TORTE: recepti, saveti, ideje...

Jel neko isprobao ovaj recept?Sta mislite da li ova torta moze pod fondan i da li bi je mogla raditi na jedan manji sprat sa skrivenom tacnom i stapicima?
Teta Iro, evo jedne...

POSNA VOĆNA TORTA

Sastojci za jednu koricu:

-1 čaša (od jogurta) šećera
-1 čaša kisele vode
-2 čaše brašna
-2 kašike ulja
-2 kašike džema od kajsije
-1/2 kašičice sode bikarbone
Potrebno je tri ovakve korice,koje se peku u plehu dimenzija 23x38 na pek papiru.
Fil:
- sok od ananasa-1,4 litra
- 4 pudinga od vanile
- 300gr. margarina
- 500gr. šećera u prahu
- 2 konzerve ananasa
- 500 gr.kivija
Skuvati sok sa pudingom,ohladiti,pa sjediniti sa margarinom prethodno umućenim sa šećerom u prahu.
Nafilovati kore na sledeći način:kora + fil + ananas seckan + fil + kora + fil + kivi isečen na kocke + fil + kora.
Ukrasiti posnim šlagom.

PRIJATNO!!!

Po slici sa neta, koju su mi pokazali. I tamo je autor, verovatno, imala malo zelenog, malo rozog fondana, pa napravila dvobojnu tortu, a ja sam morala specijalno da bojim, da bi bila ista. :roll:

24yvczb.jpg

Sada malo da vas opet udavim sa Mini Maus dekoracijama

Zoja + plazma sa coko bananicama

Moskva sa visnjama i bananama

Milka sa sjeckanom cokoladom

Plazma torta u obliku DJ slusalica

Obe torte su Zoja, moja mama kad god sam vadila tortu iz frizidera kaze da joj izgleda kao neka gospodjica, sa tim masnama...

, toliko puta vidjena a i po malo zaboravljena dekoracija
milka sa sjeckanom cokoladom

treba mi savjet iskusnih zenica pravit cu sinu tortu za rodjendan napisat cu recept pa me zanima je li je netko pravio da mi kaze svoje utiske, ovo mi je prilika da iskusam novi recept, obicno uvjek tako i radim najprije proba za nas a onda tek ponudim kupcima
nasla sam ovaj recept colinarki

JOGURT TORTA

7,5 dl slatkog vrhnja
3 casice vocnog jogurta >mislim da su to one od 180 ml
3 vrecice zelatine
3 dkg secera u prahu.

to se sve smiksa prema uputama i izlije izmedju dvije kore orginalno petit keksa al jas cu napraviti obicne korice za tortu.

pitanje koje me najvise zanima je koliko visoka ispadne torta ako je budem filovala u kalupu 26 cm, da napomenem da ce mi dvije korice skupa biti visine cc 2 do 2,5 cm ja imam onaj klasicni kalup na rasklapanje visine 6 cm pa neznam sta da napravim ako je torta visocija od kalupa
isto tako mislim je prekriti fondanom sta savjetujete za premayivanje buterkremu ili je bolje nutelu?

pitanje koje me najvise zanima je koliko visoka ispadne torta ako je budem filovala u kalupu 26 cm, da napomenem da ce mi dvije korice skupa biti visine cc 2 do 2,5 cm ja imam onaj klasicni kalup na rasklapanje visine 6 cm pa neznam sta da napravim ako je torta visocija od kalupa
Ja bih sipala tačno onoliko fila koliko trpi kalup, a od ostatka napravila i neku torticu sa keksom u malom kalupu, recimo onom za hleb

isto tako mislim je prekriti fondanom sta savjetujete za premayivanje buterkremu ili je bolje nutelu?

Mislim:think: da je cile (nisam bas sigurna) ..pisala vec o tom problemu i odlicnom resenju..samo podignes visinu kalupa nekim kartonom
ili masnim papirom ili vec cime se setis i imas..do odgovarajuce visine i zidaj (filuj) koliko visoko hoces..:zper:
:bye:

Slične teme

Back