Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta donosi tranzit Saturna kroz 8 kucu?Preko Merkura i kao i mnogima Plutona?

Za tumačenje uticaja tranzitne planete treba prvo pogledati kako je ta planeta natalno postavljena, i u kakvom je odnosu sa natusom. Ako je Saturn natalno loše postavljen, on će tranzitom kroz osmu kuću doneti gubitke kroz simboliku te kuće: problemi sa nasledstvom, nema novca od osiguranja, od sponzorstva, ne dobija se podrška drugih ljudi. U povoljnoj konotaciji Saturn dovodi do toga da se natusu vrate neki stari dugovi, da natus dobije ono što zaslužuje...

Za tumačenje uticaja tranzitne planete treba prvo pogledati kako je ta planeta natalno postavljena, i u kakvom je odnosu sa natusom. Ako je Saturn natalno loše postavljen, on će tranzitom kroz osmu kuću doneti gubitke kroz simboliku te kuće: problemi sa nasledstvom, nema novca od osiguranja, od sponzorstva, ne dobija se podrška drugih ljudi. U povoljnoj konotaciji Saturn dovodi do toga da se natusu vrate neki stari dugovi, da natus dobije ono što zaslužuje...

Pa ovako,mislim da nije tragicno polozen-u Vagi je u konjukc sa SO i JU(koji su u Devici) sve to u 7 kuci kojom vlada SO.Na astro.com stoji da pravi i polukvadrat sa VE i MA,ne znam koliko je to znacajno,dobro ili lose..:roll: Saturn mi je i vladar 12 kuce,ako to ima znacaja ovde.
I jos jedno pocetnicko pitanje-tranzitna planeta svojim prolaskom aktivira natalne aspekte,jel tako?Kad mi Saturn nagazi MA i UR (koji su u konukc) i kvadratiraju mi VE,jel da ocekujem neki lom na emotivnom planu?Jel pri tom prolasku ima sanse za nesto dobro polju emocija?

Poslednja izmena:
Mesec mi je u devici, sto je najgore u horoskopu sam vaga, u podznaku skorpija? Hoce li ikada proci moja agonija?
(22.10.1984., 8:10 am, Leskovac- ako nekog zanima)

Da, ja sam Dragana i potrebna mi je pomoc. Zdravo!

Pa sad,ja ovako laicki skroz (neka me isprave profi astr,ja jos ucim) sad si u Sade Satiju i bices jos jedno god dana,kad SA ulazi u Skorpiju tj na tvoj ASC sto ne mora da bude lose (npr.moja sestra je sad u tom periodu i imala je neke prelomne dogadjaje na polju karijere i to dobre u smislu stvaranja baze za buducnost,a znam jos nekoliko slucajeva kad su ljudi u periodu SA prolaska preko ASC neke krupne stvari okoncali u ziv i ispalo je na dobro sve to,ali UVEK se tice postavljanja osnove,nista se ne konkretizuje,valjda neda Saturn;) sve zavisi od aspekata koje SA pravi u toj svojoj setnji kroz natal.
Nisam ti gledala kartu,ali po godini rodjenja bih rekla da ti je natalni SA u Skorpiji,sto znaci da ces tada uci i u period Saturnovog povratka.To je ozbiljna stvar,tice se sazrevanja,ne mora nuzno biti losa,jeste duboka ali to su lekcije koje ne mozemo preskociti,na zalost,ma koliko teske bile..Verovatno je najbolje prihvatiti odgovornost,neminovnost dogadjaja i dozvoliti Saturnu da obavi svoje bez otpora.Moje zapazanje je da su Sade Sati mnogo tezi period od prelaska preko ASC,a ti si pri kraju..polako samo..Uostalom svi kroz to prolazimo,neki uz velike i bolne gubitke i to su najteze lekcije..Sve zavisi koje ti planete kaci u tim prolascima,Ja npr nisam skoro ni osetila prolaz SA kroz svoj znak,opoziciju sa Mesecom nesto malo,ali zato Sa povratak itekako!Sad cekam SaDE SaTI a to je ujedno i prelaz preko ASC..2 muve jednim udarcem xixix ;) bice veselo ;)

