TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ovog vikenda su bile samo dve tortice.
Čokoladna sa bananom i tartuf
attachment.php

attachment.php

čokoladna sa bananom, za drugaricinog sina, sa kojom sam se igrala sve dok nisu došli po nju
attachment.php

attachment.php

attachment.php

za ovu tortu sam sve napravila sama.

ima li neko ideju kako da zalepim onu pufnastu masnu sa strane na tortu....? do sada sam uvek stavljala gore pa je spojim dan ranije i kad se stegne lepo samo odgore na tortu .....a sad lupam glavu kako ovo da izvedem.......

pravi je posebno iz delova a na svakoj uvijenoj traci zabodi zicu i posebno osusi i onda ubadas sa strane u tortu kako zelis, al objasnih :lol:

pa napravi jednu okruglu i jednu pravougaonu da budu ukupno oko 2.5 kg ,mislim ,to sigurno znas koja dimenzija ima koliko kg pa onda sklapaj peticu od toga.ako ides po ovoj semi.Mada bi mozda bilo bolje da napravis samo okruglu tortu od oko 2.5kg i da od nje napravis ,jer gledajuci onu semu ,ima tu dosta "otpada".

joj nisam mogla odoleti, al stvarno je nemoguce ispeci 2 torte od ukupno 2, 5 kg....:)
ma znas sta radi....ja sam tako br 2....iscrtas na papir br 5 i umutis koru pa razmazes po nacrtanom broju i tako peces....posle samo malo krajeve makazama poravnas.....i tako i filujes....ode malo vise vremena ali radi posao

Ja moram da se pohvalim, jer sam jako ponosna kako sam upeglala kinder tortu.

359fk0i.jpg

I da se ovako javno zahvalim, jer nema šanse da to nađem u pp, forumašici koja mi je rekla da ispod fondana stavi umućen šlag u koji doda ml. keks. Od kada sam se usudila to da probam, torte su mi se zategle samo tako. Arivederči grozni puter kremu.

Nažalost, ne znam ko mi je taj savet dao, ali zna ona, i hvala joj do neba.

Slične teme

Back