Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I mene zanima kako se pravi ta karta? Jel se radi za datum kada je tr saturn u konjukciji sa natalnim?

Ja cu imati saturnov povratak za oko godinu i po, dve. Tamo na kraju vage. Natalni saturn mi je na dc-u. Vlada mi 10. poljem i 11. poljem. Pa ce pretpostavjam biti nekih stvari vezanih za posao. Mada ce mi i dotaci tu konjukciju sa0dc pa ce mozda biti i frke sto se tice moje "bolje" polovine (ako tada uposte budem i imala nekoga)

Poslednja izmena:
Prelazak saturna preko neaspektirane venere u 4. kuci, sta mi moze donijeti? :brus:
Zavisi kako je Venera sama po sebi postavljena, odnosno ovde (pošto je neaspektovana) u kom znaku i kući se nalazi i kakav joj je dispozitor. Bitno je pre svega čime vlada jer će to najverovatnije biti dotaknuto uplivom tranzitnog Saturna, ali ne u onoj meri koliko bi bilo da i natalna predispozicija o tome govori tako da sam taj aspektat najverovatnije ne donosi neke suštinske promene osobi već samo prolazne.

Za procenu toga kakav bi događaj mogao biti gleda se naravno i čime Saturn vlada u natalu i kako je položen, i to kombinovati s ostalim pokazateljima.

Meni je ove godine Saturn stagnirao na IC. Sada je zašao u IV tako da želim da iz roditeljskog doma izletim, a to mora još neko vreme da sačeka.

Osim toga, Saturnov prolazak kroz vagu je još milozvučan kakav mi je bio pre toga. Imao sam peh da mi bude stacionaran i naspram Venere i naspram Marsa (aktivirajući veliki krst), a pre toga stacionaran oko Asc. Dakle, malo šta je promašio na svom putu.

No, prošao sam te stvari i nadam se da neće život biti toliko buran kada Saturn opet bude prolazio istim putem. Valjda je to i poenta Saturnovog povratka, da zaključi prvu (i najgoru) turu lekcija i "lekcija". Navodnike stavljam jer ne vidim kako sam mnogo šta mogao da izbegnem, uostalom to se ocrtava kroz veoma jak aspekt Sa 90 So u mojoj karti. Kod tačnih aspekata u praksi ne može da se izbegne ono što prikazuju.

Мени је егзактно на ИЦ-у, већ по друди пут од како је у ваги....иде ка коњункцији ма0са..марс је владар 5., а сатурн 7. поља...а сатурн је у тригону са венером...:zaljubljena:

Meni je u skorije vreme zavrsen prvi povratak (pre nekih nedelju dana), fino je proslosto se njega tice, pravio je 60 sa Marsom, ali.....uvek ima neko ali....Icice mi kroz celu 4, i za godinu, godinu ipo, napravice 0 sa suncem i plutonom i istovremeno 90 sa mesecom. Sve u svemu, bolje da ne mislim......
Ostalo mi je nerazjasnjeno sta je to trebalo da naucim.

А где с' ти пожурила са давањем прогнозе кад је у питању Сатурнов повратак тј. планета која често с кашњењем одради ствар? ;) Сачекај још мало...бар месец дана још...

Не плаши се квадрата Са са Месецом...мени је тај квдарат прошао, а Месец ми је владар асцедента...осим ако ти месец није нешто слупан?!

А где с' ти пожурила са давањем прогнозе кад је у питању Сатурнов повратак тј. планета која често с кашњењем одради ствар? ;) Сачекај још мало...бар месец дана још...

Не плаши се квадрата Са са Месецом...мени је тај квдарат прошао, а Месец ми је владар асцедента...осим ако ти месец није нешто слупан?!

Meni je i opozicija ostavila dubor trag... :rida:
Ali dobro, bar sam naučila lekciju... a to je poenta, 'el tako? :lol:

Па јесте, то је поента. Али не само са Сатурном, него генерално у животу.:lol:
Опозиције се не сећам јер је била јако давно, хоћу рећи била сам ''мали деца'', први квадрат ми је донео јако емотивно захлађење према тадашњој симпатији :lol: (мислим, јес' била клиначка љубав, али ипак, емоције су емоције)...па се у лето наградио секстил- почетак дуууге везе која ми је обележила читаву гимназију...па коњункција - много труда, рада и одрицања кроз учење, пропраћено лошим расположењем и незадовољством јер се МОРА тако у том тренутку, плус стагнирање тадашње везе (опет дуууге, факултетске)....и квадрат, јесенас, октобар- опет потпуно емотивно захлађење са тадашњим партнером и разилазак након пар месеци (док је аспект био још у дозвољеном орбису).
Ето, код мене баш ради на емотивном плану, кад се дохвати Месеца. ;)