Poslednja izmena:
I jos jedno pocetnicko pitanje-tranzitna planeta svojim prolaskom aktivira natalne aspekte,jel tako?Kad mi Saturn nagazi MA i UR (koji su u konukc) i kvadratiraju mi VE,jel da ocekujem neki lom na emotivnom planu?Jel pri tom prolasku ima sanse za nesto dobro polju emocija?

tako je... zavisno i od planete i od natalnih aspekata. mora jedno drugo da podrži, osim ako se ne radi o brzim planetama.
očekuj... mada, tebi lom ne gine ni bez tranzitnog saturna. sami natalni aspekti nisu dobri za emotivna pitanja, a on će samo da da epilog celoj priči...

Meni je SA poceo da pravi lom na emotivnom planu kad je usao u Lava gde mi je venera.Godinu dana sam na aparatima odrzavala tu vezu,da bi kad je Sa presao preko VE sve puklo kao zvecka preko noci,jako bolno za mene.Kada je usao u Devicu (moj znak) zivot mi je popucao po svim savovima,emotivno,porodicno,sa prijateljima,zakopala sam se u mestu uz osecaj takve usamljenosti kakav do tad nisam iskusila.Uzas!Onda je kroz devicu isao napred-nazad-napred,preko JU i SO..sve to kroz moju 7 kucu kojom vlada SO koje je u konjukc sa SA.Bas nista lepo se nije desilo.
Kad sam se konacno pomislila da vidim svetlo na kraju tunela,saznala sam da ulazim u period cuvenog Saturnovog povratka,jer mi je natalni SA u vagi..Tad je tek nastao haos,jer je tranzitni SA krenuo kroz 8 kucu,preko plutona,merkura..najtezi period do sad,bez konkurencije! A kad izadje iz vage,ulazi u skorpiona u kvadrat sa natalnom VE i preko Urana i Marsa koji isto kvadratiraju VE...mislim sta reci!
Saturn mi je inace vladar 12 kuce...

reći ćeš ako preživiš tranzit kroz 8-mu kuću, s obzirom na planete koje su već natalno položene u istoj...

Molim vas da mi neko odgovori, da li je moguce da mi zbog saturna koji je u sestoj kuci, od 2009. bude naruseno zdravlje? Nikada nisam po tom pitanju imala problema, a sad ne mogu da se dovedem u red. Jos i tranzit urana, od decembra kroz 12 kucu, kad je stanje pocelo da se pogorsava.. Cele godine sam po lekarima i bolnicama. Recite mi da li ima neka lepa stvar vezano za ove tranzite :) ( 3.3.1982, 8:40a.m., Beograd) Riba/Bik

Saturn u vagi, drzite se moje vagice , jos ovu godinu pa nam se Saturn skida s vrata :) Moje Sunce 4 stepen Vage, hvala bogu prosla mi je ta fatalna konjukcija Saturn Sunce , i bas je bilo hard time, kod mene u kombinacii sa Pluton kvadrat Sunce, al eto ostadoh ziva
Konjukcija sa natalnim merkurom, doneo mi je rastanak sa mojom najboljom drugaricom iz djetinsva ( 20 godina druzbe ) :(.
Ako je bila karmicka veza, nadam se da cemo prijatlevo nastaviti u iducem zivotu .

Poslednja izmena:
Saturn u vagi, drzite se moje vagice , jos ovu godinu pa nam se Saturn skida s vrata :) Moje Sunce 4 stepen Vage, hvala bogu prosla mi je ta fatalna konjukcija Saturn Sunce , i bas je bilo hard time, kod mene u kombinacii sa Pluton kvadrat Sunce, al eto ostadoh ziva
Konjukcija sa natalnim merkurom, doneo mi je rastanak sa mojom najboljom drugaricom iz djetinsva ( 20 godina druzbe ) :(.
Ako je bila karmicka veza, nadam se da cemo prijatlevo nastaviti u iducem zivotu .

pa s obzirom da u martu opet kreće retro, na 29' vage, neće vam se skinuti do oktobra sledeće godine... :lol:

