TORTE: recepti, saveti, ideje...

Aha, znaci u životinjsku ne moram ništa da dodajem? Ona je dobra takva kava jeste? Ja i pavlaka smo u jako lošim odnosima, tako da svaki savet za mene ima neprocenjivu vrednost.

Inače, ZD, kada će biti degustacija lubenica? Ja dolazim kući sledećeg ponedeljka i tamo sam do 15.7. Možda bi moglo nešto da se smućka.
 
Svaki dan covek nauci nesto novo. Ja od pocetka koristim Hole i nikad nista ne dodajem u nju. Fino mi se umuti, nisam primetila da ima nekih problema sa secenjem kad pravim za nas a nisu mi se ni musterije zalile.
Prošli vikend ja kupila Holle jer mi se Meggle potrošila i sve sam bacila, čitavih 1/2l, nikako da se umuti, nikako. Stasa, sta pogriješih??? JEdino ako je zbog toga što čim sam je donijela iz radnje sam stavila na mućenje, da li nije bila dovoljno rashlađena ili šta već, mada kod njih stoji u onom frižideru. To je bilo već 10 naveče a i onaj vikend kada je bilo pakleno vrelo. Meni trebala da prekrijem dekorišem dvije torte za ujutro sa čoko pločicama. Tako da sam ustala ujutro u 6 kupila C šlag i završila torte jer su po nih došli u 8 ujutro. Uh, ne ponovio se taj vikend...
 
Biljna slatka pavlaka, ja koristim meglle i silbo, je mnogo lepša kada se u nju doda šećer i mleko. Probaj, videćeš.

I kako je koristiš retko, kod mene ide u svaku drugu tortu? Ili stavljaš šlag tamo gde treba sl. pavlaka?
Da, i meni to cudno kada NAta kaže da je posvadjana sa sl. pavlakom, jer ja ipak vise volim staviti nju u tortu nego cisti slag, cini mi se tako bas ukusnije a i cvrsce, posebno za ove tipa moskva, kidy i slicne sa voćem
 
Daco, ja UOPŠTE ne koristim praškaste šlagove i biljne pavlake. Jedino u kornet tortu i moskvu mi ide slatka pavlaka a jednom sam za moj rodjus pravila onu Cilencetovu nugat sa malinama. Najviše kuvam cela jaja sa šećerom, čokoladom, pa može sa lešnicima ili tako nešto. Malo manje pudinge, ali pavlaka je kod mene nekakao zapostavljena. Kad neće da probaju drugačije torte, nego najviše doboška, kornet i ponekad zabodu u nešto drugo. Evo i sad svadbenu poručili na tri sprata, i sve isto, orasi, čokolada, višnje, suvo groždje a pavlake nigde.
 
Daco, ja uvek uvek uvek kad mutim pavlaku doooobro rashladim. Isto kao i mleko za slag. Stvarno nikad nije omanulo. Zato sam se i iznenadila kad sam procitala o ovim varijantama, ja nisam imala takvo iskustvo do sad.
Pa da, to sam i ja ukapirala da je bilo do toga sto nije dovoljno rashladjena, nema sta drugo biti, i Meggle i Holle su biljne pavlake, sve je to na isti kalup
 
Ana, divna tortica za vrtirepića, kojem želim sve najbolje.

Evo mojih današnjih tortica, svadbenih, koje odaaavno nisam imala
doboška koju nose gosti, naši poznanici,koji su mi dobacili i ovu svadbenu
attachment.php

orasi, čokolada, višnje, suvo groždje...
attachment.php

Jako sam ponosna na nju, mada su mašne i bidermajer Barvallovi, ali ima dosta i mog rada.
 
Nato divne su...mladenacka je bas lepa, nisam ni znala da barvalo ima gotove masne i te bidermajere....ima li mozda neka caka oko ovog savijanja fondana, tih traka na torti ili kako da ih nazovem, ja sam probala i nikako mi nije islo.....a vidim tvoje su savrsene....
 
Hvala LAdyns, nisu baš sasvim savršene, ali trudila sam se. Napravila sam od papira tanke rolnice, zalepila ih da se ne otvaraju, razvaljala gampastu, isekla je po širini na odredjene cm, koliko mi je potrebno, i redjala papirne rolnice jednu odole, drugu odgore, tik pored sebe. Sasvim malo ostavila da se prosuše, da ne bi gubile oblik i ne bi pucale, i stavljala na tortu. Ovo sam radila preko dva sata, dok je uspelo ovako kako sam otprilike htela.
Barvallo ima sve i svašta a šta nema, lepo poručiš i oni ti naprave. I mase su svih boja. Sve se tamo može dogovoriti i poručiti.
 

Slične teme


Back
Top