko telefona sve im je na internetu (zato je bitno da svaki njihov sajt procesljate milion puta) ili na papirima. dakle,kao sto ti rece, kako negde procitate -tako ce i da bude!

Engleski znam solidno, ali sudeci po ovom njihovom wizard-u za pronalazenje viza ja nemam nikakve sanse. Na prvo pitanje zasto zelim da idem u Australiju odgovorio sam To work (includes permanent migration)
2. Zemlja na pasosu - Srbija
3. Gde ocekujes da ces biti kada budes aplicirao za vizu - Srbija
4. Datum rodjenja - 25.06.1987
5. Koliko dugo nameravas da ostanes u Australiji - do 12 meseci
Kada odem na nadi vizu - nista
Nema viza koje mi odgovaraju.
Probao sam da menjam odgovore na pitanje koliko nameravam da ostanem ali nama vajde.
Probao sam takodje na ona dodatna pitanja da li imam sponzora (family member) i da li je moje zanimanje na SOL listi da odgovorim pozitivno ali opet nema viza za mene.
Ne znam sta da kazem.
Jedino sam uspeo da dobijem pozitivan odgovorod njih (od wizard-a) kada razlog mog odlaska u Australiju nije posao nego studiranje. Da li bih ja mogao da odem tamo da studiram kurseve engleskog (ELICOS) i onda posle nekako da sreim da ostanem. Svaki savet je dobrodosao. Hvala

Jokara - ja na zalost to ne mogu da ti kazem, a i ne znam. Ja oko viza ne znam ama bas nista. Zasto ne probas da zakazes razgovor u amabasadi ako bas nista ne dobijas kao odgovor na web site i onda njih pitas ono sto bi zeleo? (ako je tako nesto moguce)

Hvala ti u svakom slucaju, vredi probati. Trenutno sam zaokupljen nekim drugim stvarima ali kad budem odlucio da se upustim u avanturu za dobijanje vize svestan sam da cu morati dobro da se namucim. Kada sam razmisljao gde bih zaleo da zivim prvo su mi pali na pamet Australija, Kanada i Amerika. Amerika me najmanje privlaci od ove 3 drzave a mislim i da je standard losiji nego u Australiji i Kanadi. Ali klima gde je leto prakticno cele godine, to je nesto o cemu samo mogu da sanjam a to je Australija. Kaze mi teca kad Sidnej gledas iz aviona nevidi se grad od drveca. Bas bih voleo da odem ali dobro, mlad sam, i ako bih morao da cekam na vizu 2 godine, cekao bih samo da znam da cu je dobiti. Pozdrav

Jokara, jako bih volela da uspes i da uradis nesto za sebe, bas zato sto si mlad ti bi i mogao da uspes i imas vremena da krenes na vreme da bi nesto uradio.
Da, tvoj teca je u pravu, Sydney je jako zelen,sto ja kazem "pun boja". secam se kad sam prvi put dosla ovde i sa aerodroma krenula prema gradu,sve mi je nesto bilo cudno...ulice siroke,sve cisto,drvece zeleno (ovde se flora ne menja tokom godisnjih doba,uvek je sve zeleno,dok u Melbourne npr u jesen sve je zuto) automobili se sijaju od cistoce,toliko boja koje ja nikada nisam videla u svom gradu....A Sydney kad se gleda iz aviona deluje kao da vidis svuda vodu ispod sebe i neka mala ostrvca koja izranjaju iz vode.....

Back