TORTE: recepti, saveti, ideje...

Drugi deo
moskva sa ananasom
attachment.php

attachment.php

bela reforma sa lešnicima i bananom, slika je katastrofa, ali ta torta nije htela da se slika
attachment.php

attachment.php

milka sa sjeckanom cokoladom
kidy sa bananama figuricu klovna je radila Kata :heart:, to je ona nasa simbioza :ortakinje:

milka sa topljenom cokoladom, torta je trebala biti spratna po uzoru na Antonella Di Maria neku preslatku tortu, ali se musterija predomislila u zadnji cas, pa se opet predomislila kada je vec bilo kasno za dodavanja, tako da eto...

milka sa sjeckanom cokoladom je dole, a gore sa topljenom

lud-lab

coko kremasta
kidy sa bananama

Poslednja izmena:
Evo da napišem te punč kocke:

Može se raditi na dva načina: sa jednom roza piškotom i dve bele, ili sa dve roza piškote i tri bele. Ja ću napisati onaj složitiji način, pošto je kod mene uvek sve malo više komplikovano.

Bele piškote 3 kom: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike poluoštrog brašna, prašak za pecivo. Ispeći tri ovakve korice u plehu od rerne.
Roza piškote 2 kom: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika poluoštrog brašna, prašak za pecivo i crvena boja za kolače. Ispeći dve ovakve piškote.
Ako hoćete sa dve bele i jednom roza, onda se bele rade od 7 jaja a roza od 8 jaja.
Sirupa za roza piškote: 2,5 dl šećera skuvati sa 2 dl vode da provri, dodati 2,5 dl ruma. Sa ohladjenim politi roza korice. Sve potrošiti.
Spajanje: belu koricu staviti na tacnu, namazati pekmezom od kajsija, na nju staviti natopljenu roza koricu, na nju belu namazanu sa pekmezom sa obe strane, ponovo natopljenu roza i od gore ide bela korica namazana pekmezom samo sa unutrašnje strane. Ostaviti na hladno pritisnuto, da se stegne i poravna.
Odgore preliti sa šećernom glazurom napravljenom od 300 g mlevenog šećera, soka od limuna, ruma i crvene boje.

Ni ja ne naplacujem pocebno figurice vec kao sve ide u tezinu torte....ma skroz bezveze....i sad zaredjalo pa bi po tri cetiri figurice....e sad najbolje....to cu poceti posebno naplacivati....do dve na torti moze ostalo se posebno placa i gotovo.....pa sto mi bolji oni bezobrazniji....

Meni su prvo figurice isle uz tortu, pa su se onda navadili te sam smanjila i stavila da su 2 gratis a ostale da se naplacuju a bogami od zimus se svaka naknadno naplacuje. Cene variraju ali ne vredi. Koliko mi vremena ode, nekad mi vise treba za figuricu nego da napravim tortu i prekrijem je fondanom zajedno, zasto bih poklanjala to nekome. Pa ko voli nek izvoli.

Ni ja ne naplacujem pocebno figurice vec kao sve ide u tezinu torte....ma skroz bezveze....i sad zaredjalo pa bi po tri cetiri figurice....e sad najbolje....to cu poceti posebno naplacivati....do dve na torti moze ostalo se posebno placa i gotovo.....pa sto mi bolji oni bezobrazniji....

Nije tu stvar u bezobrazluku, niti u takmičenju u istom, nego da li ima onih koji hoće da plate to što nudimo.

Konkretno ja, jer ja uvek pričam o sopstvenom slučaju i navodim sopstvene primere, kada bih htela da naplaćujem posebno figurice, mogla bih da stavim katanac na radnju. :( Apsolutno niko ne bi hteo da plati figurice, jer ja ne znam da li je to samo kod mene slučaj, ali svi bi hteli i lepu i veliku i ukusnu tortu, a da košta što manje. :( I onda ja, da ne bih presedela celu zimu, izlazim im u susret i puštam ih da izvoljevaju, jer šta reći o svemu tome ako kažem da sam u februaru imala naručene 3 torte. Opet kažem, imam odraslu decu, svekrvu koja kuva, mogla bih praviti tri dnevno, a ne mesečno...Daca_Su je odlično razradila posao, ima baš dosta porudžbina, i onda može da postavlja uslove i granice. Može posebno da naplaćuje figurice, jer i ona sama kaže, ima onih koji odustanu, ali mnogo više ima onih koji je zovu da naruče, pa ni ne pati za tima što odustaju.

Ja razumem one zaposlene, one koje imaju malu decu, one na kojima je cela kuća...I treba da cene svoj rad, i svoje slobodno vreme i svoju porodicu... Opet, po ko zna koji put kažem da je meni neprocenjivo što sam ja sa svojom decom provela vreme do njihovog polaska u školu. Za svaku sitnicu sam im bila na raspolaganju, ama baš za svaku. Nisam trčala sa posla kući da kuvam ručak, da pravim torte i da nađem minut vremena za njih. Iskreno, mislim da se ja u takvoj situaciji ne bih ni snašla.

