Tramvaj

a najcrnje je kad gledaju kroz prozor sve vreme... ili kad se pretvaraju da su, ne znam koliko, umorni... bedno... jedan me je sofer jednom odusevio... isto niko nije hteo da ustane trudnici, koja je stajala napred... odma' iza vozaca... i on je video u retrovizoru, ustao i rek'o da autobus nece krenuti sve dok neko ne oslobodi mesto trudnici... i ustao je jedan covek od 50-60 godina... mladji, naravno, nisu ni pomislili... mislim, u redu... ne osudjujem... svako tera onako kako misli da treba... al' zato ne treba ni od koga ocekivati nesto dobro... a kad se nas samih tice, onda je strasno... i jos jednom, ponavljam... stvarno nikoga ne prozivam ovde...

Da li mislite da stariji ljudi imaju pravo na ljubav?

I na seks?
Da li vam smeta kada vidite vremeshne parove da se ljube ili vole?

Smatrate li stare ljude ruzznima?

Ako mislite da ne trebaju da imaju ljubavni i seksualni zzivot,shta mislite sa koliko godina treba da prestanu da vole ili imaju seks?

Imaju pravo, ali imaju sve manje volje da se vole i da imaju seks, a o ljubljenju da ne govorim. Ne smeta mi da vidim te vremešne kako se ljube, naprotiv. Ali retko ih vidim. Mnogo češće viđam ove druge.

A da li su stari ljudi ružni?
Nisu. Mogu biti, ali ne zato što su stari.

nije tacno
te od 50-60 okrecu glavu
ja sam jednom rekla : sedite na mom mestu
ona kaze: je l ti ga tata kupio
reko': ne, brate, nego lepo pise da je rezervisano za osobe sa decom
ona kaze: pa i ja sam invalid
ja kazem: evo preko puta mesta rezervisana za invalide, pa trazite da ustanu sa vaseg mesta

nije invalid, utrcala je u bus brzinom svetlosti i sjurila se na sediste

tako da rile, dzabe se srdis

I da, ja uvek ustajem u tramvaju trudnicama i starijim ljudima, i ženama sa malom decom, i muškarcima sa malom decom, i kad ocenim da je neko bašbašbaš umoran a ne spada ni u jednu od pomenutih kategorija, i nema šanse da mu/joj neko ustane, i vidi mu/joj se na licu da mu/joj se ništa lepo nije desilo tog dana...

...uf.
a padne mi na pamet ovo ponekad...

mislim, volela bih da verujem da cu se maziti i voleti sa partnerom u poznim godinama (ako budem imala partnera), ali mi je misterija u toj celoj stvari ko ce da "radi"... krckaju kosti...
vec zamishljam on kazze "ajde ti", a ja kazzem, "ne mogu, bole me krsta, ae ti..", a on kazze, ne mogu, zziga me koleno i oduzima mi se desna strana... i tako, od tog "ae, ti..." prodje volja...

inache, ne smetaju mi stari ljudi.
posebno ako su ispunjeni i zadovoljni zzivotom koji su prozziveli. onda sijaju.
u supronom postaju samozzivi i zli (fazon, posle mene potop....) , ali to ne volim ni kod svojih vrshnjaka, te ne mogu da ogranichim to samo na starije ljude.

Da li mislite da stariji ljudi imaju pravo na ljubav?

I na seks?
Da li vam smeta kada vidite vremeshne parove da se ljube ili vole?

Smatrate li stare ljude ruzznima?

Ako mislite da ne trebaju da imaju ljubavni i seksualni zzivot,shta mislite sa koliko godina treba da prestanu da vole ili imaju seks?

A ko ima pravo da im oduzme pravo?:?
Ja gotivim stare ljude, oduvek sam bila vezana za baku i dedu, ne mislim da su ruzni zato sto su stari, to zavisi i od toga kakve su osobe, naravno da neko moze i da mi ide na zivce. U svakom slucaju zanimljiviji su za portretisanje od zgodnih cica. :lol:
I kako to mislis sa koliko godina treba da prestanu? Sa seksom kad se ugasi zelja, sto je krajnje individualno, a za ovo drugo je suvisno da odgovaram.

