TORTE: recepti, saveti, ideje...

Da se zahvalim svima na savetima za svadbenu tortu i da podelim svoje iskustvo - tortu smo odneli u delovima i spajala sam je u restoranu, prvo nije dozvoljen prilaz autom do splava, pa nismo mogli da je nosimo, a drugo, tako je ljuljnula ona kiša baš u vreme isporuke da bismo mogli samo da sedimo u autu i plačemo :)
Torta 14 kg - dole najčokoladnija čokoladna 2,5 mere - 7,5 kg, 36 cm obim, 11-12cm visina. Srednja nugat, 1,5 mera, 4,5 kg 28 obim i gornja voćna (neka varijanta moskve, ali sa malo pavlake zbog čvrstine i raznim voćem) oko 2,5 kg obim 18 cm
Sa fondanom i figurama bila 20 kg. Slike postavljam čim stignem :)
Postolje naručeno u Mače Div-u, 45 cm obim, ponelo tortu bez problema, nosili su je konobari u rukama.
Mladenci prezadovoljni, samim tim i ja :)

:klap:

Znam da je većina vas vrednica sa ovog foruma iz Srbije, ali ništa me ne košta da probam. Ima li (slučajno) netko iz Hrvatske tko bi napravio tortu sa Zvončicom, Petrom Panom i ekipom? Torta treba jednom gospodinu u Zagrebu. Kaže barem netko da mi figurice napravi. Eto, ako ima dobrovoljaca neka mi se jave porukom. Dat ću im kontakt, pa neka dogovore posao. :)

Da se zahvalim svima na savetima za svadbenu tortu i da podelim svoje iskustvo - tortu smo odneli u delovima i spajala sam je u restoranu, prvo nije dozvoljen prilaz autom do splava, pa nismo mogli da je nosimo, a drugo, tako je ljuljnula ona kiša baš u vreme isporuke da bismo mogli samo da sedimo u autu i plačemo :)
Torta 14 kg - dole najčokoladnija čokoladna 2,5 mere - 7,5 kg, 36 cm obim, 11-12cm visina. Srednja nugat, 1,5 mera, 4,5 kg 28 obim i gornja voćna (neka varijanta moskve, ali sa malo pavlake zbog čvrstine i raznim voćem) oko 2,5 kg obim 18 cm
Sa fondanom i figurama bila 20 kg. Slike postavljam čim stignem :)
Postolje naručeno u Mače Div-u, 45 cm obim, ponelo tortu bez problema, nosili su je konobari u rukama.
Mladenci prezadovoljni, samim tim i ja :)

supeeerrr :super:
sad ti je pao kamen sa srca jel da....kad prodjes sav taj stres sa prvom mladenackom posle ide malo lakse...:D

Nisam sto godina nista postavljala, pa da vas ne zatrpam slikama, stavicu samo neke drugacije i zanimljivije......

prvo mladenacke..
attachment.php

attachment.php

pa svecane...
moji prvi mladenci..

attachment.php

Daci su mnogo hvala i ovako javno na instrukcijama oko pravljenja masne
attachment.php

decije...
meni licno jako lepa....dekoracija prepustena meni....
attachment.php

ovi autici su mi oduzeli citavo popodne....
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

posebne zelje...

attachment.php

attachment.php

i slag kojim sa posebno zadovoljna, mada cu ipak ici na kurs sto pre.....
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

i kumovska torta na stalku koji sam spominjala prosli vikend.....ekspresno naravljena kod staklaraza citavih 600 din...

attachment.php

Poslednja izmena:
Drage moje da li bi mogla neka od vas iskusnih da mi kaze kako se pravi kretos za tortu, ono gore umesto slaga, znam da zene prave onaj sa secerom uspinovanim sa vodom i onaj drugi sa karamelizovanim secerom. Pa ako moze mala pomoc molim vas, pravila sam ali meni nekako iscure ta belanca ili mi bude dosta redak kretos .....
Znam da je bilo davno postavljeno pitanje ali sad nesto prelistavam a super to umem da napravim pa evo recepta: UVEK na 1 belance ide 3 supene kasike secera
1. Umutiti cvrsto 6 belanaca, dodati 6 supenih kasika secera u to pa umutiti cvrst sneg. 12 kasika secera isprziti da bude braon na tihoj vatri ( da ne izgori vec da bude svetlo braon ) i kad je sav secer istopljen sipati u mlazu vrelo u belanca i sve vreme mutiti mikserom . Nastaviti da se muti mikserom do god se fil ne ohladi . Tako nece da curi
2. Ako hocete beli "sneg" onda u 12 kasika secera sipati kasiku/dve vode i pustiti da prokljuca, pa ako treba malo kuvati, treba da bude gusto kao za slatko. Vrelo sipati u belanca stalno muteci mikserom
3. Varijanta koju koristim kao fil za obletnu, sneg tako bude jako ukusan izlupati 6 belanaca sa 15 kasika secera u cvrst sneg i u sneg sipati 150 grama vrelog meda, mutiti mikserom na pari dok sneg ne ocvrsne ( ono u velikoj serpi voda vrijuca pa serpa sa belancima na njoj ). Kad se sneg ohladi moze u njega da se doda suvo grozdje ili orasi

ladyns, BRAVO! Pa vidi se sad iz prilozenog da si 3 u 1 ili koliko li vec, svakakve dekoracije, a sve su super! Nego, jesu ono prirodni ljiljani na prvoj mladenackoj?
I nema na cemu da mi se zahvaljujes, tu smo da se pomazemo, jel tako. JA jednu svoju za nedelju opet onako sastavljam kako sam ti pricala, sa raznoraznim plasticnim pomagalima
Wanja08 i kruna i figurice su super.
Gsavic, uplasih se od ove torte koliko je vjerodostojna :sad2:

Poslednja izmena:
Pa ta glava nije klasicna 3D torta,moze bilo koji ukus da se pravi i cokoladna i vocna.Ako imas ciniju takvog oblika ili slicnog,u nju filujes pa doradis ako treba,ako ne onda pravis okruglu tortu pa kad se stegne ivice iseces da dobijes pad,pa to smutis i dodas u sredinu,poravnas i to je to.:)

Slične teme

Back