I podržavam sve one koji cene svoj trud, koji ako već nisu sa svojom decom bar znaju zašto je to tako, koji mogu da naplate ono što rade... Što snez@ kaže:"Ako hoćeš da to bude lepo, fino, ukusno, treba da budeš spreman to i da platiš. Jer sve što valja - košta."

Poslednja izmena:
Slažem se da svaki rad treba da se naplati, niko ništa ne daje za dzabe pa zašto bi se i figurice poklanjale. Ako se ja pitam cena figurica ne bi trebalo da bude jednaka za sve, neke su figurice jednostavne a druge Boga mi komplikovane, a onda ni veličina nije uvek ista.

kod mene je to ovako uz jednu tortu ide samo jedna figurica svaka sledeca je 10 eura plus pa ko hoce neka krca koliko zeli....

Lepa moja kod tebe je 10 eura sića, a ovde je to većini dnevnica, ceo dan rade za 10 eura. :dash:

Slažem se da svaki rad treba da se naplati, niko ništa ne daje za dzabe pa zašto bi se i figurice poklanjale. Ako se ja pitam cena figurica ne bi trebalo da bude jednaka za sve, neke su figurice jednostavne a druge Boga mi komplikovane, a onda ni veličina nije uvek ista.

Meni je skroz logično da ne koštaju sve figurice isto. Još logičnije mi je da ne košta isto torta koja je šlagirana za 15 minuta, bez neke posebne dekoracije, i ona oko koje se muvam 2 sata da bih je ukrasila.

Opet konkretan primer. Svež. Na FB mi pošalje čovek zahtev za prijateljstvo, ja ga prihvatim i on pored slike torte napiše sledeći komentar

Najlepsa je bila. Kolko kosta da narucim,bez da se ukrasava puno,onako za svaki dan?

Pitam ga da li je probao, on mi odgovori da jeste, da je bio u svadbi u koju je nosila devojka kojoj sam pravila, i ja mu odgovorim da košta 800 din/kg, jer stvarno ispod toga ne mogu da idem. Na šta mi on kaže da sam je toliko naplatila i onako ukrašenu. I to je istina, i apsurdno je. Ali ja ne smem da podignem iznad 800 dinara, jer neću imati ni ovo malo koliko imam. Jer nas tri smo na inače malom tržištu, koje je + zasićeno smrznutim tortama. Kod jedne su 600 i 700 din/kg, kod druge 850 din/kg. Ni jedna ne naplaćuje dodatno dekoraciju, ni jedna ne naplaćuje posebno figurice. Znači, ja sam negde u sredini, i moram da čuvam to što imam, jer opet će doći zima, duga i hladna, kada nema pijace, kada se samo troši ono što se uštekalo preko leta. A onda dobro dođu i one 3 februarske, kada nema više...A ne mogu da spustim ispod tih 800 dinara, ako su bez neke posebne dekoracije, ne mogu, kada je sve skupo...evo, danas sam platila 900 din/kg orahe.

ZD potpuno si u pravu, nedavo pitam jednu musteriju sto znam da je narucivala ranije kod druge zenice iz naseg grada otkud sad da naruci kod mene, a ona ce ti meni, da ti kazem iskreno zbog cene.....jeftinija si od nje i na dve torte koje narucim kod tebe ja cu ustedeti kaze 1200 din....narodu svaki dinar znaci i na sve gledaju i kad bih rekla da naplacujem svaku figuru posebno, mislim da bih izgubila 80 posto musterija sigurno....tako da cutim.....i radim, i pravim i mutim.....:)
i kontam bolje pet sa manjom zaradom nego jedna sa vecom...idem tom logikom.....

Poslednja izmena:
e ovo moram da podjelim odmah sa vama, sto se tice klobuka koji se stvori kod WOW biskvita
evo rjesenja
http://www.coolinarika.com/recept/ovako-mozete-peci-biskvit-bez-da-krajevi-izgore-ili-budu-tvrdi/
moja drugarica koja pravi torte za svoje ukucane a stalno nesto novo isprobava i odlicna je u tome, cesto pece te kore sa citavim jajima pa se to sijece na 3 ili 4 korice, sto mi ovdje na forumu bas ne radimo cesto, ali eto pravimo wow biskvit pa sam ja rijesila prvom prolikom da ovo isprobam, ona kaze da je vrhunski i super ravno joj ispadne

e ovo moram da podjelim odmah sa vama, sto se tice klobuka koji se stvori kod WOW biskvita
evo rjesenja
http://www.coolinarika.com/recept/ovako-mozete-peci-biskvit-bez-da-krajevi-izgore-ili-budu-tvrdi/
moja drugarica koja pravi torte za svoje ukucane a stalno nesto novo isprobava i odlicna je u tome, cesto pece te kore sa citavim jajima pa se to sijece na 3 ili 4 korice, sto mi ovdje na forumu bas ne radimo cesto, ali eto pravimo wow biskvit pa sam ja rijesila prvom prolikom da ovo isprobam, ona kaze da je vrhunski i super ravno joj ispadne
Ja ovo sa okretanjem biskvita radim, nemam klobuk viska...:D A mislim da je jos neko to rekao ranije...

Slične teme

Back