Tramvaj...zato shto zvuchi bolje od Autobus... a i razgovor je otishao u pravom pravcu.
Stare ljude primechujemo u prevozu i smetaju nam i ovakvi i onakvi....
Ima ih naravno raznih...ali...da li imamo pravo da ih guramo na margine i da ih ne vidimo i da im nedamo da se zzene i udaju jer su stari, i da im se podsmevamo zbog toga...jeste li primetili da to radimo?
Pa mi pade na pamet...mozzda i nemaju pravo...
Tema je inspirisana rechenicom:"Nema nishta losheg u tome da se mladi vole"
A stari? A bolesni? A invalidi?
Setim se raznih glupih pricha o tome kako je baba uhvatila dedu samo zbog penzije, ili deda babu samo da mu neko kuva...i kako se brinu njihova matora deca da ce ostati bez nasledstva.
A i moraju svi da se zabrade u crno i vise na Kalemegdanu?

Naravno,tu su i Polovnjache,da ne zaboravimo.

šta fali kališu
baš je tvrdjava
e baba za repu deda za babu...
iščupati je ne mogu
i onda dodje neki miš
neki marginalac
i hopla
iščupaše je
i onda je baba napravila pitu
bundevaru jbt
ko je posle prao tepsiju toliku
opet baba
e deda deda

e, setila sam se jednog super primera...

moja drugarica je slomila nogu.
lezzala je u sobi sa mnooogooo baba koje su menjale kuk.
u sobi je bila i jedna mladja zzena koja je takodje stavila veshtachki kuk.
i jedno prepodne, doshao je doktor i doneo toj mladjoj zzeni ilustrovanu knjizicu sa seksualnim pozama koje mozze da ima nakon operacije...
ideje, kako sme da izvrce nogu, kako ne sme... itd.
i babe se pobunile... kazzu "shta samo njoj prichash, a mi?!" :lol: :lol: :lol: :lol:

Primetila sam i da se chesto kao vrhunac ruzznoche postavljaju slike starih zzena ovde na forumu. Da li je samo mladost lepa i vredna ljubavi i kako onda da ostarimo zajedno?

pa sve u svoje vreme...
fourumaši su mlađi ljudi, ne svi jako mladi ali mlađi od baaaš starih...

pa i lukićka je omatorila a i dalje je Lepa...

nije s godinama postala Ružna Lukić...

e, to je trik za lepotu...
da se zoveš Lepa...
setilo me na Medenu...
drugaricu sa faksa...

skot živi, neuljudni...
a niko nije mogao osporiti da je Medena

znaš šta pipi
samo ograničeni judi mogu da govore sa nipodaštavanjem o godinama i starosti
neka se zapitaju da li će imati sreću da je dočekaju
u sreći i veseju
zadovojni sobom i drugima
samo takvi mogu nekome da primete i zamere godine
i nazovu nekoga babom ili polovnjačom
a takve jude ne treba tretirati
kao vredne razmisjanja

Šta bi, Pipi? Muči te prolaznost života, he, he!?

Ne...gledam svakodnevno velichanje mladosti kao dovoljne vrline...
i omalovazzavanja starosti i oduzimanja prava na zzivot,ljubav zabavu i seks.

Sve neki stereotipi...sad kad vidimo starca mi ga chushnemo, a nekad su ljudi starije pitali za savet i uchili od njih.
Sad je:chuti baba,shta ti znash o seksu.
Pa se preneraze ako znaju da se to uopshte radi....
Jel vam bila grozna pomisao da vashi roditelji imaju seks?

Ne...gledam svakodnevno velichanje mladosti kao dovoljne vrline...
i omalovazzavanja starosti i oduzimanja prava na zzivot,ljubav zabavu i seks.

