Tranzitni Saturn i Jupiter

• Začetnik teme Začetnik teme Abraksas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zanima me kako bi prokomentarisala sledecu situaciju, natalni jupiter jako dobro postavljen na prvom stepenu raka u trigonu sa uranom, sekstilu sa suncem i konjukciji sa marsom u blizancima a njegovi tranziti se uposte ne osjecaju. u cemu je problem? :think:
Zavisi šta si očekivala :) a pre toga zavisi, pored natalnih aspekata Jupitera, i od njegove pozicije, pre svega u kući a potom i kojom kućom u natalu vlada - dakle, za koje oblasti života je on kod tebe prvenstveno vezan. Da se nadovežem na tvoj poslednji post - ako on natalno nema nikakvu vezu sa Venerom i Marsom, na primer, a uz to takođe nije vezan za 5. ili 7. kuću što bi ga povezivalo sa ljubavnim životom, teško da će u tranzitu doneti tako nešto (kad toga kao što rekoh u natalu nema).

Drugo i jako bitno - predikcije se donose samo na osnovu tranzita :D Štaviše, sami tranziti ne donose ništa, ako toga nema prvo u natalu, a posle i u progresijama i direkcijama (i još nekim tehnikama).

Uglavnom je slično ili isto ali sve zavisi od natalne pozicije.

Uf kod mene je to bilo totalno razlicito.
Kada mi je Sa pravio kvadrat sa Ve, nisam mogla da se sastavim bukvalno, dozivljavala sam jako velike emotivne udare tada, pre 10-ak godina recimo, mada je tada i tranzitni pluton pravio kvadrat sa Ve takodje pa je i on doprineo "ludilu".... mislila sam da se nikada od tada necu emotivno oporaviti, bukvalno sam emotivno umrla u jednom trenutku.

Ali prosle i preprosle godine mi je Sa pravio konjukciju sa Ve i doneo mi totalno nesto drugo, doneo mi je ljubav ali u "licu saturna" dosta stariju osobu...

Uf kod mene je to bilo totalno razlicito.
Kada mi je Sa pravio kvadrat sa Ve, nisam mogla da se sastavim bukvalno, dozivljavala sam jako velike emotivne udare tada, pre 10-ak godina recimo, mada je tada i tranzitni pluton pravio kvadrat sa Ve takodje pa je i on doprineo "ludilu".... mislila sam da se nikada od tada necu emotivno oporaviti, bukvalno sam emotivno umrla u jednom trenutku.

Ali prosle i predprosle godine mi je Sa pravio konjukciju sa Ve i doneo mi totalno nesto drugo, doneo mi je ljubav ali u "licu saturna" dosta stariju osobu...
Hm.meni je najbizi DC-u, Jupi..i stalno sam imala mladjeg! Ali jedno je sigurno za tranzitni Sa.da mi je u sekstilu sa So i Mo.dok je bio u Devici, prilikom raskida doneo samo dusevni mir i srecu sto sam sama, sto inace donosi, a natalno nemaju aspekt. A osetila sam ga.. Na 20`Device je sklopio 90saVe u Strelcu i da. bilo je razocarenje u nekoga ko mi i dalje znaci..a sada posto mi slede prvi povratak, i prelazak preko nekoliko planeta, ujedno aspekti sa natalnom VE0Ne, ne znam sta da mislim sem da imam jako specifican raspored..
..trenutno sekstil prema Uranu uopste ne osecam, nikakvu pomoc, ali zato je tu i 90MC.sto opravdava moje trenutno stanje, jer mi je Sa u 6-oj.

zanima me da li isto djeluje prelazak tranzitnog saturna preko natalne venere kao i kvadrat tranzitnog saturna sa natalnom venerom obzirom da se radi o losem odnosu dvije iste planete?

Zavisi kako u cijem horoskopu,ne reaguju svi isto na iste tranzite.
Kojom kucom vlada VE a kojom SA?
Kako je postavljen SA u natalu?

On svojim prelaskom preko VE oznacava da je sazrelo vreme za neke stvari,moze doneti ozbiljnu vezu ili prekid iste,moze doneti zahladjenje u odnosu,moze se odnositi na finansijsku situaciju,ali najvise ce se odraziti na ono polje kojim VE vlada u horoskopu.