Pa da , ne skida se on tako lako :) Bice jos jednu godinu na gostiju do oktombra 2012 . Da budemo optimisti mozda je privilegija imati ucitelja na goste:) Ne znam kako ga drugi osecaju , citala sam da Suturn voli Vagu, jer je tu egzaltiran, pa ne radi mnogo problema , mozda u moj slucaj Pluton je sredio situaciju , ne Saturn .Na primer Saturnov povratak , konjukcija sa ascedentom doneo mi je samo pozitivne promene, zapocela sam neke nove dobre stvari u zivotu. .Saturn i nije tolko los, samo je strog :)

Poslednja izmena:
Ima neko iskustvo sa tranzitni kvadrat Saturna i Venera, Venera Vladar 7? U isto vreme opozicija Saturn Mjesec., i Kvadrat Saturn Sunce .. daje li to potencijala razvoda za neko ko je u braku ? Saturn tranzitira 12..

A u isto vreme na prolece ima trigon Jupiter Veneru i Sunce..zanima me dali ovaj poz traznit Jupitera moze neutralizirati Saturnove tranzite ?

Molim vas pomoć - Saturn mi prelazi preko MC-a (upravo je prošao), a nedavno mi je prešao preko Merkura (ništa se nije dogodilo) pa Plutona (ništa se nije dogodilo), i sad preko MC-a - svi su u Vagi, natalni Sa isto u Vagi u konjunkciji sa Suncem u Djevici, sve u 9.kući.

Bez posla sam, bez novca, prekinula sam vezu i propalo mi je putovanje koje bi mi diglo rejting za 100 posto.

Nisam ljutila Saturna, stalno sam se bavila duhovnim temama, organizirala humanitarne akcije, pomagala slabijima i sve, jedino sam malo muljala u ljubavi. Kažnjava li me zbog toga? Mislila sam da će mi Sa preko MC-a dati vrhunac života.
Što znate o Sa preko MC-a? Heeeelp...

Sve ovo sto si navela o stvarima koje si radila su upravo suprotne od njegove prirode,on daje siromastvo ali ne i rad sa sirotinjom i bogaljima,ne zbog toga sto je simbol najveceg zla u kosmosu vec sto daje mudrost,a ista ne radi ovakve stvari.Jer pomaganje bede i bogalja samo namnozava takvu energiju a to je suprotno blagostanju i sreci.

Preko MC-a,zavisi,moze doneti uspeh ali i kasniji krah,sve od toga koliko je osoba ulozila u prethodnom periodu.Znas i sama da on moze doneti radnju naknadno,kad se i zaboravi na neke planove,ali nikad bez teskoca i prepreka.

Daje isto tako sazrevanje licnosti i promene zivotnih stavova,narocito na ASC,a tebi posto je dosta toga polozeno u devetom svakako ce se osetiti.Kao sto i sama kazes,propao put,pucanje veze,depresije itd.a za karijeru bolje je gledati svetla i sacekati njega da prodje.

Nisam u depresiji, to je suprotno mojoj prirodi (ASC strijelac, Ju0So u 9) - a i ne slažem se da pomaganje slabijima samo jača takvu energiju nego je diže i svakoj osobi kojoj se pomogne, to nešto znači, a kolektivno vodi izjednačavanju. Npr. radili smo akcije za škole u Africi, ne vjerujem da je to suprotno Saturnu, kao ni duhovno uzdizanje i duhovni studij.

Mudrost će raditi paralelno i na uzrocima i na posljedicama patnje, jer mudrost bez suosjećanja nije mudrost.

Teško da ću mijenjati životne stavove, formirana sam ličnost u postavljenim životnim vrijednostima, jedino što želim je posao.
Nadam se da će Sa preko MC-a donijeti takvo nešto

Sa preko So u mi je donio naklonost osobe koja mi je promijenila život i dala priliku da sva moja nastojanja da pomažem drugima, sada i materijaliziram i dignem na još viši i konkretniji nivo. Uz naplatu i prepreke, naravno... Međutim, tu sam priliku dobro iskoristila i ne smatram da sam time pojačala loše, nego iznijela taj problem u javnost da ga velik broj ljudi osvijesti i pomogne u njegovom rješavanju.