Sve neki stereotipi...sad kad vidimo starca mi ga chushnemo, a nekad su ljudi starije pitali za savet i uchili od njih.
Sad je:chuti baba,shta ti znash o seksu.
Pa se preneraze ako znaju da se to uopshte radi....
Jel vam bila grozna pomisao da vashi roditelji imaju seks?

ja sam sa mojom bakom pričala o seksu...
i sa mamom...
mi smo takva porodica...

ženska, otvorena...

baka mi je dala neke super savete...
ne banalne, naravno, nego fine, krupne, značajne...

lichno sam zatechena ovakvim stavom, mada mi nije nepoznato, jer se deshavalo da mi bash zene ne ustupaju mesto dok mi je stomak bio do zuba. Sede dve zenetine i caskaju, ja stojim pored, guraju me od pozadi, stomak pritiskam na shipku, one se prave da me ne vide. Trudnice, invalidi, stariji, roditelji sa decom .. najbolje da ih ne vidimo, uz 101 razlog zashto je vazno da nashe dupe bude udobno smeshteno tih dvadesetak minuta.
To ti je Vesela rizično područje. Ja sam tako provela 10 minuta u autobusu sedeći i pitajući se dal je devojka koja stoji pored mene trudna ili debeljuškasta. I baš mi bilo bzvz da je npr uvredim ako nije trudna. Šta biste vi uradili?
A inače, iako ustajem kad primetim starije osobe, mnogo volim kad neko lepo pita da mu ustupim mesto. Mislim, imam ja i preča posla nego da zveram po busu u potrazi za nemoćnima...
@tema
Ja bih isto mnogo volela da me neko drži za ruku kad ostarim. Al mi nešto sumnjivo...

Tramvaj...zato shto zvuchi bolje od Autobus... a i razgovor je otishao u pravom pravcu.
Stare ljude primechujemo u prevozu i smetaju nam i ovakvi i onakvi....
Ima ih naravno raznih...ali...da li imamo pravo da ih guramo na margine i da ih ne vidimo i da im nedamo da se zzene i udaju jer su stari, i da im se podsmevamo zbog toga...jeste li primetili da to radimo?
Pa mi pade na pamet...mozzda i nemaju pravo...
Tema je inspirisana rechenicom:"Nema nishta losheg u tome da se mladi vole"
A stari? A bolesni? A invalidi?
Setim se raznih glupih pricha o tome kako je baba uhvatila dedu samo zbog penzije, ili deda babu samo da mu neko kuva...i kako se brinu njihova matora deca da ce ostati bez nasledstva.
A i moraju svi da se zabrade u crno i vise na Kalemegdanu?

Naravno,tu su i Polovnjache,da ne zaboravimo.

polovnjace su najcrnji invalidi od svih drugih. stvarno. invaliditet samo srbima poznat. a opet, nedovoljno ispitan. ebes ga. dal gore polovnjaca, dal gore baba zaljubljena u dedu. JOJ! tezak je ovaj zivot, posebno kad ga nalegnu predrasude, predumisljaji i predubedjenja.
da rezimiram- svi treba da se vole, da budu ispunjeni u ljubavi, i to nikakve veze nema sa staroscu, polom ili duzinom trepavica. ako neko ne voli dvoje starih koji se drze za ruke, taj ima problem sa samim sobom. ili, uglavnom, nema koga da drzi za ruku. pa crkava od muke kad vidi smezuranu babu kako se srecno osmehuje mlohavom dedi dok setaju. e pa, taj koji nema sa kim da seta neka se bavi umetnoscu.

To ti je Vesela rizično područje. Ja sam tako provela 10 minuta u autobusu sedeći i pitajući se dal je devojka koja stoji pored mene trudna ili debeljuškasta. I baš mi bilo bzvz da je npr uvredim ako nije trudna. Šta biste vi uradili?

Pa i ja bih verovatno neko vreme razmishljala, ako se ne vidi iz prve kojim povodom ima stomak. A onda bih jednostavno ustala, ono kao kad ustanesh da izadjesh iz busa, pa ona neka sedne ako hoce, eto, diplomatski.

Back