Trajne tetovaze (umetnost, simboli, zabava) -- za / protiv

tetovaze- da/ ne?

• Ukupno glasova
    59
  • Anketa je zatvorena .

SlAyEr_KiD 333

Domaćin
Poruka
3.734
Da li biste dozvolitli deci da se istetoviraju uopste, kako i koliko zele?
Da li su vasa deca trazila tako nesto i kako ste odreagovali?
A vi, "deco xD", da li volite tetovaze i koliko ste spremni da idete da biste se istetovirali?
Da iznesem ja svoje teorije, bilo bi lepo msm ja, e ovako:
Volim tetovaze, svih velicina koje oznacavaju pripadnost grupi, simbole itd.
No nisam jos uradio iz razloga sto jos rastem a mozda kasnije uradim ogromnu tetovazu preko ledja i izvan mozda. :)
Ali ne zelim da obecavam unapred.
No sto se tice prenosivih bolesti, cuo sam da mozete da zahtevate da se vadi nova iglica iz kutije pred vasim ocima tako da ne morate da brinete.:)
Za ili protiv?

Poslednja izmena:
Hehehe, a ko će staroj babi pa da gleda ledja? ;) Dokle god su za pokazivanje i dokle god ima onih koji zadržavaju pogled, dotle i tetovaža dobro stoji ;) :D
Lično nemam tetovažu, ali više iz nekih medicinskih razloga. Tačnije, iz nekog straha, jer sam se jednom opekla sa bolestima krvi, nešto ne bih opet.
Ali protiv same tetovaže nemam ništa. Ako je umerena i relativno diskretna, lepa i lepo stoji. Veća površina kože, već... nisam za to, nije mi lepo, a nije ni dobro za zdravlje. :)

A vi, "deco xD", da li volite tetovaze i koliko ste spremni da idete da biste se istetovirali?
No nisam jos uradio iz razloga sto jos rastem a mozda kasnije uradim ogromnu tetovazu preko ledja i izvan mozda. :)
No sto se tice prenosivih bolesti, ali cu osam da mozete da zahtevate da se vadi nova iglica iz kutije pred vasim ocima tako da ne morate da brinete.:)
Za ili protiv?

Cim ti pomenes prenosive bolesti ovim putem vidi se da nemas pojma ni o cemu vec zelis ispasti pametan i odgovoran...takodje pripadnost kakvim grupama?sta ako se sutra ta grupa rasturi..a hoce 100%..prema tome tamo negde posle 30e..mozda

Nemam nista protiv, nek radi ko sta hoce, stvar izbora, i ne mislim da tetovaza govori nesto specijalno o osobi i njenoj licnosti. Ja medjutim to nikad ne bih uradio iz razloga sto danas svaki drugi momak ima neku tetovazu a ne volim kad nesto izgubi svoju originalnost i postane stvar pomodarstva. Cesto mi je u zivotu argument ,,pa to je sad moderno" bio argument da to nesto ne pazarim...

Ne volimo ni ja ni suprug (ne bismo voleli na sebi), i nas sin to slusa od rodjenja. Za sada (17g) nije pokazao zelju da se tetovira, ali ako bude odlucio to je njegova odluka, njegovo telo, njegov izbor.
I to je nacin da se covek izrazi, pa neka odluci sam. Nemam nikakav otpor kada vidim tetovazu na nekome i ima ih zaista lepih, ali pirsing mi izaziva gadjenje, a od potkoznog pisinga mi je bukvalno fizicki muka.

No sto se tice prenosivih bolesti, ali cu osam da mozete da zahtevate da se vadi nova iglica iz kutije pred vasim ocima tako da ne morate da brinete.:)
Za ili protiv?

Nemoj me pogresno shvatiti ali DEBELO RAZMISLI PRIJE NEGO STO NESTO OVAKO ISTETOVIRAS...

За ! Али шта кад остарите, зар није смешно видети стару бабу са тетоважом лептира на дну леђа :mrgreen: :per:

baba ce i s tetovažom i bez nje da bude BABA :D
ja sam za ali kad zaista predstavljaju nesto i kad ih uradi vioše-manje zrela osoba
mislim nije mi nešto sa 16 da se radi
nerviraju me oni tribali i slično po bicepsima (I slično) - mislim šta predstavljaju osim možda dekuracije (po nosiočevoj vizuri)

Ne bih imala nista protiv... nikako pre 18-te, ustvari kad budem sigurna da je ona sigurna da zna sta zeli, da li zeli, koji su rizici... Naravno da bih se bunila da pozeli da uradi rukav ili neku drugu gigantsku tetovazu i verovatno bih se mesala u izbor :mrgreen:... ali ono, sta znam... ja ih volim, dozvolila bih joj.

Lol, nikako pre 18-e?
Ovo je 21. vek u kome se skoro nikada ne spava, uzimaju doping tablete i razlicita energetska sredstva, u kome se zivi za avanturu, sex, zurke i kratko, ali zabavno.
To je draz zivota a ne doziveti duboku starost.
Da si mi ti keva ubio bih se. xDDDDDDDD

Poslednja izmena:
Lol, nikako pre 18-e?
Ovo je 21. vek u kome se skoro nikada ne spava, uzimaju doping tablete i razlicita energetska sredstva, u kome se zivi za avanturu, sex, zurke i kratko, ali zabavno.
Kad budes imao svoje dete, mozemo da razgovaramo kao odrasli, ovako moz' samo da kenyas. :mrgreen: :bye:

Ne bih imala nista protiv... nikako pre 18-te, ustvari kad budem sigurna da je ona sigurna da zna sta zeli, da li zeli, koji su rizici... Naravno da bih se bunila da pozeli da uradi rukav ili neku drugu gigantsku tetovazu i verovatno bih se mesala u izbor :mrgreen:... ali ono, sta znam... ja ih volim, dozvolila bih joj.
tattoo studio nema potrebe za dozvolom mame :D

Pa, ne znam za tvoju mamu, al ja ucestvujem u zivotu svog mladunceta maximalno. I krecem od pretpostavke da mi je tetoviranje ok, te da nema razloga da krije tako nesto od mene. Ono, uvek postoji sansa da ce da je napravi bez mog znanja... ne bi me pogodila cinjenica da se istetovirala vec to da je sakrila tako nesto od mene, jer nema razloga. Al to je neka druga tema. ;)

Lol, nikako pre 18-e?

Jaaaooo... Iskreno se nadam da je kompletan ovaj post samo jedna neslana šala... :dash:

Ali je normalno konsultovati se sa roditeljima / starateljima. Bar do punoletstva.

Izgleda da niko sa sigurnošću ne zna kako su i odakle nastale tetovaže.

Nekada su se obeležavali satanisti, kkk, ubice...

Danas je to postala umetnost, mada je to meni isto...
Bilderi se napumpaju, odrade neki tribal na vratu i šta onda?
Kao jaki su zbog tribala? Odvališ ga šakom u vrat i napola mrtav... jača cirkulacija a on pun onih govana od pumpanja mišića.

tetovaže:
1. znak nezrelosti
2. kurčhenje
3. mamac za budale

Back