Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U različitim su znacima, separacija je ... dakle vrlo slabo (u tradicionalnoj astrologiji se to uopšte ne bi ni uzelo u razmatranje jer su različiti znaci u pitanju, u modernoj da ali kao što rekoh kako god okreneš aspekt je mnogo slabiji).

Nema na čemu ;) :D

Dragi astroloski prijatelji,

moram da kazem da i mene ovaj saturn strasno muci vec duzi vremenski period. Pretpostavljam da je u pitanju njegov tranzit prvo kroz 12, pa sada i 1 kucu. Ujedno pravi grozne aspekte sa mesecom i suncem i natalnoj ali i u tranzitu. Ne mogu da vam opisem kako se grozno osecam i koliko sam i depresivna i usamljena. O osecanju beznadeznosti i samonepostovanju ne mogu ni da pricam a da se ne rasplacem. Molim vas da mi kazete kada cu izaci iz ovoga ima li nade za mene. Posebno velike probleme imam na poslovnom planu sto mislim da dodatno komplikuje tranzitni uran kroz 6 i njegova opozicija na uran iz 12. Molim vas da mi kazete sta mislite o svemu

hvala

http://imageshack.us/photo/my-images/135/astro2gw02ja837226776.gif/

Subo, da, tranzit saturna kroz 12 i 1 kucu je mnogo tezak period, depresija, usamljenost, sve sto si opisala. Sad od oktobra ulazi u skorpiju, pa ce da ti napravi opoziciju sa natalnim saturnom sto bi opet mogao biti malo tezi period ali kad izadje iz orbisa, trebalo bi da dodje do olaksanja, ne znam tacno kad ce biti ali trebalo bi od novembra, decembra.

Mene opet urnise saturn, sad je 90 sa samim sobom orbis 2 stepena, opet imam potrebu da sedim sama u sobi, slusam depresivnu muziku i analiziram sebe i zivot. Najradije ne bih nikog da vidim, devedeset posto vremena sam sama, zamara me da pricam sa nekim. Ima li mu vise kraja, ovo je uzas! SLicno kao kad mi je pravio 90 sa suncem proslo leto, samo sam tad imala jos manje energije.

Dragi astroloski prijatelji,

moram da kazem da i mene ovaj saturn strasno muci vec duzi vremenski period. Pretpostavljam da je u pitanju njegov tranzit prvo kroz 12, pa sada i 1 kucu. Ujedno pravi grozne aspekte sa mesecom i suncem i natalnoj ali i u tranzitu. Ne mogu da vam opisem kako se grozno osecam i koliko sam i depresivna i usamljena. O osecanju beznadeznosti i samonepostovanju ne mogu ni da pricam a da se ne rasplacem. Molim vas da mi kazete kada cu izaci iz ovoga ima li nade za mene. Posebno velike probleme imam na poslovnom planu sto mislim da dodatno komplikuje tranzitni uran kroz 6 i njegova opozicija na uran iz 12. Molim vas da mi kazete sta mislite o svemu

hvala

http://imageshack.us/photo/my-images/135/astro2gw02ja837226776.gif/

saturn retko donosi konkretne događaje, sem kada prelazi preko asc ili u konjukciji. to što muči je druga priča... ako njega smatraš krivcem za svoje probleme, imaš problem na kvadrat.
kada vratim film na neka svoja 'stanja', vreme kada sam bila laik za astrologiju pronađem tu i tamo odgovor u aspektima. ali se ujedno dešavalo i ponešto konkretno. ili niz problema, pa ti stanje psihe biva toliko poljuljano da ne vidiš izlaz. ako tako gledaš na stvari, plašiće te svaki težak aspekt, čekaćeš ga i brinuti pre nego što se uopšte nešto desi. ako se desi.
tebi tek za koju godinu, dve, sledi psihički težak period sa nizom ne tako sjajnih događaja, kada uran napravi konjukciju na mesec. saturn možda uništava lagano, uran je radikalan, ali u toj konjukciji može da ošteti psihu. preživela sam ga. i ne želim da se sećam. to nije depresija, to je stanje poluludila. još uvek su mi u konjukciji, ali veći orbis, sad je krenuo retro i opet će da trza, ali ne okako kako je bilo. sada sam spremnija.
neću da te plašim, ali tokom života te uvek pogađa neki teži aspekt, isto tako i dobar... teži periodi traju i ostavljaju posledice, naročito spori malefici. ali će da prođe.
za konkretno saturn se nisam interesovala dok nije krenuo da pravi haos kroz 10 polje, pa konjukcija pluton i venera istovremeno... još si dobra kada svaka sitnica može da te rasplače. zabrini se kada ne budeš mogla da plačeš.

može biti zdravlje, može biti posao, lomovi kostiju, generalno ova konjukcija donosi uglavnom zdravstvene probleme, ali i blokade... može biti svašta nešto a ne mora biti ništa. pogledaj kojom kućom vlada mars i kakve aspekta pravi.
i da li je u vagi ili škorpiji. napraviće ti čudo ako je konjukcija u škorpiji.

