Tramvaj

d200512139111a.jpg

chekirajte shkoda tramvaj u pragu

Не, не знам нити могу да замислим шта се подразумева под ''чедан секс''.
A jesi gledala ti lepotu poroka
kao, on je kara, al joj pokrije facu, pa ona i ne zna baš šta se tačno zbiva, a nije joj ni lepo.
valjda je to čedan seks.

Не, не знам нити могу да замислим шта се подразумева под ''чедан секс''.
Је л' то оно ''да се *****, а да ти не уђе''? :wink:

Зезам се, али чедност и секс су антоними, зар не?

Nisi u pravu, nađi pod "celomudrenost" i vođenje ljubavi celomudreno. Zašto se prilikom crkvenog venčanja kaže da postelja bude neokaljana....i td.

Uđe ti Hellen ne brini, kad već moram tako da ti objašnjavam.:roll:

Па, ајд, објасни онда ту целомудреност као услов за твоје одобравање сексуалних односа у познијим годинама...

Нисмо сви упућени у ту терминологију.

Па, ајд, објасни онда ту целомудреност као услов за твоје одобравање сексуалних односа у познијим годинама...

od strane lokalnih vlasti.....8-)

To nema veze sa poznijim godinama, u celomudrenosti treba živeti od početka do kraja života. Sačekaj da razmislim ili nađem najpogodnije objašnjenje.

Evo Hellen našla sam Šmemanovo objašnjenje:

Celomudrenost je divna stara, skoro sasvim izgubljena reč, ciji smo smisao zaboravili. Danas se pojam celomudrenosti upotrebljava samo kad se misli na telesnu čistotu, nasuprot razvratu i razuzdanosti. Ali to je tek jedan delić njenog značenja. Ona je sastavljena od dva pojma: celovitost i mudrost. "Tom rečju je izraženo hrišćansko shvatanje i ogled dobra, odnosno dobrog, pravednog i istinitog života kao celovitosti ličnosti i otuda kao mudrosti. Celovitost je ono što je suprotno zlu koje je uvek raspad, razdvajanje, cepanje i razaranje prvobitne celovitosti i otuda udaljavanje od mudrosti ... Zato duh jeste upravo ta celovitost koja sobom obuhvata sav život, taj povratak životu kao celovitosti, ta radost ponovo pronadjene celovitosti, tj. mira i harmonije duše, uma, srca i tela - radost mudrosti, radost celomudrenosti."(A.Šmeman). :D

P.S. Otac, Aleksandar Šmeman, jedan od napoznatijih savremenih filozofa i teologa

Da li mislite da stariji ljudi imaju pravo na ljubav?

I na seks?
Da li vam smeta kada vidite vremeshne parove da se ljube ili vole?

Smatrate li stare ljude ruzznima?

Ako mislite da ne trebaju da imaju ljubavni i seksualni zzivot,shta mislite sa koliko godina treba da prestanu da vole ili imaju seks?

Oprosti, meni ne bi jos sto godina na pamet palo ovako nesto da pitam sta drugi misle.
Jos gore sto se vodi razgovor na 5+ strana

Evo Hellen našla sam Šmemanovo objašnjenje:

Celomudrenost je divna stara, skoro sasvim izgubljena reč, ciji smo smisao zaboravili. Danas se pojam celomudrenosti upotrebljava samo kad se misli na telesnu čistotu, nasuprot razvratu i razuzdanosti. Ali to je tek jedan delić njenog značenja. Ona je sastavljena od dva pojma: celovitost i mudrost. "Tom rečju je izraženo hrišćansko shvatanje i ogled dobra, odnosno dobrog, pravednog i istinitog života kao celovitosti ličnosti i otuda kao mudrosti. Celovitost je ono što je suprotno zlu koje je uvek raspad, razdvajanje, cepanje i razaranje prvobitne celovitosti i otuda udaljavanje od mudrosti ... Zato duh jeste upravo ta celovitost koja sobom obuhvata sav život, taj povratak životu kao celovitosti, ta radost ponovo pronadjene celovitosti, tj. mira i harmonije duše, uma, srca i tela - radost mudrosti, radost celomudrenosti."(A.Šmeman). :D

Добро, а сад доведи то у везу са сексом.

Како изгледа тај целомудрени, чедни секс?
По чему се разликује од ''обичног'' секса?

Како се може сексати а задржати телесну чистоту? И како то ''мудрост, хармонија душе, ума, срца и тела'' има везе са сексом у познијим годинама или са сексањем уопште?

...naravno da imaju prava da vole i da budu voljeni....
....život je kratak i prođe brzo kao tren....
....a tek napolju se vidi kako znaju da žive i uživaju....
...ovde većinu njih ubi beda i nostalgija za nekim prošlim vremenima...

