treba mi pomoc

Postavljacu teme,
Pravi prijatelji se danas tesko nalaze, a zavisi sta ko smatra pravim prijateljem. Ne znam koliko ti je godina, ali secam se svojih tinejdzerskih dana, kada su me moji drugari nervirali jako, a imam jako mali broj drugara, jer sam povucen po prirodi, a tako se lako zapadne u misli da te niko ne razume i da si sam na svetu. U to vreme su me nervirale nezrele sale i sta vec, a onda vremenom shvatis da te ti ljudi prihvataju tu tvoju "osobenost" za razliku od nekih drugih, i skapiras da imas ono sto vec trazis, a da toga nisi ni svestan. Tako da, malo preispitaj svoje okuzenje, sigurno nece skoditi. :)

A ako hoces da prosiris krug poznanika, eto mozes da se upises na neki trening ili u neki klub, zavisi sta te zanima, ako te zanimaju knjige, uclanis se u biblioteku, klub pisaca, pesnika, ides malo po skupovima i polako se prosiri krug poznanika. E sad, ako si po prirodi stidljiv, onda malo i teze, mada ne kosta te nista da "kao slucajno" pitas nekog kolegu tamo, ili koleginicu ;), kada pocinje skup, gde se odrzava, gde se nalazi ono. Takodje, vazno je da ne cutis, mada ako si po prirodi takav, nije to nista lose. Ovo mislim kada vec uspostavis kontakt, ispituj drugu stranu, ili nateraj je da prica o sebi, ljudi vole da pricaju o sebi obicno, nauci sta nekog zanima, pa ako zanima i tebe onda jos bolje, vec imate slicnosti i mogucnost poznanstva, a uvek mozete pricati i o svakodnevnim desavanjima. Posto si rekao da nemas problema sa misljenjem drugih ljudi, ne verujem da ces imati problem i da popricas sa nekim neznancem, a i dobro raspolozenje i osmeh sigurno ne smeta, sto bi rekli - samo opusteno.

Sve ovo lepo deluje na papiru, ili ekranu :), ali zapamti da za prave prijatelje, zavisi sta ti smatras pravim prijateljem, treba dosta truda. Ako budes sirio krug ljudi, desice se da te ljudi namagarce, neki da ti se podsmevaju iza ledja, izdaju tvoje poverenje, svima se to desilo i desava se, ali onda stvoris filter u glavi i vidis koji tip ljudi ti odgovara. Ako trazis iskljucivo neki dublji i znacajniji odnos sa ljudima, pa slaba vajda, ne kazem da nece i toga biti, ali za to treba dosta truda, razocarenja, strpljenja, tolerancije i razumevanja. Na kraju krajeva, ako ne nadjes pravog prijatelja, bar ces steci veci krug poznanika, pa mozda i nekog druga/drugaricu sa kojim se mozes super zezati, a mozda taj neko zna nekog ko ti moze biti potencijalni prijatelj u buducnosti.

Mislim da postavljac teme je samo malo introvertan, jer asocijalni ljudi verovatno nemaju potrebu ni zelju za ljudskim kontaktom.
Vecina ljudskih bica ima potrebu da ih neko prihvati / razume, pa cak i njihovu introvertnu stranu, a posto mladic ima volje i zelje da prosiri krug poznanika, zasto da ne?
Ipak je posle iscrpljujuce socijalizacije odmor od par dana ili vise najsladji.
A jos ako naleti na nekog ko je slican njemu - puna kapa.

Back