Cekam, ali proslo je malo vise od dvadeset dana i sve je ok. :D
Takodje, Mesec mi je vladr AC, a jeste slupan, kvadrat sa konjukcijom Sunce, Pluton. Zato me malcice hvata panika.:lol:

edit mene licno Saturnov povratak nije ic brinuo. I ja jos ne kapiram lekciju koju sam trebala da naucim. :confused: Mene je Saturn zaboravio. :lol:

Poslednja izmena:
Saturnov povratak nije najlosije vreme u nasim zivotima, vec najveca sansa da podjemo boljim putem. Lose je samo ako gledamo iz ogranicenog ugla svojih interesa, za koje najcesce uopste ne znamo gde nas vode. Npr. povratak Saturna donosi prekide veza, novcane gubitke, propadanje raznih planova I to se dozivljava kao lose. Ali stvari stoje sasvim drugacije. Saturn je stari ucitelj, dolazi iz nase proslosti I svaki put se vraca da proveri sta smo naucili na neminovnom putu da postanemo bolji. Sve sto nismo razumeli I sto ne radimo dobro, on nam jasno stavi na znanje. On nema mnogo pardona, kao svaki dobar ucitelj ( pravi zen majstor ), ide u sustinu, direktno. Nema bolje lekcije od takve. Ali mi mislimo da znamo bolje od njega, a da on pravi probleme I nesrece. To je maja naseg ovozemaljski povrsnog misljenja, Saturn dolazi iz dubina Vise svesti I donosi poruke o tome sta stvarno jeste, a sta nije dobro za svakog od nas

U toku saturnovig povratka ne moraju se desiti iskljucivo "lose" stvari. Jako puno ljudi udje u brak u tom periodu, pocne da zivi sa partnetom, ozvanici neku vezu, postane roditelj ili ocekuje prinovu.... Sve zavisi koja polja saturn kaci, kako je on sam postavljen i u kakvim je aspektima natalno a i dok se desava povratak...

U toku saturnovig povratka ne moraju se desiti iskljucivo "lose" stvari. Jako puno ljudi udje u brak u tom periodu, pocne da zivi sa partnetom, ozvanici neku vezu, postane roditelj ili ocekuje prinovu.... Sve zavisi koja polja saturn kaci, kako je on sam postavljen i u kakvim je aspektima natalno a i dok se desava povratak...

nista od toga, ni lepo, ni ruzno. dakle, saturn me je zaobisao, iz nekog razloga. ne znam da li da :rida: ili da se :lol:.

Meni je prevrnuo život naopačke... na skoro svim poljima, od primarne, do sekundarne porodice, posla, odnosa sa ljudima... Najteži je bio period kada je prelazio preko Meseca, emotivno najteži, imala sam osećaj da se raspadam iznutra, bukvalno, plačljiv period, preosetljiv, u nekim trenutcima mi se činilo da ludim... sada je i najmanja sitnica dovoljna da me podseti na to.
Ono što je "lepo" je pouka koju izvučeš... a za tako nešto su neophodne ružne, tačnije teške situacije... Otežao mi je sve što je mogao da oteža. I skontala sam gde grešim, bar što se tiče ovih odnosa u porodici, i prema ljudima uopšte... U stvari je tu da te nauči odgovornosti, suočava te sa najgorim strahovima i tera da se menjaš... I što se više otimaš, sve ti je teže.
Počelo je ranije nego što je prikazano u natalu, dosta ranije, znam da je najgori period prošao, ali mi je ebo kevu za to vreme... još godinu i po dana...
Zanima me samo da li ima neke veze sa karmom?

Meni je i opozicija ostavila dubor trag... :rida:
Ali dobro, bar sam naučila lekciju... a to je poenta, 'el tako? :lol:

:(...kakav trag? Koliko dubok trag? Mislim na opoziciju. Cini mi se da ovo tranzitiranje nema veze sa karmom, jednostavno ciklicno kretanje planeta koje pokriva odredjeni zivotni period...i poput tornada ostavlja haos iza sebe :/. Kako si izvukla najbolje, cime, sama?

Back