TORTE: recepti, saveti, ideje...

Daco ja isto kao ti, uvek gledam da stavljam fondan na slag 5 do 12.... :) eto toliko da slikam pre nego sto musterija odnese...... meni se topio domaci fondan na slagu, kroz neko vreme, onako ostaje trag....recimo sutradan....a crveni barvalo i nakon par dana susenja mi je pustio za 5 min, zato crni i crveni ako moram stavim belu podlogu pa onda na slag, onda ne brinem...........

Evo mog današnjeg rada, dve, ali jedna vredna 10 što se tiče rada na njoj.
Ananas sa orasima i kornet
attachment.php

attachment.php

doboška
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

jel moze neko da mi kaza zasto mi se vocne torte tipa kidy,svarcvald i druge prilikom secenja raspadaju,jel treba mozda da ih jace pritisnem posle filovanja,bas me izludjuje juce mi se zalila jedna musterija,kaze sve je super sto se tice ukusa ali da je imala problem sa secenjem torte?

Veoma tanke palačinke

Sastojci :

350 ml mleka
10 kašika brašna
3 jaja
2 kašike šećera
Prstohvat praška za pecivo
Prstohvat soli
1,5 g kesica vanilina
1 kašika maslinovog ulja

Priprema :

1. U velikoj činiji pomešajte prvo sve suve sastojke i jaja.

2. Dodajte vruće mleko, umutiti, dodati maslinovo ulje, umutiti opet kako treba.

3. Zagrejan tiganj premazati uljem. Nije potrebno mnogo! Tiganj treba da budu pokriveni tankim slojem i onda će biti ukusno. Peći minut na jednoj strani, a pola minuta na drugoj.

4. Služite palačinke sa džemom od bobičastog voća, voćem, sladoledom ili maskarponeom, što je vrlo, vrlo ukusno.

Pogledajte i sliku na: http://www.tortecake.com/en/kolaci/26-katarina/333-palacinke-veoma-tanke.html

Stvarno torte premazujes slagom pa stavljas fodna preko slaga? Pa ako zagladis peglom poslije da bude ravan koliko god je to moguce bolje?! Ne znam, ja se to ne bih usudila, ali valjda svako ima svoje fazone. Uglavnom, ja sve sto stavljam na slag dobro osusim, nekoliko dana sve ranije pripremim i onda postavim nekih sat vremena prije nego musterije dodju po tortu. Za nas isto kada sam pravila tu kombinaciju i sa domacim i sa barvalo a i sada sa turskim topilo se nakon nekog vremna. Evo imam malcice slaga sto mi od mucenja nocas ostalo za jutros kafu pa cu staviti fondan omdah na njega i parce suvog i ovaj iz kante pa vidjecemo

Stvarno Daco tako radim. :) Kada sastavim tortu, na pola hladjenja je premazem slagom i poslije stavljam fondant, peglam...Od prve torte tako radim i nikada nisam imala problema. Stavljala sam i Viltonov fondant isto se nije topio. Ja razumijem da kada na tortu koja je premazana slagom se stavi neki detalj od fondanta tu pocne da pusta boja zato sam ti i rekla da probas staviti bijeli. :)

Cure, divne su vam torte. :)

Ako se to podrazumeva pod raspadanje, to se dešava i kada se ne doda mleko u sl. pavlaku, pa ostane suva. Dobro umućena, čvrsta, a suva. I onda se parčadi cepaju na tim mestima.
E vidis, to sam zaboravila napomenuti, to je jos veci problem nego kada je rijetka. Zato je i mijesam sa C slagom, jer mi je tako kremastija. A kada je mutim samu onda otprilike 1/3 od kolicine sl. pavlake ide mlijeko i meni tako bude odlicna cvrstoca, ni tamo ni vamo. Evo npr. za petak sam filovala jednu kidy precnik 26 znaci oko 4kg kada je dekorisana, izmutila sam 3dl pavlake sa 1dl mlijeka i 3 kasike prah secera i kada sam dodala svjeze maline odlicna je cvrstoca bila. I da ne zaboravim reci da koristim iskljucivo Meggle pavlaku, Holle i neke druge nikako ne znam da umutim, posebno Imlekovu, jeste da je ona prava nije biljna, ali muka mi je pogoditi trenutak kada je zavrseno mucenje da se ne pretvori smao u grudvice

a na pavlaci nigde ne pise da se dodaje mleko......? :dontunderstand: ja isto mesam malo sa slagom, ali na svarcvald bas samo slatku kako ide, mada sam je pravila svega par puta , ali mi je jedna zenica rekla da se malo kidala kad je sekla, i bas mi je bilo cudno zasto, jer kad sam opsecala krajeve bilo je sve ok....eeee sad znam konacno zasto......:lol:

a na pavlaci nigde ne pise da se dodaje mleko......? :dontunderstand: ja isto mesam malo sa slagom, ali na svarcvald bas samo slatku kako ide, mada sam je pravila svega par puta , ali mi je jedna zenica rekla da se malo kidala kad je sekla, i bas mi je bilo cudno zasto, jer kad sam opsecala krajeve bilo je sve ok....eeee sad znam konacno zasto......:lol:
Na meggle sl. pavlaci ne pise nista, ali na Holle pise 30% se moze dodati mlijeko ili kisela pavlaka kod mucenja pa ja tako primjenjujem za meggle

Slične teme

Back