TORTE: recepti, saveti, ideje...

Fiksni telefon jeste bio na muževom imenu, ali smo ga odjavili zbog pretplate:whistling: U Bečeju ih nema mnogo sa mojim prezimenom (ako se ne varam samo 2 porodice, i nismo rod :)), ali da ti ne komplikujem život, poslaću ti. Jedino ne znam kako ću ti se odužiti:think:. Ali da znaš da pomislim na tebe svaki put kad vidim lubenice:cmok:
 
evo i od mene nesto
20140227_114857.jpg

20140302_130427.jpg
 
lady figurice jesu bas malene.jako im je lepo lice uradjeno .ne svidja mi se donji deo tela,lopta je i preko haljina sto se na arijel princezi i vidi bas.no,bolje je nego sto bi ja uradila u svakom slucaju.a sto se tice malenih figurica i moje uvek ispadnu nesto velike,verovatno zbog mojih cevapcica od prstica
 
Devojke, hvala vam na pohvalama. :zag: Meni je lakše kad traže šlag, brže zavržim, a vidim da za rodjendane sve više traže da bude šlag i figurica zato što deca ne jedu fondan pa se baci, a šlag pojedu. ZD, da znaš da sam prošli put kad sam gledala tvoje torte pomislila na to koliko si kukala na fondan, a kako ti sad dobro ide.
 
I od mene sve pohvale za šlag. :)
Meni je ok kad hoće "obično" ukrašenu tortu - šlag, čokolada... Ali ne volim te dečije sa šlagom, pošto uglavnom pošalju sliku fondan torte, samo da bude šlag umesto fondana, pa meni to nikad ne izgleda tako lepo.

Nedavno sam, pošto sam mislila da neće biti lepo sa šlagom, pokušala sa onim Švajcarskim puter kremom (kuvaju se belanca sa šećerom, pa se doda puter). Sjajan je za mazanje ali mi je skroz popucao u frižideru. Tako da još uvek tražim dobru zamenu za šlag.
 
Ja sam radila sa malo blazom verzijom ganache krema, stavim na 1l slatke pavlake 500g cokolade pa kad se lepo prohladi (ne skroz) umutim mikserom. Swirl cvetove sa 1M sam uvek radila sa tim kremom, lepog je ukusa a cvrsci je od slaga. Jedina mana je sto nikad nije skroz beo ali lepo se boji.
 
U petak je bila tortijada i u Paraćinu, to je humanitarna akcija, nije takmičarskog karaktera, već samo te torte podele deci i nekim udruženjima. Meni je to blizu pa idem svake godine. Ovo je bila torta za Paraćin.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


Ovo je bila baš minijaturna tortica i uz nju 52 mafina.
attachment.php


Knjiga o džungli
attachment.php


I violinski ključ koji je momak naručio devojci za 8. mart. Pošto je torta trebala da bude mala, a radila sam je sa šlagom, razmišljala sam kako da namažem ove unutrašnje delove pošto su mali i uzela onaj običan kuhinjski nožić kod kog je jedna strana glatka, a druga reckava i njime na kraju namazalaa celu tortu.
attachment.php
 

Slične teme


Back
Top