TORTE: recepti, saveti, ideje...

treba mi savet, da li mogu ovu boju dobiti ili moram kupiti barvalov fondan, mislim da je ovo neka sampanjac boja...ili tako nesto.....i ove ruze na donjem spratu...kako da ih zabadam, kad budem pravila da samo ostavim malo duguljasto dole i onda jednostavno zabodem u tortu, hoce li drzati tako da ne padaju? Bas me to brine....te ruze.....
69503793.jpg

Kajmak nisam probala, ali korice za madjaricu pravim po tvom Daco receptu jer mi je super omjer, nista se ne kida tijesto prilikom prebacivanja na tepsiju, kolicina taman prema mjeri one tzv. oblanda tepsije i tacne, 5 korica, super. Samo fil opet malo ubacim neki drugi, jer ovdje sam od Madjarica saznala da je barem po njihovom original fil bas taj sa karamelizovanim secerom, pa onda taj radim po ZD receptu, malo povecam jer volim da mi je bas bas visok taj kolac, znaci za tih 5 korica.

Ovo sa citiranjem i dalje ne funkcionise kod mene, ali ovako da pokusam da ti pomognem.
Sto se boje tice to mozes dobiti sa onom ivory gel Wiltonovom, cek da vidim jel se tako pise, da jeste, a to ti je u stvari boja koze, samo manje je stavis da bude svjetlija. Mada sam ja Jelenu Zavisic pitala za neku nejnu divnu svadbenui samo ej malo tamnija bila nijansa, ona je to dobila sa nekom Milkomovom bojom, moram pogledati te poruke pa ako ti treba recicu ti, davno sma to pisala sa njom.
Drugo, ove rucze, e ja sam ubjedjena da je donja torta podignuta na nekom stalku i taj prazan prostor je kao prsten od stiropora i tako je malo ukosena spoljna ivica i u to su zabadane ruze, pogledaj toga ima i kod As torte, vidjhela sam, mada je kod nje bas onako ravno, nije tako pod nagibod, tako se stavljaju ruze i izmedju spratova

Ali evo sad kad malo bolje pogledam, pa te ruze su zabadane bas i tortu, ispod njih je bas jos jedan sprat i torta, pacnije to je prizemlje,a ove sto su dole na obodu su malo zarubljene pa su ljepljene za fondan kojim se prekrije visak tacne, nesto slicno sam ja trebala raditi za 6.4 pa sam prepustila Zoki iz Conoplje jer se treba voziti za neku Krivaju, selo kod Backe Topole, a moja Zastava 128 nije bas za voznju po seoskim putevima sa tortom i jos dok bi mi to nasli, dok bi se vratila, pa ode mi citav dan, a morala bi je drzati u krilu. To ce Zoka da odradi samo tako, a i blize joj je to mjesto engo meni

Taj nisam pravila, ali ne sumnjam da je super, jer sto ladyns rece, ne da OBOZAVAM sve te sa koricama na izvrnutom plehu, nego nemam mjere u jelu, korice tvrde kad ih ispeces,a kad se nafiluje sutra se topi u usitma i samo trazi jos i jos... Izdasni, nisu skupi, samo malo praxe za pecenje tih tankih korica na obrnutom plehu i dobar recept i nema greske

Taj nisam pravila, ali ne sumnjam da je super, jer sto ladyns rece, ne da OBOZAVAM sve te sa koricama na izvrnutom plehu, nego nemam mjere u jelu, korice tvrde kad ih ispeces,a kad se nafiluje sutra se topi u usitma i samo trazi jos i jos... Izdasni, nisu skupi, samo malo praxe za pecenje tih tankih korica na obrnutom plehu i dobar recept i nema greske
Moras ga probati,iako smo izgleda na pogresnoj temi,koliko se razumem u pravila foruma,ovo spada u sitne kolace :D

ma da bas je torta dole, nije stiropor, zato me malo i muci hoce li stajati cvrsto te ruze kad pozabadam, kad napravim ruze od fondana nekako su mi dosta teske, jedino da probam od neceg drugog a ne pravljenog fondana, mozda bi bilo bolje sa kupovnom gam pastom barvalovom.....nisam pametna, i ja mislim da bi tu boju mogla dobiti tom barvalovom gel bojim ton koze... nekako mislim da je sampanjac boja tamnija... probacu da napravim koju ruzicu u toj boji, bas da vidim.....

treba mi savet, da li mogu ovu boju dobiti ili moram kupiti barvalov fondan, mislim da je ovo neka sampanjac boja...ili tako nesto.....i ove ruze na donjem spratu...kako da ih zabadam, kad budem pravila da samo ostavim malo duguljasto dole i onda jednostavno zabodem u tortu, hoce li drzati tako da ne padaju? Bas me to brine....te ruze.....
Pogledajte prilog 273801

tu dole nema samo ruža ima u drugog cveća koje je samo zalepljeno na tortu i popunjava prostor izmedju ruža , A ruže su neke veće neke manje . Ruže stavi na žice ali ne sve samo one što su odmaknute i što su niže , ove ostale bez žice sa odsečenim donjim delom lepi direkto na fonda ali izmedju ruže i torte stavi omekšali fondan da to sve učvrsti . Nadam se da sam dobro objasnila ...

E ovo kad sam sad videla ... skoro sam se zaplakala ! Priču o dva jarca je meni uvek moja pokojna baka pričala . Baš sam se raznežila ! Svaka čast !
Iza ove torte se krije jos jedna prica :D I on i ona su jarcevi u horoskopu i stalno se kao nesto bore.... Njoj je 1. januara bio rodjendan, pa je on ovom torticom zaprosio. U kovcezicu je bio prsten, a poklopac je bio pokretan.

dsc0392.jpg

p1.jpg
p2.jpg

p3.jpg
p4.jpg

p5.jpg
p6.jpg

Malo sam preterala sa slikama ali ja tako retko pravim venčane torte pa mi se valjda oprašta...;)

Mlada htela belu tortu na sprat a ja ne bi bila ja, kad ne bih sama sebi iskomplikovala i napravila posao... Što bi jednostavno, kad može komplikovano...Kugla je iz stiropora u koju je zaboden štap tako da sam je zabola u tortu. 128 ruža sam sama pravila i lepila rojalom.

Ako nekog zanima kako sam pravila cvetnu kuglu, postavila sam slike na temu figurice.

Poslednja izmena:
p1.jpg

Malo sam preterala sa slikama ali ja tako retko pravim venčane torte pa mi se valjda oprašta...;)

Mlada htela belu tortu na sprat a ja ne bi bila ja, kad ne bih sama sebi iskomplikovala i napravila posao... Što bi jednostavno, kad može komplikovano...Kugla je iz stiropora u koju je zaboden štap tako da sam je zabola u tortu. 128 ruža sam sama pravila i lepila rojalom.[/QUOTE]

Stano POKIDALA SI JE! Bas po mom ukusu <3

Moram priznati da nikada nisam pravila te korice, a ni madjarica tortu (kažite mi gde ja taj recept i za kore i za fil).Medjutim moja svekrva ih je pekla samo tako počev od korica za rozen tortu pa....i po njenom savetu važi pravilo da se kod takvih korica vodi računa o toplo-hladno.Naime tople kore - hladan fil ili hladne kore topao fil. Tako koreice omekšaju i tope se samo tako. Ako ste to znali super i sorry, a ako ne pokušajte.

Slične teme

Back