Zavisi kako u cijem horoskopu,ne reaguju svi isto na iste tranzite.
Kojom kucom vlada VE a kojom SA?
Kako je postavljen SA u natalu?

On svojim prelaskom preko VE oznacava da je sazrelo vreme za neke stvari,moze doneti ozbiljnu vezu ili prekid iste,moze doneti zahladjenje u odnosu,moze se odnositi na finansijsku situaciju,ali najvise ce se odraziti na ono polje kojim VE vlada u horoskopu.
A kako bi protumacila sekstil prema Veneri, koji ima natalno? Sa deluje iz seste na Veneru koja je: e sad i ovo Ve je na 20`34Strelca a 9polje krece na 20`35, pa mi je nedoumica, iako kazu da se gleda kao da je u 9-om..e sad gledaj, kada Sa bude u svojoj natalnoj poziciji i konjukciji sa Merkurom u 6-oj, sa Jupiterom u 7-oj i Plutonom u 7-oj, sekstil sa Venerom natalni polozaj - ali sa direktivnom u 90`. Najprecizniji je sa Merkurom u konjukciji i 90`sa direktivnom Venerom??? Ima i sekstil sa natalnim Neptunom!

Pa ajde da pokusam da vratim film. Meni su sve planete od IC...ocekuje me Saturnov povratak. Trenutno je u 6-om polju, aktivirao se Sade sati, vec...posto je ulazio u Vagu a vraca se u Devicu, seta se...
....sem toga Vertex mi je na 8` Vage, Sa 15`, Me 18`, DC 21`, Ju 23`, Pl 24` - Vage...Mo 1` Scorpijona, So 4`....
....od Sa do Pl/ pravi se sekstil sa Ve0Ne u Strelcu!
Secanje me jedino vraca na tesku bolest u 5-oj god.zivota, ali kratkotrajna(30tak dana u bolnici, infuzy, transfuzy i sl.otud i volim dijetalnu, zdravu ishranu, bez ironije, ozbiljno...ali mrzim bolnice, zatvorene ustanove i sl.)...ako je tu pomogao Mars koji iz Device pravi sekstil na Mo0So. I'm greatfull!
Ali sam i imala pad u 2-3 god.na moru, dakle mogao je i taj Sa da bude "krivac", e odatle mrzim pivo, posto sam imala staklo u potiljku, e ne secam se proizvodjaca!
Ovo pisem samo zato sto su konjukcije najjace, pored zna se... ;)

Poslednja izmena:
Da li tranzitni Saturn koji u mom natalu predstavlja i mog oca, kad stane na Mesec koji bi predstavljao moju majku, Mo je u 7-mom u Skorpiji, donosi zahladjenje u mom emotivnom zivotu ili se moze odnositi i na odnos mojih roditelja? Posto prvim prelaskom Sa preko Mo i jeste bila tako-neka situacija, i jos po nesto, moja neka bolest za koju cesto kroz natal kazu da je mozda zblizila moje roditelje, odnosno vratila ih na onaj zajednicki pocetak.......ali ne mogu prvi prelaz Sa/preko Mo porediti sa ovim kada je zapravo i Sa povratak, mada moj emotivni zivot je u neku ruku na nuli...krecem se ka pozitivnoj nuli :D

Bitno je čime sve Saturn vlada, kojim kućama i planetama, zatim kako je natalno položen, kao i polje kroz koje prolazi i planete koje na tom putu "kači" - kako su one postavljene ... Sve se to uzima u razmatranje pa ako hoćeš mislim da je bolje da postaviš kartu :)

