TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php

Divna je Ceco!!!:zaljubljena::respekt::klap:

Nisam bila bas dugo na forumu a vidim ovde ima svacega.
O tome kolike smo patriote pokazase nam Skoti kada nam ocistise stadion... Ali zato znamo da prozivamo.
Evo i koja slicica

dscf1109hr.jpg

dscf1124x.jpg

dscf1133h.jpg

dscf1144p.jpg

Imam jedno pitanjce. Trebala bi sutra da, na torti koja je prekrivena fondanom, iscrtam kao milje. Zena voli heklanje :)
Mislila sam da to uradim rojal masom i nadjoh da mi torta mora stajati na sobnoj temp. pre nego sto budem krenula sa rojalom.
Ili da to radim necim drugim? I cim? Ako mislite da treba.
Rojal masa se mora mutiti rucno???
I da li se ona koristi iskljucivo sveza ili sam je trebala napraviti mozda ranije? Ako jesam gotova sam... :confused:
Nikada nisam radila do sada rojal masom pa bas i nisam upucena.
Hvala unapred i pozdrav :hvala:

Poslednja izmena:
ja sam nedavno probala sarati sa rojal masom i totalni sam antitalenat...doduse sa strane torte, mozda bih umela odgore....a sad mozda ga nisam dobro ni napravila, a sto rece Natasa, nas ekspert za rojal i saranje, mozda je nama pocetnicima najbolje kupiti gotov bavalo rojal koji se samo pomesa sa vodom.....

e sad ja kao jedan amater sa rojalom moram da kažem , da po mom mišljenju nema nikakve veze da li je rojal kupljen ili kućni , bitna je gustina rojala . i barvalov dobiješ kao prašak u kesi i odokativno razmutiš sa vodom i kućni mutiš do odokativne gustine ili uzmete one precizne mere koje je Nata pisala . . poenta je da potrefiš tu gustinu da bi se lepo moglo šarati . a što se tiče šaranja , ruka se razradi kao i u svakom poslu s vremenom i praksom . jedino onaj od eurowilta je tačna mera - na 75 ml vode ide ta kesa rojala , i bude baš te gustine , ali je on jako skup .ja odavno planiram ići na kurs u eurowilt i nadam se da će se to ovog proleća i dogoditi , ali i tamo se uće osnove , a ruka se kao i kod šlaga mora razraditi ....sve je stvar prakse ...

Hvala, ovaj recept zvuci interesantno. Samo nigde ne videh koliko je potrebno slatke pavlake. I da li je ova mera dovoljna za pleh 24x33 ili bih trebala duplu da napravim?

Oko pola litre slatke pavlake bi trebalo da je dovoljno (ja ne volim kad je ima mnogo).
Prema mojoj slobodnoj proceni, za taj pleh je OK i data količina... osim ako ne želiš baš visoku tortu.
Ali kod mene su sve mere "otprilike" i "šac metoda" tako da nisam baš sasvim kompetentna.
Nadam se da će se javiti neko ko je malo bolje upućen u tačne mere i dimenzije.

Slične teme

Back