Saturn traži strpljenje i sve suprotno od egoizma. Traži duhovno a ne materijalno.

Nisam u depresiji, to je suprotno mojoj prirodi (ASC strijelac, Ju0So u 9) - a i ne slažem se da pomaganje slabijima samo jača takvu energiju nego je diže i svakoj osobi kojoj se pomogne, to nešto znači, a kolektivno vodi izjednačavanju. Npr. radili smo akcije za škole u Africi, ne vjerujem da je to suprotno Saturnu, kao ni duhovno uzdizanje i duhovni studij.

Mudrost će raditi paralelno i na uzrocima i na posljedicama patnje, jer mudrost bez suosjećanja nije mudrost.

Saosecanje je odlika robova,na odredjeni nacin identifikacija sa bednicima i predstavlja prljanje.Treba znati kome pomagati i kako,to daje iskustvo i znanje kojeg ti nemas jer jos si mlada i bez iskustva,ovaj nacin prouzrokovace samo trosenje unutrasnje energije,materijalne ( novcane ) i nece doprineti njihovoj sitosti nego jos vecoj gladi.

Taj novac ce otici organizaciji,nikad ne stigne kome je namenjen,oko desetine se isporuci,a oni koji otvaraju takve udruge imaju dovoljno i novca i hrane za gladne i bez tebe i tvog rada da rese problem.

Mudrost polazi uvek prvo od sebe i daje znanje ali od osobe zavisi da li ce to ici na korist ili stetu.A prvo pravilo glasi - prvo se sebi mora pomoci pa tek onda pomagati drugima.Ne mozes pomagati drugima i taj rad biti efektivan ako se ti hranis otrovima,aditivima,emulgatorima i svim ostalim otrovima a misliti da cinis dobra dela za druge.Da bi potezi bili mudri mora se biti zdrav i poznavati unutrasnja karta univerzuma i kakve poledice izazivaju odredjena dela pa bila ona zamaskirana i pod plastom dobrote.

NLP tehnike su dale odgovore na neka pitanja i jedna od stvari koje sugerisu jeste da one osobe koje se bave bedom,siromastvom,strajkovima itd.ne doprinose dobrom,vec naprotiv doprinose jos vecem stvaranju i namnozavanju istog.To znaju vladari koji manipulisu i daju vam razne bedzeve i trake sarmirajuci vas da radite za dobro planete,a u stvari doprinosite namnozavanju siromastva,cak u vecini slucajeva rad nije placen vec je volonterski.

To je Saturn.On je malefik.On daje mudrost ali tek kasnije,u poznim godinama,ovo tvoje je naivnost,ali koja poseduje u sebi dobrotu i postoji mogucnost da te dovede do rada koji uistinu doprinosi dobrom,ali ako te zivot kasnije ne bude slomio i ako ti ne otvrdne srce jer ce ga bas oni kojima pomazes pokusati iscupati.

Teško da ću mijenjati životne stavove, formirana sam ličnost u postavljenim životnim vrijednostima, jedino što želim je posao.
Nadam se da će Sa preko MC-a donijeti takvo nešto

Nezgodno je pricati ovako bez uvida u celu natalnu kartu,ali generalno prelaskom preko MC-a osobi se menja status,status u bilo kom smislu,a na sta ce se konkretno odnositi videcemo koje planete aktivira,kojim poljima vladaju te planete i sta one generalno simbolizuju..
S druge strane,Saturn od nas ocekuje odgovornost i disciplinu,pa ce shodno tome,prolaskom kroz 10.polje u nama buditi osecaj i potrebu da se konkretno pronadjemo negde,ili ce nam nuditi situacije i okolnosi koje ce nam upravo to i doneti.Kad god dotakne neku bitnu tacku u horoskopu to znaci da je sazrelo vreme za neke stvari vezane za oblast u kojoj se nalazi..Ako ne pruzamo otpor ne mora doneti bolna iskustva,uostalom,vecina bitnih i krupnih stvari u zivotu desava se upravo kada SA kaze da je doslo vreme,tj kada aktivira neku bitnu tacku u nasem natalu..:)

Poslednja izmena:

Back