Bitno je čime sve Saturn vlada, kojim kućama i planetama, zatim kako je natalno položen, kao i polje kroz koje prolazi i planete koje na tom putu "kači" - kako su one postavljene ... Sve se to uzima u razmatranje pa ako hoćeš mislim da je bolje da postaviš kartu :)
Ovde? Saturn vlada 10-om, nema planeta, ali ima Juzni mesecev cvor. Kacice sveee...gotovo sve ;) . Jedino je prosao Mars-a, al' naravno po prvi put, Mars mi je u Devici :) Iz toga, doslo je i: prekid dvogodisnje veze, prekid radnog odnosa, tacnije povremeni poslovi u vreme studiranja( :mrgreen: otac me je naterao da je upisem protiv moje volje), a skola - zapravo sve je nekako ukazivalo da ce postojati neki problemi sa papirima te ustanove, tako je i ostalo, bez diplome sam.
Jedino sto sam se "iskobeljala", malo ruzno da kazem tako, iz nezadovoljavajuce veze..i eto ostala pri tome da je nesto iz svega pozitivno, mada posledica gresaka mi uvek ostaju
:rumenko:
http://img717.imageshack.us/img717/6443/astro24gw12me2010529619.gif

Poslednja izmena:
Inace, Saturn kod mene dolazi na natalnu poziciju negde u drugoj polovini Decembra ove godine, oko 17 ili 18.12.
Ali mislim i da 27.januara 2011 krece retro, sa 17`13Vage, tako da tad nece preci preko Merkura. Mislim tek od marta krece direktno.
A sto stavih gore natalnu bas sa prolazom na taj dan, nem' pojma nesto me teralo, mozda podsvesno sto sam kao klinka navijala za C.Z.
:super:
E da, isto sam zapazila gledajuci kada je Sa na natalnoj poziciji, u to vreme je i Venera negde blizu svoje natalne, pa buduci da je ona dispozitor Saturna i da stoje u sekstilu, ovde traznitna i nije bas na svojoj natalnoj poziciji, ali je mislim u egazktnijem 60`Sa

Poslednja izmena:
Meni vec par meseci traje Veliki Saturnov povratak, uz prelazak preko vladara 1. kuce, Jupitera, sto izgleda mnogo teze podnosim.
U decembru je prvi put presao konjunkciju JU-SA, i imao sam gnojnu anginu, depresije, razne malere.
Krajem februara je presao retro preko date konjunkcije, pa su bili problemi sa sinusima tokom dva meseca.
Ostaje jos da u avgustu poslednji put predje i nadam se da ce biti dosta bolje..

evo..
našla sam si post nakon 3 godine :)

pa eto da vam kažem šta se desilo..
najbezveznija ljubav u mom životu.. odnos koji nikako da se ostvari, a emocije u fullu....
i tako se to previralo punih 2.5 godine

sad je gotovo, muke isusove završile, a ja nisam imala poštena odnosa od 2006.
dvije riječi - koma koma.

Možda (i verovatno) to nije samo do tranzita tj. Saturnovog povratka i tvoje natalne opozicije Saturna i Venere, pošto je u stvari najbitnije za koja polja je Saturn natalno vezan pa će uglavnom tako i delovati u tranzitima. Isto važi i za Veneru - ako natalno postoji kvadrat ili opozicija Venere i Saturna, a nisu vezani za polja ljubavi i emocija (7., 5., itd) onda ono što se dešava na tim poljima u nekom momentu ili nije uopšte vezano za njihove tranzite, ili samo jednim delom (zbog opšte signifikacije - Venera kao ljubav).

Dakle, ovo mi liči na to da ti je ta opozicija verovatno u natalu vezana za 5. i naročito 7. kuću ;) (na bilo koji način)

Procitala sam da si napisala kako prelaz Saturna preko Venere, ce doneti ovo ili ono, u sta pouzdano ne mozemo ni da se uzdamo jer zapravo zavisi od situacije u kojoj se tada nalazimo. U neku ruku Saturn je tu da resi. Ali i naravno da ce prelaskom preko Ve, najvise uticati na ono polje kojim vlada. Mislim moram malo da se nasmejem jer, koliko god da su sekstili s Ve iz polja kojim ona vlada, znas ti koliko je to udar u momentu, pa ja mislim Uran je mala beba za ono sto ja imam. I naravno najbolje mi je kad je prelazak preko Marsa, ikakav...nesto se desava sto imas ili nemas kontrolu...ali da, nesto se desava.
Meni bi najbolje bilo da shvatim sta je to uticalo da do neke svoje 23-24 god.budem ja upravitelj nad zvezdama, jer koliko god da kazu dosadna karta nesto se desavalo uvek...a verujem i da je Sa bio na takvoj razdaljini da je aktivirao i Mars i Ve, pa mi je uvek bilo "u marshu"...ovih 4-5god.moja karta je bas ono sto stoji boring
I PITAM SE KAD CE OPET DA PRORADI SVE KAO PRE??????????//