Vidi, znam da nije lako i da je neizvesno, ali se nadam pošto sam već preživela jedan Saturnov povratak i istu poziciju, da ću i ovo proći, zamisli baš kroz Škorpiju i preko Marsa. Tu će se naći i Sunce i Merkur, kao i pre x godina pa će valda proći lakše. Kažu, što te ne uništi, to te ojača. Zadržavam optimizam. Ima li neko sličnih iskustava?

Ne mnogo zapazeno. Upliv dok je ulazio u polja bio je jaci, na samoj osi. Na asc takodje.

Njega moraju podrzati drugi aspekti da bi delovao, probem je sto je spor i dugo se zadrzava na jednoj tacki.

Verovatno ga ja jace osetim posto mi vlada Suncem i Mc-om. Od kad je krenuo direktno sa 22 vage naisli su problemi, a kako se blizi egzaktnom aspektu sve je teze. U prvom prelazu, sam imala bas puno obaveza, ali je nekako bilo lakse u psiholoskom smislu.
Mada mi je sad lakse kad si ovo napisao, znaci nije neki bauk od tranzita.

Poslednja izmena:
Nije bauk, bauk je Neptun, tacnije pauk

Sa 90 Sa moze proci bez vecih oscilacija ako ne ide retrogardno pa je tu duze vremena i natalnu poziciju ne aspektuju jos neka tela, u tvom slucaju i Sunce

Nije strasno, malo vise obaveza i tereta, ni prvi ni poslednji put

Nije bauk, bauk je Neptun, tacnije pauk

Sa 90 Sa moze proci bez vecih oscilacija ako ne ide retrogardno pa je tu duze vremena i natalnu poziciju ne aspektuju jos neka tela, u tvom slucaju i Sunce

Nije strasno, malo vise obaveza i tereta, ni prvi ni poslednji put

E pa da, retrogradno kretanje je problem. Dok mi je prvi put pravio kvadrat, iako sam imala vise obaveza, nekako sam se bas dobro i stabilno osecala, kao da drzim sve pod kontrolom, da mogu da se nosim sa svim problemima. Kad je krenuo retro, tu i tamo, sad malo teze, ali preguracu.
Hvala Kamael!
E, da te pitam i jos nesto, uskoro mi sledi Sa 90 Ve, Venera vlada 7-im. Kakav je to tranzit? Vezu ionako nemam, pa ni ne moze da pukne hahaha. Kako se tranzit oseca na psiholoskom planu?

Loš u smislu da ne donosi ništa lagano ni dobro, ali sve zavisi od tvog natalnog 7. odnosno pre svega VE kao vladara i na prvom mestu da li je natalno povezana sa SA. Ako nije, tranzit u pravom smislu te reči teško da će doneti bilo šta značajno, može samo biti neki prolazan i nebitan događaj, ili čak ni to. Naravno i ostale predikcije se obavezno razmatraju, ja sad pišem samo o ovom tranzitu.

ako i donese nešto značajno to se neće održati, ili će biti natezanja i mučenja... qqll, hetfield... :lol:
a obaveze su korisna stvar. ljudi kad su dokoni bave se nekim trivijalnim stvarima, tumače (svoje) natale i u njima traže odgovore za svoja stanja... e to je loše za psihu.

a s obzirom da si moderator, hetfield, mogla bi da razmisliš o pristupu ovakvim temama. elle je profesionalac, wild je wild :lol: iskrena i pozitivna.
ti devojko mračiš... a ovi ljudi, bar većina, imaju problem... shvataš? nisu ovde došli da bi nešto naučili, ili iz zabave (takvi su retki) već imaju problem koji ne mogu sami da reše. to što tumačiš svaki aspekt negativno i dramiš ne pomaže nikome.
a koliko se sećam ti već deceniju studiraš psihologiju... nadam se da sam kao laik za istu pomogla ovim što ti pričam. i da ćeš ovo shvatiti kao savet. ako ne, tvoj problem.
i da nisi moderator isto bi ti rekla... ti si tu (ako se već razumeš u ponešto što se tiče astrologije) i masa drugih da ovima koji dođu po savet daš mrvicu nade, ne da ih bacaš u još veći bedak.

E pa da, retrogradno kretanje je problem. Dok mi je prvi put pravio kvadrat, iako sam imala vise obaveza, nekako sam se bas dobro i stabilno osecala, kao da drzim sve pod kontrolom, da mogu da se nosim sa svim problemima. Kad je krenuo retro, tu i tamo, sad malo teze, ali preguracu.
Hvala Kamael!
E, da te pitam i jos nesto, uskoro mi sledi Sa 90 Ve, Venera vlada 7-im. Kakav je to tranzit? Vezu ionako nemam, pa ni ne moze da pukne hahaha. Kako se tranzit oseca na psiholoskom planu?

