TORTE: recepti, saveti, ideje...

Za pleh 33*23 ne treba ti vise od 1 kg fondana, kad lepo razvuces oklagijom i stavis na tortu, odseces visak i ostace ti i za dekoraciju....posto prvi put radis sa fondanom nek ti bude malo deblji....oko 3 mm, kad se ustosis razvlaci i tanje.....
Za spratove mozes razne....mozes bilo koju cokoladnu dole, mozes moskvu,grcku, milku, , ima raznih....gore bilo koju, bitno je samo da u donju ubodes stapice za raznjice a da ispod gornje bude skrivena tacna (kartonska ) i to ce onda ustvari nositi gornji sprat i nema sanse da ce mrdati.....
Sto se tice reforme ne mogu ti pomoci jer je nisam nikada pravila ali znam da je devojke sa foruma stavljaju pod fondan.....

Za pleh 33*23 ne treba ti vise od 1 kg fondana, kad lepo razvuces oklagijom i stavis na tortu, odseces visak i ostace ti i za dekoraciju....posto prvi put radis sa fondanom nek ti bude malo deblji....oko 3 mm, kad se ustosis razvlaci i tanje.....
Za spratove mozes razne....mozes bilo koju cokoladnu dole, mozes moskvu,grcku, milku, , ima raznih....gore bilo koju, bitno je samo da u donju ubodes stapice za raznjice a da ispod gornje bude skrivena tacna (kartonska ) i to ce onda ustvari nositi gornji sprat i nema sanse da ce mrdati.....
Sto se tice reforme ne mogu ti pomoci jer je nisam nikada pravila ali znam da je devojke sa foruma stavljaju pod fondan.....

Hvala na savetima. A sto se tice stapica za raznjice, ubodem i otprilike na mesta gde bi nalegao gornji sprat? Dobro je da si spomenula kartonsku tacnu.:D Vec sam zamislila tacnu od plastike ili metala.:p

Daco gde si to narucivala, ta cokolada izadje dosta jeftinije od menaz a ako je u rangu sa njom isplati se itekako
Izvini, nisam u posljednje vrijeme cesto na forumu pa tek sad vidim, naidjem za cas procitam koliko stignem.
Uzela sam od covjeka koji je distributer za Puratos, on ej za ovu teritoriju, jedino da ti dam njegov broj pa da priupitas za tvoj reon sigurno on to sve zna, svaki cas je u NS. Inace, to je cijena sa PDV_om do NG nisu ni mogli privatnim licima da prodaju,samo ako imas firmu. Mada ima jos kvalitetnija cokolada koja je oko 80 din/kg, e to bi voljela, ali vidjecu jos, prvo ovo da potrosimo

i jedna za moju sestru,veliku spavalicu....roditelji joj kupili bezalkoholno pivo pa sam morala malo ruma da ubacim u tortu
attachment.php

Sad cu mozda lupiti nevidjenu glupost, ali sta je kapak?
Ja stari fondan grejem u mikro, nekad je super , nekad se malo kruni, uglavnom sa njom pravim neke detalje na torti jer mi se taj stari fondan prilicno brzo susi
.....nisam ga nikad u zamrzivac, samo stavim u kesu....

Marice, ne izvodi. lepo sam ti rekla da će ti tenesa 84 napraviti tortu kakvu zamisliš, a tebi je riskantno da nosiš tortu iz NS. Kao da treba da je doneseš iz Kanade. Ja sam pre mesec dana nosila za NS tri torte, dve su imale kojekakve zezancije po njima, odavde imam da pređem Venac da bih stigla do NS, i ni na jednoj se ništa nije pomerilo. Kako smo ih u dvorištu stavili u gepek, tako smo ih u NS izvadili. Znači, nisu mrdnule.

Sada neka ti bude rizik da li će umeti ili neće, kada nisi htela da slušaš.

Slične teme

Back