Poslednja izmena:
Možda (i verovatno) to nije samo do tranzita tj. Saturnovog povratka i tvoje natalne opozicije Saturna i Venere, pošto je u stvari najbitnije za koja polja je Saturn natalno vezan pa će uglavnom tako i delovati u tranzitima. Isto važi i za Veneru - ako natalno postoji kvadrat ili opozicija Venere i Saturna, a nisu vezani za polja ljubavi i emocija (7., 5., itd) onda ono što se dešava na tim poljima u nekom momentu ili nije uopšte vezano za njihove tranzite, ili samo jednim delom (zbog opšte signifikacije - Venera kao ljubav).

Dakle, ovo mi liči na to da ti je ta opozicija verovatno u natalu vezana za 5. i naročito 7. kuću ;) (na bilo koji način)

jeste, VE je vl. 5. a SA je vl. 7.
Venerom volim, a SA je partner - i to dvoje je oprečno

Meni je tr. Sat kada je imao svoj povratak te godine dao razvod braka, pa kasnije upoznavanje sa ocem moga deteta s kojim sa zivela vanbracno. Na datum kada sam ga upoznala bio je egzaktno retro na istom stepenu i minutu kao u natalu...

Kasnije je usavsi tacno na vrh 5. polja i praveci trigon sa nat. Ne koji je vladar 5. p. dao zacece i naravno tranzitom kroz 5p tesku trudnocu ne u fizickom nego u psihickom smislu...covek me ostavio u 8.mesecu trudnoce...

Kao prvo pokušaću da okačim svoju natalnu kartu da ne bih diktirala sve aspekte:

153tljt.jpg

Nadam se da ce sve biti ok sa slikom posto nisam bas neki mag za uploud! ;)

Elem ono sto bih volela da malo raspravim sa vama jeste taj solarni povratak saturna koji će se kod mene odigrati u oktobru ove godine. Naravno priča ne mora da bude samo o mom primeru već i uopšteno jer me ta tema zanima. Ipak poslednjih par godina je baš bilo dosta izazova u mom životu i dosta toga se promenilo suštinski kod mene.
Čini mi se da mi je najgore prošlo pa na neki način strepim od tog momenta koji bi trebalo da predstavlja jako loš momenat, trenutak kada dotaknes samo dno itd. Videćete da je kod mene taj saturn na jako cudnom mestu, egzalziran u jako tesnoj konjunkciji sa jupiterom. I kod mene je sve uvek mesano, sreca je uvek malo tuzna, a u svakoj tuzi ima malo srece :D :roll:
E sada ono najbitnije da li taj momenat moze da znaci smrt neke bliske osobe?? S obzirom da je u pitanju 8 kuca i da je to ipak saturn! Ja sam vec u skorije vreme dozivela bas to (smrt bliske osobe) i to 24. decembra. 2009. Pitam se da li je ovo drugi takav slucaj jer bi se moglo i ocekivati na zalost... :( Necu vam reci o kome je rec jer bi trebalo da bude vidljivo.... Volela bih da mi kazete da nije tako naravno ;) ali treba i biti realan...
Drugo da li taj trenutak moze na neki nacin da se poveze sa konacnim odrastanjem, sa samostalnošću, odvajanjem od roditelja koji se kod mene otegao. I na kraju sa dobijanjem fakultetske diplome koju očekujem odprilike u tom periodu!?? Ima li on na bilo koji nacin veze sa tim??
Veliki Pozdrav svima!!

