Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To mi je sada velika preokupacija,jer nema ko da mi da i od svoje zarade zivim ,pomazem bratu,odrzavam kucu porodicnu.Zato tako posmatram.A Saturn je tu godinama u 4 polju po direkcijama.Po direkcijama prolaze po 30 god kroz jedan znak ili polje.

Po primarnim direkcijama ne, svake godine planete se pomeraju za jedan stepen. Ove godine Saturn je na osi polja IV, sledece takodje, uz dodatak Merkuru koji pravi opoziciju natalnom Saturnu i Mesec koji mu pravi kvadrat sto pojacava ionako los upliv gde god se nasao, narocito na osi polja.

Plus, Neptun tacno na desc 2013, opozicija asc, poklapa Merkura i pravi kvadrat natalnom Mesecu a Venera pravi kvadrat natalnom Neptunu.

Direkcije su jace od solarnih, po vaznosti odmah su iza radixa.

Tebi je do partnera, ako ga i budes imala sledece godine unistice te .... u solarnom 2013 Saturn na pocetku V kvadrira Sunce koje je polozeno na osi polja VIII, u istom polju VIII su Merkur, Neptun i Mars koji pravi opoziciju natalnom Saturnu.

Lako je moguce da ces izgubiti kucu ali daleko od toga da ce to biti sve. Merkur je ugrozen, vlada najgorim poljem, zdravlje partnera pa tvoje, sve je ugrozeno.

Ne znam sta da ti kazem, vodi racuna sta i kako, svaka greska i propust skupo ce te kostati.

Uh...sada si me ostavio bez teksta.
Meni je Sa ac na natalnom Saturnu i skoro da je egz aspekt,Progresivni Mo ide na Sunce i Veneru.Kazu da to govori o spajanu sa partnerom,ali uz pepreke neke/
A solarnoi Arc imace 120 Mars 120 Mo
Sva sam se najezila od ovog tvog posta.Knedla mi u grlu!!!

Ne mogu da povezem sta je Sa ac i Arc... Sa se koristi kao skracenica za znak Strelca (Sagittarius), ako mislis na Saturna ili neku drugu planetu njihove skracenice pisu se velikim slovima SA, JU itd..

Rekao sam ti da te ceka jedna od tezih godina ako ne i najteza. U radixu Saturn ti je lep sa Jupiterom i tvojim suvladarem Mesecom ali pozicije u narednom periodu izuzetno su lose. To pojacava gomila aspekata koji mu idu u prilog da deluje jer on nikad ne deluje sam, vec ceka da ga drugi podrze.

Pise sve u predhodna tri cetiri posta... da ti objasnim kako astrologija funkcionise u dve recenice voleo bih ali to je nemoguce jer bi je svako naucio za dva dana

U solaru 2013 domom ti vlada Neptun koji vec vec sam po sebi donosi neku iluziju i obmanu, takva mu je priroda. Polozen je u polje III ispred Marsa koji je malefik, simbola borbe i rata. A u polju doma uglavio se Uran koji je isto malefik, u Ovnu... istina lep sa Jupiterom tvojim suvladarem sledece godine ali Jupiter je polozen na Desc. pravi 180 Asc. Uran je u sekstilu Jupiteru ali to nije dovoljno, da bi Jupiter stitio potreban je trigon aspekt.

Saturn ti kvadrira Sunce, a Sunce je glavni parametar u godisnjem. U polju XI planovi i nade i kroz to polje ce rusiti i ometati planove...posto je u Skorpionu znaci podmuklo, mucki. Simboliku polja XI znas i sama, to su prijatelji, nade, zelje, planovi itd.Pored toga u primarnim Saturn dolazi na osu polja IV, los upliv reflektovace se i na kucu i sve sto je povezano sa istom.

Polako i smireno, bez tenzije... Uran te trza psihicki i pravi lom, srecom imas Jupitera trigon Mesec, ovaj aspekt te uvek izvlaci. Uran je vladar tvog horoskopa i sa Venerom i Suncem ljudima donosi totalno pucanje da se nikad ne sastave.

Saturn koliko je los za naredni period ipak je u radixu lep sa Mesecom i Jupiterom, sto uzme nadoknadice kasnije ukoliko se budu vukli pametni potezi i ukoliko svaku stvar budes posmatrala u siroj perspektivi, ulaganje sporo ali sigurno i promisljeno, nista na brzinu. Sta vise, preko njega moras ici, neprestan rad i napor bez ocekivanja bilo cega zauzvrat.

