TORTE: recepti, saveti, ideje...

divne su vam tortice!
evo i od mene nesto
DSCN1532.jpg
DSCN1579.JPG

Ova Jaffa je bas visoka,ne znam tacno koliko,ja visinu nikada ne merim.Ja pecem 4 korice,i tada potrošim 2duple Jaffe otprilike,znaci kada ide u 3reda,obim 26.Ako peces 3 korice,onda ce biti malo niza,i trebaće ti manje Jaffe.
Ja za 26,smanjujem samo jaja za kore ,ostalo ostavim isto,pa bude dosta fila i Jaffe i bas tanke korice.
Odlican recept, ja sve radim po njemu, tako da pecem onako kako si napisala 3 deblje korice, ali vidis, probacu sada i ovako, jer ipak uvijek je ljepse da budu tanje korice i vise slojeva fila, i mislim da je sigurnije i cvrsce i z apod fondan, mada ni onako joj nista ne fali, stabilna je. a sto je ukusna mmmm

- - - - - - - - - -

stavi skrivene tacne obavezno, ma neki malo cvrsci karton ti je dovoljan, ja ga kupujem u knjizari i super bude.....stapici i to i nemas brige, e sad za kilazu...hm...pa mislim da ce ti preci sigurno.....ja sam pravila jednom te dimenzije ali sa fondanom......26, 20, 14 i bila je 8 kg skoro......tako da 28 donju nemoj ni slucajno, premasices kilazu ohoho
Ma da, sa tim dimenzijama sigurno ce biti 8kg, ja pravim 28, 20 i 15 jer te obruce za filovanje imam i uvijek je bila preko 8kg ali opet da se naglasi da je to sa fondanom

a kad pravim baron tortu stavljam kora , zuti fil, crveni fil......i ide pod fondan bez problema.....zavrsis korom i super.....mozes i tako kao minja, stavis odgore jos jednu koru i ne brines....ja bih tako.....okolo zamazes zutim filom pa bc....
ja kapri tortu stavljam pod fondan a bas je kremasta....zadnji sloj je fil od malina, samo tanko tek tek premazem malo zutog fila i bc, i nikad nisam imala problema....tako da na kraju krajeva mozes zavrsiti i sa tim crvenim filom ako bas moras.....

Poslednja izmena:
Ajd da pitam ovde?
za one koje su pravile lopta-tortu...dali je ovaj kalup premali za takvu tortu..
nikad nisam pravila i nemam predstavu koliko velika treba da bude..mozda cak i da bude i na nekoj drugoj?
nesto mi 15cm sa 16cm deluje malo..al opet to je samo biskota i ako stavim fil mozda bude veca??
htela bih da narucim ovo...pa ako neko ima iskustva..
http://www.ebay.com/itm/4-Pcs-Alumi...ng_Supplies&hash=item231eb9eb01#ht_4232wt_915
hvala!!

Samo da javim da sam stavila onu sliku na slag. U prvi par minuta se slika skvrcila i bila sam skroz OUT, ali MM se setio da sam ranije deci stavljala sliku i da se ona posle tog naguzvavanja polako ispravila! Tako je i ovde bilo.. dok sam zavrsila ukrasavanje oboda torte slika se pocela ispravljati. Torta je putovala 30tak kilometara i kazu da se skroz ispravila dok su stigli tamo i posle je sve bilo ok. Stavicu sliku(cim stignem) koju sam kod mene slikala, gde se vidi kako je naguzvana, na zalost nemam fotografisano sa ispravljenom slikom. Mislim da je slika bila na pririncanom papiru, ali obzirom na moje skromno iskustvo sa slikama, naravno da nisam sigurna..
Toliko u vezi ovog, pa mozda nekom zatreba.

Slične teme

Back