TORTE: recepti, saveti, ideje...

U takvim slucajevima samo odvojeno transportovati, sve pripremiti kod kuce kako ne bi bilo dosta posla na adresi i bez brige. Inace ja nikada nisam stavljala tortu na tortu bez skrivenih stubica i tacni. Kada se dobro ohladi i stegne nema mrdanja, i naravno cvrsce torte, cokoladirane :)

Da da za tacne i stubice znam to sam vec radila , ipak sam htela savet iskusnijih mada sam i pretpostavljala da ide odvojeno pa se na kraju sklapa .Hvala puno

Ja se divim ovim tortama sa fondanom, ali kod mene zasad samo šlag.... stiže alat u junu (nadam se)
Evo jedne Jagodice Bobice
jagodicasamacom-1.jpg

Ovaj traktor mi je zadavao muke, ali mislim da je za prvi put ispao OK
traktortorta2-1.jpg
kako radite ove slike sa slagom ,htela bih da probam ali se ne usudjujem ?

Tzunami iscrtas konture cokoladom i popunjavas slagom sa sitnim zvezdastim nastavkom u bojama koje su na slici....ja precrtam sliku na papir, izrezem po konturama, stavim na tortu premazanu slagom i po ivici papira vucem cackalicu...unutrasnje crtam rucno, kad zavrsim onda predjem cokoladom, ostavim da se malo stegne i popunjavam slagom....nije neka mudrost velika ali treba dosta vremena, i ledja ubise z:lol:

musterija mi trazila bilo koju cokoladnu i ja pravila domacicinog svalera, ne da je ispao dobro nego je prava svalercina , fil mi je ispao savrsene cvrstine a imala sam tremu jer se secam da je vise njih pisalo da curi, evo mog zakljucka mozda nekom posluzi.... puding u originalnoj ambalazi od vanile ima 40gr a od cokolade 49gr pa ako ga razmeravate mozda tu lezi problem .... z:lol:

E pa taman sam htela dati reputaciju Kati i Zad.domaćici,kad moderatori ne daju.Kažu daj i drugima.Pa ja smatram da treba reputaciju dati onima čije ti se torte sviđaju.

Imam isti problem.

"Reputacije" su smišljene da se dodeljuju za post koji nam se dopada, stoga su i poeni koji se mogu dati u jednom danu ili jednou osobi ograničeni.

ZD imam pitanje za tebe, u pitanju je cvetna livada po ko zna koji put :) nisam je nikada pravila, ali eto nesto sam resila da nju napravim nama kod kuce za jedan od ovih predstojecih praznika. Kad pravis kore, da li ti umutis sva belanca odjednom ili mutis za svaku koru posebno? Mozda se o ovome pisalao, ali prosto ne mogu bas sve da zapamtim, a nisam zabelezila na vreme ;)

Slične teme

Back