Hvala ti Kamel sto me tesis...:)
Taj Uran u apektu sa Suncem i Venerom donosi ludilo.Prekidam kontakte u trenutku.Sto sa partnerom,sto sa prijeteljima!!
Sta sam npr citala?Da u periodu kada Saturn tranzitir 2 poljem ne treba uzimati kredit.Jel to istina?

Ne tesim te, govorim kako jeste, postoje losi uplivi postoje i dobri. Svi imamo i jedne i druge, bilo bi neposteno ne pomenuti i ono dobro sto osoba donosi sa sobom na ovaj svet i kroz kratak zivot prozivljava.

Saturn je po prirodi los, ali ima i pozitivne efekte narocito u dobrim aspektima. Trazi rad i odricanje ali i daje, istina, uvek kasnije kad prodju svi vozovi ali daje. On je simbolika nebeskog vratara, kod njega su kljucevi svake stvari koja postoji u kosmosu. Uvek postavlja prepreke ali daje i snagu da se prevazidju. Tipovi Merkura koliko god bili vredni, nacitani, uredni i sl. ukoliko aspektima nemaju vezu sa Saturnom nema nista trajno, svaka stvar dodje i prodje kao da se nije desila.

Da,shvatila sam to,da ume da da,ali uz tezak rad i odricanje.Secam se 2003.godine,Tada je u Solaru bio u 11 polju vrh 11 natalnog polja.Jako teska godina za mene,A i kada je bio u 12 polju.Ajme sve su urotilo protiv mene.Svojim radom sam morala da dokazem da ja mogu,umem i da znma.Svi su bili zateceni.

Razmišljam kako je meni JU na Asc.doneo mršavost, a SA gojenje. I dodje mi sasvim prirodno kada je SA tranzitirao ASC.kada sam ja bila u pubertetu, prirodan hormonski proces, koji se odražava i na fizičkom nivou.
Zanimljivo je i to što je to znak Ovna, dok JU je doneo možda uvećanje mišićne mase i kristalisanje, fizičku konstuticiju kakva je predodredjena što nasledjem, što natalnim predispozicijama.

Šteta što ne daje SA kad prelazi preko planeta, makar posao(ne novac, nego posao, baš....)

Tranzitni je sada u 7 - prešao, sve vladare počevši od 2, ME, zatim SA(return), DC, JU, PL, MO i SO.
Vratio me je u srednju školu - septembra 2012.
Ako se ne varam ubrzo će u februaru krenuti retro, pa se direktno okreće s mog Sunca(vl.5).
Posao, ljubav, brak, deca, veza uopšte, izostaju, zdravlje je, ko Devičanskom tipu, poljuljno.

Komri@ nema opšte mesto tu mesta. Saturn je spora planeta, ciklus mu je 28 god, dakle oko 2,5 god ide kroz jedan znak. On natusu nosi baš ono što imaš kao natalnu postavku, dakle naglašava natalne aspekte dobre ili loše, može i kombinaciju. Naravno da najjače ,,radi" kada dodiruje lične plante tj prelazi preko njih ( Mesec, Sunce, Venera, Mars), i kada ima svoj povratak tj tranzitni Saturn dolazi u konjunkciju sa natalnim,te prelazi preko 4 bitne tačke koji su kao prijemnici (1 kuća, 4, 7, 10)ali to ne merimo u dan ili sat-ako to nije potvrđeno iz npr još nekih prediktivnih tehnika ( sekundarne progresije, solar, tercijarne i sl)
Poenta je da on nije brza planeta-pa i ne deluje u trenu. Ali svakako pojačava svoje dejstvo kako sam navela.
I ne može ti doneti ništa sem onoga što već imaš u svom natalu,opisano kroz poziciju, dispoziciju, polje i znak u kojem je, te aspektima koje pravi.

pazite kakav sam baksuz, jedva sam dočeko da mi se tranzitni udalji od natalnog, kad cvrc, on od pre par nedelja kreno u nazad...
tek od 9 Jula će opet napred, ali će se opet prilično približiti natanlom, jel to znači da će mi se vraćati situacije koje sam prošao?

Back