TORTE: recepti, saveti, ideje...

Ja slova na torti kakvim god pismom da su pisana uopste posebno ne naplacujem, tako da samo pitam kako zele da bude napisano, obicno ako su krstenja u Pravoslavnoj crkvi, onda traze odmah cirilicu, ako su rodjendani nekog skolarca 1 ili 2 razred isto, a ovo ostalo uglavnom im nije bitno

- - - - - - - - - -

i ja bi isto tako.mislim da jeste preliveno cokoladom
Ili je jos topli ganache, jer se taj preliv tako ponasa, pocne da curi do pola visine torte i stane, ali kada je onako bas mlak. Ma potkovana sam teorijom samo tako u vezi ganahe-a, ali jos nikako da isprobam, ali opet kazem mozda je to, a mozda i samo cista cokolada jer bas, bas je tamno braon

I ja sam malo radila....

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

kako da odradim ovo?

Dorina mi smo polovinu torte prekrili braon fondanom, a polovinu belim. Spoj je prekriven zguzvanim belim fondanom, tako da izgleda kao da je torta otkrivena, a to tamno je cista cokolada, otopljena, pa prelivena. Fondan se ne topi, nije to visoka temperatura, a i brzo se stegne s obzirom da je torta hladna :D
Petak uvece je inace vrlo nezgodan dan da nas nesto pitas...tada obicno ne stizemo ni da se naspavamo, a ko ce jos o forumu da misli :dash: :cool:

ja bih ovu hajinu pravila na fazon spratne torte, to bi bilo jedno 6 kg, precnika 26 i 18....gornji deo tela recimo od plazme, jedno 3 kg....a verovatno bi trebalo i manje....
da ta donja cetvrtasta ima 5 kg, to je 14 kg......
sad ne znam da li si ogranicena kilazom....ali ja bih to tako nekako.....

Jao Kato nedavno sam videla tutorijal za ovo ali da me ubijes ne znam gde...probacu sutra da iskopam.....

pa jedino onaj sundjer biskvit,masno testo kao za wow biskvit samo da ne stavljas cokoladu ili da stavis belu umesto crne.ili mozda,znate onaj vocni kolac sa uljem i mlekom pa se pospe odozgo voce,to je isto jako ukusno sobzirom da ne ide nikakav fil.ili da iskoristis neki recept za mafine.ako te innteresuje recept za taj vocni kolac vici da kucam,mada sam sigurna da ga svi znaju.

ja bih ovu hajinu pravila na fazon spratne torte, to bi bilo jedno 6 kg, precnika 26 i 18....gornji deo tela recimo od plazme, jedno 3 kg....a verovatno bi trebalo i manje....
da ta donja cetvrtasta ima 5 kg, to je 14 kg......
sad ne znam da li si ogranicena kilazom....ali ja bih to tako nekako.....
Nisam ogranicena kilazom posto ja torte radim na komad ili tako sto mi kaze za koliko osoba joj/mu treba ali jesam plarma tortom koja ne dolazi u obzir tako da cu morati da smislim kako da taj deo odradim a da se ne raspadne :sad2: . I naravno da to donja torta sve izdrzi. Hvala ti na ovoj proceni pprecnika.

Slične teme

Back