Poslednja izmena od moderatora:
E sada ono najbitnije da li taj momenat moze da znaci smrt neke bliske osobe?? S obzirom da je u pitanju 8 kuca i da je to ipak saturn! Ja sam vec u skorije vreme dozivela bas to (smrt bliske osobe) i to 24. decembra. 2009. Pitam se da li je ovo drugi takav slucaj jer bi se moglo i ocekivati na zalost... :( Necu vam reci o kome je rec jer bi trebalo da bude vidljivo.... Volela bih da mi kazete da nije tako naravno ;) ali treba i biti realan...
Nije baš zahvalno, a ni pravilno gledati takve (vrlo ozbiljne) stvari samo preko tranzita tako da se uzimajući u obzir samo to ne može odgovoriti na tvoje pitanje ... A što se ostalih astroloških predispozicija tiče i nekih teoretskih pravila, Saturn (kao deda ili neki predak-stariji rođak) u 8. kući je samo jedna od najopštenijih predispozicija da se tako nešto desi - opet se vraćamo na priču da se mora dosta drugih faktora uzeti u obzir... Kao prvo se to mora povezati sa odgovarajućom kućom ili kućama (koje govore o toj osobi, rodbini, porodici itd) a posle iz mnogo uglova (direkcije, progresije i ostale prediktivne tehnike) tražiti potvrdu, ako si već rešila da takve stvari gledaš iz svog natala.

Drugo da li taj trenutak moze na neki nacin da se poveze sa konacnim odrastanjem, sa samostalnošću, odvajanjem od roditelja koji se kod mene otegao. I na kraju sa dobijanjem fakultetske diplome koju očekujem odprilike u tom periodu!?? Ima li on na bilo koji nacin veze sa tim??
Naravno da može, Saturnov povratak i inače o tome govori a kod tebe je to dodatno vrlo naglašeno pošto imaš Jarca na Asc-u i Saturn ti je vladar 1. kuće (čak je i suvladar jer Saturn vlada i uklještenom Vodolijom u 1.) - dakle, sve što se dešava u toku ovog tranzita odnosi se pre svega na tebe lično.

Ne znam kako doživljavaš svog vladara Asc-a, Saturna, u 8. kući, a posebno je interesantno jer pored egzaktne konjunkcije sa Jupiterom on ne gradi ni jedan drugi aspekt. Čak je i u dispoziciji situacija vrlo slična - Venera je samo u konjunkciji sa Uranom. Otprilike bi trebalo da znaš kako se to tačno manifestuje kod tebe (jer živiš s tim, jelda :) ) a to je ono što će otprilike kod tebe biti u prvom planu ulaskom Saturna u Vagu i naročito prelaskom preko natalne pozicije. Jupiter (s kojim je Saturn u konjunkciji) je vladar 11. i 12. kuće pa su to oblasti koje će takođe biti naglašene u tom periodu (a već su natalno jako istaknute jer ti je vladar Asc-a u konjunkciji s njim).

Ovo je ukratko i više manje uopšteno ... A inače nije zgoreg uraditi i kartu Saturnovog povratka (za tačan momenat prelaska tranzitnog Saturna preko natalnog Saturna; kao solar samo što se ovde radi o Saturnu umesto Sunca) jer kao i svaka karta povratka pruža dosta informacija.

O horoskopima planetarnih povrataka (osim Sunčevih, tj. solara) nema posebne teme, ako ste zainteresovani možemo je otvoriti :D

Poslednja izmena:
Hvala puno Elle na pomoći oko teme i tumačenju ovoga.... Jeste bio je deda u pitanju onog datuma, ali ja se plasim sada za nekog drugog....
Što se tiče onog pitanja kako se manifestuje moj saturn u 8 i sa sve neaspektovanim dispozitorom... Jako mi je tesko da izgovorim sta me muci! :D Zvuci smesno, ali morala sam dugo to da vezbam.... Da izrazim misljenje na glas i odprilike tako se manifestuje.... Iako sam strelac pa me vaci i to sunce u 11, pa nisam nekomunikativna kao što se i vidi ipak nisam bas uvek pretrano pričljiva osoba ;)
Mene zanima bas kako se pravi karta povratka .... ima takva opcija i na astro.com-u? Nisam je zapazila pa zato... Elem ja sam za otvaranje takve teme ;)

Back