Svaki kvadrat nosi ogranicenja,a obzirom da je Saturn znaci da za neku akciju je potrebno vreme.Vreme i strpljenje..Svaki kvdrat moze da se promeni u TRIGON,u smislu da se pomiris sa trenutnom situacojom,da ne silis neke promene jer moze samo tebi teze biti.Vreme i strpljnje.To ipak zavisi i kakvog smo mi mentalnog sklopa.
Obzirom da ti Venera vlada 7 poljem to ne mora da znaci samo INTIMAN PARTNER,to je javnost,poslovna partnerstva..javni neprijatelji...
Znaci bice neka ogranicenja...A mozda sa druge strane taj kvadrat neki aspekt olaksa!!!
Nije sve bas tako lose...:)))

a s obzirom da si moderator, hetfield, mogla bi da razmisliš o pristupu ovakvim temama. elle je profesionalac, wild je wild :lol: iskrena i pozitivna.
ti devojko mračiš... a ovi ljudi, bar većina, imaju problem... shvataš? nisu ovde došli da bi nešto naučili, ili iz zabave (takvi su retki) već imaju problem koji ne mogu sami da reše. to što tumačiš svaki aspekt negativno i dramiš ne pomaže nikome.
a koliko se sećam ti već deceniju studiraš psihologiju... nadam se da sam kao laik za istu pomogla ovim što ti pričam. i da ćeš ovo shvatiti kao savet. ako ne, tvoj problem.
i da nisi moderator isto bi ti rekla... ti si tu (ako se već razumeš u ponešto što se tiče astrologije) i masa drugih da ovima koji dođu po savet daš mrvicu nade, ne da ih bacaš u još veći bedak.

Nevesto, moje tumacenje uopste nije negativno, nego samo realno. Zna se sta je Saturn, zna se da Saturn nije, cvece i prolece, vec problemi i poteskoce sa kojima se covek tokom zivota susrece. To je sastavni deo zivota. Bol, patnja, smrt bliznjih i ostalo nisu nikakvo mracenje vec najnormalnije stvari kroz koje prolazi svaki covek, i sto to pre prihvatimo bice nam lakse. Postoji i druga, lepsa strana zivota, ali to je vise tema za trazitnog Jupitera.
Druga stvar, ne studiram vec deceniju, vec u roku, cak i godinu ispred svoje generacije, kad se vec dotices mojih studija.
I molila bih te da prestanes da me citiras po svakoj temi, i vecito zapocinjes neki napad na mene.
Hvala unapred.

Svaki kvadrat nosi ogranicenja,a obzirom da je Saturn znaci da za neku akciju je potrebno vreme.Vreme i strpljenje..Svaki kvdrat moze da se promeni u TRIGON,u smislu da se pomiris sa trenutnom situacojom,da ne silis neke promene jer moze samo tebi teze biti.Vreme i strpljnje.To ipak zavisi i kakvog smo mi mentalnog sklopa.
Obzirom da ti Venera vlada 7 poljem to ne mora da znaci samo INTIMAN PARTNER,to je javnost,poslovna partnerstva..javni neprijatelji...
Znaci bice neka ogranicenja...A mozda sa druge strane taj kvadrat neki aspekt olaksa!!!
Nije sve bas tako lose...:)))

Hvala na ovim lepim recima. Evo trenutno prolazim egzaktan Sa 90 Sa, klasican dobro poznat saturnovski period, nije strasno. Mislim da je upravo u tome sto si napisala kljuc, strpljenje i mirenje sa situacijom. A videcemo za ovaj kvadrat sa Venerom, koji ce uskoro. :))) Kako se kod tebe odrazilo?

Svaki kvadrat nosi ogranicenja,a obzirom da je Saturn znaci da za neku akciju je potrebno vreme.Vreme i strpljenje..Svaki kvdrat moze da se promeni u TRIGON,u smislu da se pomiris sa trenutnom situacojom,da ne silis neke promene jer moze samo tebi teze biti.

To nije trigon (smisao mirenja sa trenutnom situacijom jer moze tebi teze biti).

Kvadrat je izazov koji osoba ukoliko je voljna prevazilazi, radom, mukom i odricanjem. Kvadrat nikad ne moze postati trigon.

..A mozda sa druge strane taj kvadrat neki aspekt olaksa!!!

Mozda sa druge strane taj kvadrat neki aspekt da olaksa?

O cemu ti pises, znas li?

To je sastavni deo zivota. Bol, patnja, smrt bliznjih

To nije Saturn Hetfield.

@ sastavni deo zivota. Bol, patnja, smrt bliznjih...

Saturn TRAŽI. Ukoliko osoba ne daje ono sto on traži, u aspektu polaze racun. Ako si do tada radila dace, ako nisi uzece. Saturn je proslost i ono sto smo radili do tada, u aspektu ce samo omoguciti da platis ili ce ti naplatiti. On je izvrsioc.

Omogucava coveku znanje o smrti, ukoliko se covek upozna nece praviti dramu i katastrofu, jer smrt je olobodjenje i regeneracija. Simbolika je skorpiona, ne Saturna. Ako se zivi po inerciji krivice Saturna da je doneo zlo, smrt, patnju i zalost.

Patnja su Ribe i mlaki Neptun, Saturn nema emociju.

Poslednja izmena:

Back