Добро, а сад доведи то у везу са сексом.

Како изгледа тај целомудрени, чедни секс?
По чему се разликује од ''обичног'' секса?

Како се може сексати а задржати телесну чистоту? И како то ''мудрост, хармонија душе, ума, срца и тела'' има везе са сексом у познијим годинама или са сексањем уопште?

Ukoliko ta harmonija postoji primera radi kod dvoje ljudi od njihove mladosti, u poznijim godinama dostiže se viši nivo ljubavi i odgovarajućeg godinama, seks. Po mom mišljenju u poznim godinama nema ni sala ni celulita ni ... dopinga niti raznih perverzija i veštačkih stimulansa, srca i tela su sjedinjena u ljubavi i prosto ne mogu jedno bez drugog, potrebni su jedno drugom, srcem i telom.
Ako to nije slučaj da su od početka zajedno, nego se sretnu kasnije, nebitno da li su pozne ili mlade godine, opet sjedinjenje srca i tela, radi zdravlja i duše i tela, radi harmonije u sebi i sa onim drugim. To je istinska prisnost.

Znači ne biti razuzdan, pijan, ogavan,....., ovde sam pročitala takve bljuvotine, da veruj mi nikada ranije nisam čula da tako nešto postoji.

Ja ne sumnjam ni u čiju čistotu prilikom seksa, samo naglašavam neophodnost iste.

Da li prilikom seksa umesto da grliš i osećaš voljeno biće, ti zamišljaš nešto drugo ili mu predlažeš ne znam šta već.
Ma jasno je šta sam htela da kažem.
Nisam bre Hellen ja tvoj đak. Ispita me čoveče:( Završila bih još jedan fakultet, pošto jedan imam, završen.

Ja nemam decu, ali ti imaš pa razmisli da li ih uputiti na ovakav put.

Alorgazmija je pojava, Taisa :)
I koškanja međ forumašima/isama, takođe.

Nepotrebna je vaša (Hellen i ti) siguran sam.
Vodim vas na piće izmirenja, kad god da se strefite u istom mjestu.

Da li mislite da stariji ljudi imaju pravo na ljubav?

I na seks?
Da li vam smeta kada vidite vremeshne parove da se ljube ili vole?

Smatrate li stare ljude ruzznima?

Ako mislite da ne trebaju da imaju ljubavni i seksualni zzivot,shta mislite sa koliko godina treba da prestanu da vole ili imaju seks?

1.ma samo nek se volu...
2.ma samo ako mogu...
3.a zasto bi...me gledali :lol:
4.lepota je u oku posmatraca
5.ne mislim...senilnos...

®:
Alorgazmija je pojava, Taisa :)
I koškanja međ forumašima/isama, takođe.

Nepotrebna je vaša (Hellen i ti) siguran sam.
Vodim vas na piće izmirenja, kad god da se strefite u istom mjestu.

Mi smo u miru, dok se ne pokačimo. :D Šalim se, nije na odmet da mi se malo iščuđavaju, a naročito kada govorim suštu istinu, opitno i iz opita drugih koji su pisali o tome, a kojima se ni Hellen ni ja ne možemo primaći. Pa iako je svako ostao pri svome, nešto se nauči.

Postoji i drugačiji svet od onog na koji smo navikli (mislim na ljude).

Naravno, idemo na piće izmirenja, slušaćemo Mostove i Korita Ivanova. Uh kako mi se sviđaju te dve pesme. To ću ja da poručim, a vi poručite šta hoćete.:D

Mi smo u miru, dok se ne pokačimo. :D Šalim se, nije na odmet da mi se malo iščuđavaju, a naročito kada govorim suštu istinu, opitno i iz opita drugih koji su pisali o tome, a kojima se ni Hellen ni ja ne možemo primaći. Pa iako je svako ostao pri svome, nešto se nauči.

Postoji i drugačiji svet od onog na koji smo navikli (mislim na ljude).

Naravno, idemo na piće izmirenja, slušaćemo Mostove i Korita Ivanova. Uh kako mi se sviđaju te dve pesme. To ću ja da poručim, a vi poručite šta hoćete.:D
Moja miro-tvor-ačka misija je da ostanete pri mome :)
Možda zapatite isti utisak o čistotji/prljavštinici keksa... uz čaaaaj, mostove na reci Kv... ovaj, Tari :)

Ja bih počeo s Milicom, Ksenijinom, ipak :)

Tu ste, ispisnice :D
Missssim, Milica i vi 8-)

E, đeco, đeco... :mrgreen:

Back