TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ne treba da budu lake, jer 5 kg je 5 kg. Nego, treba da budu što više i što većeg prečnika, a da budu od 5 kg. Znači, treba da izgledaju ogromne, kao da imaju svaka po 7 kg, a u stvari da imaju 5.

Moj predlog je da jedna bude doboš. To je čokoladna torta, a ubedljivo je najlakša od svih koje pravim.Danas sam baš pravila meru od 20 jaja (12 u kore, 8 u fil), i nedekorisana ima manje od 2 kg. Druga bi ti mogla biti neka gde se fil kuva na pari, nikako u mleku. ja bi ih pravila da budu fi 30 cm, a u visinu koliko odu.

evo i mene skromno samo dve,
attachment.php
ova je teska citavih 1.2kg (pristala sam da je radim zato sto je moja omiljena a i red bi bio da u kuci moji jedu nesto slatko,inace coko sa visnjama),i ovu mi je devojcica nacrtala kakvu bi tortu volela
attachment.php
. e sad,ne zamerite ovde bi prosledila samo jednu info za miksere,u rodi u beogradu je na akciji bosh 45,malo slabiji od zd cini mi se,500w je i kosta 8500..e sad ima i kao zd,550w i on je 10i nesto ali ako se placa kesom ima 10%popusta tako da izadje samo 500din skuplji.eto,cisto ako nekome treba...ja ga sutra uzimam

ova je teska citavih 1.2kg (pristala sam da je radim zato sto je moja omiljena a i red bi bio da u kuci moji jedu nesto slatko,inace coko sa visnjama)

Kako su tvoji jeli, ako je bila naručena?

I kod mene jedna malena, pisala sam o njoj na temi Recepti, saveti, ideje...

2558612.jpg

Ovde sam se jedva rastala od para, za zlatnu boju kod davidova, ali kada sam je dobila, i probala, ukapirala sam da vredi svaku paru. Da ne pričam da su mi muž i deca pali u nesvest kada sam im rekla koliko košta. :zkez: Ali, najbolja je. Ne kajem se ni malo. Jeste da ću je imati narednih 100 godina, ali ne mari...:)

29p9l4z.jpg

I srculenca zlatna, prosto sam oduševljena.

v72d.jpg

I ne znam da li sam ovu kačila

15wdms6.jpg

Da ja se nisam dobro izrazila Htela sam da kazem lake u smislu da 5kg bude sto veca torta jer sam dosad pravila sve neke dosta teske a ne bas velike. Dobos sam pravila samo jednom i nazalost nemam plehove za nju , a nisam je pravila jer ja bas nisam nekiljubitelj filova u koje idu cela jaja. A ona Kidy sto je pravite kolika ona ispadne od 5kg?

Pa ja sam pekla kore za doboš mnogo pre nego što sam imala plitke plehove. Pekla sam na prevrnutim tepsijama, mazala plehove mašću i posipala brašnom. Tako mi objasnila Jaca 023.

Ne moraš da praviš doboš, ja ti samo kažem da je to torta laka kao pero, i da bi morala da se napečeš kora i nakuvaš fila dok ne dođeš do 5 kg.

Kidi ti nije čokoladna torta, nego je voćna. A čim je voćna, odmah je mala, a teška. Eno ja u frižideru imam dva srca iste veličine i visine, jedno je doboš, drugo kidi. Doboš je jedva prešla 2 kg, a kidi ima više od 3kg.

ako nije kiasno , da se ubacim u priču . Svaki drugi red u doboški , umesto filom premazati šlagom i dobije se baš laka torta a gabaritno bude velika . Ja sam jednom slučajno za nas nešto isprobavala , nisam imala dosta fila , napravila ovu kombinaciju i ispalo suuuper . Od tada kad god mi neko traži veliku a laganu tortu ( za proslavu ili čast u školi ili tako nešto ) ja predložim ovu kombinaciju . I ukusna je ...

Slične teme

Back